Închide meniul

Echipele din Rusia, interzise de TAS în competiţiile europene. Apelurile lui Zenit şi ŢSKA Moscova, respinse

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 15 iulie 2022, 15:34

Echipele din Rusia, interzise de TAS în competiţiile europene. Apelurile lui Zenit şi ŢSKA Moscova, respinse

TAS interzice echipele din Rusia în competiţiile europene

Jucătorii lui Zenit Sankt Petersburg/ Profimedia

Echipele din Rusia nu vor avea drept de joc în competiţiile europene, după ce TAS le-a interzis, pe fondul războiului din Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zenit Sankt Petersburg, ŢSKA Moscova, FC Soci şi Dinamo Moscova au făcut apel la TAS, în vederea participării în competiţiile europene, însă cluburile au fost refuzate.

Echipele din Rusia, interzise de TAS în competiţiile europene

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins, vineri, apelurile cluburilor Zenit Sankt Petersburg, ŢSKA Moscova, FC Soci şi Dinamo Moscova depuse după ce echipele au fost excluse din competiţiile internaţionale ca urmare a războiului din Ucraina.

TAS a respins şi apelurile federaţiei ruse împotriva deciziilor FIFA şi UEFA de suspendare a tuturor echipelor din Rusia din competiţiile internaţionale până la noi ordine.

Comisia TAS a precizat că FIFA şi UEFA au fost îndreptăţite să reacţioneze după escaladarea conflictului din Ucraina. “Comisia consideră că este regretabil că actualele operaţiuni militare din Ucraina, pentru care echipele, cluburile şi fotbaliştii din Rusia nu au nicio responsabilitate, au avut un efect atât de advers asupra acestora prin deciziile FIFA şi UEFA, însă aceste efecte au fost declanşate de nevoia unor evenimente fotbalistice sigure pentru restul lumii”, se menţionează în decizia tribunalului.

Reclamă

La începutul lunii mai, UEFA a anunţat că niciun club rus nu va participa la competiţiile intercluburi continentale în sezonul 2022/2023, mai exact în Liga Campionilor, Liga Europa şi Conference League, anunţă news.ro.

Reacții acide după ce Elena Rybakina a învins-o pe Simona Halep la Wimbledon 2022

Rybakina este născută la Moscova și a reprezentat Rusia până în 2018. Și-a schimbat apoi cetățenia și joacă în prezent sub steagul Kazahstanului.

Totuși, trecutul ocupantei locului 23 WTA a stârnit reacții acide la finalul meciului cu Halep. Organizatorii turneului au fost arătați cu degetul pentru că i-au permis Elenei Rybakina să joace pe iarba londoneză. Sportivii din Rusia și Belarus au avut interzis la această ediție ca urmare a războiului din Ucraina, declanșat de Vladimir Putin.

Reclamă 4 / 0/3

„Ce ironie! O jucătoare născută în Rusia se va lupta pentru câștigarea Wimbledon 2022, acolo unde jucătorii ruși sunt interziși„, a scris un internaut pe rețelele sociale.

Rybakina a declarat, chiar înaintea meciului cu Simona Halep, că este împotriva răboiului din Ucraina.

„Eu m-am născut în Rusia, dar reprezint Kazahstanul. Am primit mult ajutor, multă susținere din partea oamenilor și sunt foarte fericită că reprezint Kazahstanul. Cred că este un lucru bun și pentru sportul din Kazahstan.

Nu am fost încântată când am auzit decizia luată la Wimbledon (n.r. de a se interzice participarea sportivilor din Rusia și Belarus). Toată lumea vrea să concureze. Sportivii respectivi nu au făcut o alegere, doar s-au născut în țările respective. Bineînțeles, eu vreau ca războiul să se încheie cât mai repede posibil. Promovez pacea!„, a declarat Elena Rybakina pentru The Guardian.

Recomandări
  • Echipele din Rusia, interzise în competiţiile europene
  • TAS a făcut anunţul, după apelul cluburilor

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga Vezi toate știrile
Citește și