Închide meniul

Reacții acide după ce Elena Rybakina a învins-o pe Simona Halep la Wimbledon 2022: „Ce ironie! O jucătoare din Rusia, în finala turneului la care rușii sunt interziși”

Iulian Focșăneanu Publicat: 7 iulie 2022, 20:14

Reacții acide după ce Elena Rybakina a învins-o pe Simona Halep la Wimbledon 2022: „Ce ironie! O jucătoare din Rusia, în finala turneului la care rușii sunt interziși

Reacții acide după victoria obținută de Elena Rybakina în meciul cu Simona Halep de la Wimbledon 2022

Elena Rybakina va juca finala de la Wimbledon 2022 / Profimediaimages

  • Elena Rybakina – Simona Halep 6-3, 6-3
  • Sportiva de 23 de ani este născută la Moscova

Elena Rybakina a învins-o pe Simona Halep, în semifinalele de la Wimbledon 2022, în minimum de seturi, scor 6-3, 6-3. Jucătoarea de 23 de ani a devenit prima jucătoare din Kazahstan care va evolua într-o finală de Grand Slam.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totuși, trecutul ocupantei locului 23 WTA a stârnit reacții acide la finalul meciului cu Halep. Organizatorii turneului au fost arătați cu degetul pentru că i-au permis Elenei Rybakina să joace pe iarba londoneză. Sportivii din Rusia și Belarus au avut interzis la această ediție ca urmare a războiului din Ucraina, declanșat de Vladimir Putin.

Reacții acide după ce Elena Rybakina a învins-o pe Simona Halep

Rybakina este născută la Moscova și a reprezentat Rusia până în 2018. Și-a schimbat apoi cetățenia și joacă în prezent sub steagul Kazahstanului.

Reclamă

Ce ironie! O jucătoare născută în Rusia se va lupta pentru câștigarea Wimbledon 2022, acolo unde jucătorii ruși sunt interziși„, a scris un internaut pe rețelele sociale.

Reclamă

Elena Rybakina a câștigat cel puțin 1 milion de lire sterline prin accederea în finala de simplu de la Wimbledon. Iar ea plătește taxe în Rusia, o parte din această sumă ajungând direct la Vladimir Putin. Au interzis-o pe Victoria Azarenka să ajungă în finală„, a postat jurnalistul sportiv Sam Street.

Rybakina nu are dreptul de a juca aici. Este rusoaică! Încă locuiește acolo„, a scris un alt internaut.

Reclamă 4 / 0/3

Câți bani din taxe vor merge către Rusia, acolo unde Elena Rybakina locuiește și le plătește?„, a fost întrebarea pusă pe un alt cont de Twitter.

Rybakina a declarat, chiar înaintea meciului cu Simona Halep, că este împotriva răboiului din Ucraina.

Eu m-am născut în Rusia, dar reprezint Kazahstanul. Am primit mult ajutor, multă susținere din partea oamenilor și sunt foarte fericită că reprezint Kazahstanul. Cred că este un lucru bun și pentru sportul din Kazahstan.

Nu am fost încântată când am auzit decizia luată la Wimbledon (n.r. de a se interzice participarea sportivilor din Rusia și Belarus). Toată lumea vrea să concureze. Sportivii respectivi nu au făcut o alegere, doar s-au născut în țările respective. Bineînțeles, eu vreau ca războiul să se încheie cât mai repede posibil. Promovez pacea!„, a declarat Elena Rybakina pentru The Guardian.

Ion Țiriac i-a criticat dur pe organizatorii de la Wimbledon

Ion Țiriac declarase că nu va merge la finala Wimbledon 2022, chiar dacă Simona Halep ar fi obținut calificarea. Miliardarul român a anunțat că nu poate trece peste decizia organizatorilor de a le interzice prezența sportivilor din Rusia și Belarus, pe fondul războiului din Ucraina.

Reclamă

Miliardarul român consideră că jucătorii din Rusia și Belarus n-au nicio legătură cu războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, iar din acest motiv nu va merge la Londra pentru a urmări finala.

on Țiriac și-a amintit de evenimentele petrecute în anul 1960, când România a boicotat Jocurile Olimpice de iarnă, din SUA, pentru că Germania primise interdicție. La vremea respectivă, omul de afaceri se afla în componența naționalei de hochei a României.

Nu, nu mă duc (n.r. – la finală). Pentru Simona m-aș duce cu plăcere, dar nu sunt de acord cu faptul că nu i-au lăsat pe ruși și bieloruși să joace. N-au nicio vină, nu vrem război niciunul dintre noi, nici ei. Mi s-a întâmplat și mie în 1960 și am boicotat (n.r. – la Jocurile Olimpice de iarnă). Nu o să uit în viața mea și nici copiii ăștia, care sunt deja profesioniști, nu vor uita treaba asta”, a spus Ion Țiriac.

Pentru a participa la Wimbledon 2022, o jucătoare din Rusia și-a schimbat naţionalitatea

Pentru a participa la Wimbledon 2022, Natela Dzalamidze a hotărât să îşi schimbe naţionalitatea. Jucătoarea din Rusia a luat o decizie drastică din dorința de a fi primită în turneul de Grand Slam din Marea Britanie.

Natela Dzalamidze a decis să îşi schimbe naţionalitatea, optând pentru cea georgiană, pentru a putea juca pe iarba londoneză. Sportivii din Rusia şi Belarus au „interzis” la Wimbledon din cauza războiului din Ucraina.

Sportiva în vârstă de 29 de ani a concurat, în proba de dublu, alături de jucătoarea din Serbia Aleksandra Krunic. Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat-o că este singura variantă pe care o avea Dzalamidze.

În 2021, Natela Dzalamidze a câştigat alături de slovena Kaja Juvan proba de dublu din cadrul turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
WTA • 28 mart., 23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep