Închide meniul

Cine este Zorya Luhansk, adversara celor de la Universitatea Craiova din turul 3 al Conference League. Ucrainenii n-au mai jucat un meci oficial din decembrie

Cosmin Cioboată Publicat: 28 iulie 2022, 22:26

Reclamă
Cine este Zorya Luhansk, adversara celor de la Universitatea Craiova din turul 3 al Conference League. Ucrainenii n-au mai jucat un meci oficial din decembrie

Jucătorii Universităţii Craiova, în timpul unei partide/ Hepta

Zorya Luhansk este adversara celor de la Universitatea Craiova din turul 3 preliminar al UEFA Conference League. Oltenii au trecut în turul 2 de Vllaznia, cu 4-1 la general, și se pregătesc acum pentru dubla manșă cu formația ucraineană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciul tur dintre Universitatea Craiova și Zorya se va disputa pe 4 august, în Ucraina, urmând ca returul să se joace pe 11 august, pe terenul oltenilor.

Cine este Zorya Luhansk, adversara celor de la Universitatea Craiova din turul 3 al Conference League

Zorya n-a mai jucat vreun meci oficial de pe 12 decembrie 2021, când încheia la egalitate în fața lui Dinamo Kiev, scor 1-1.

Războiul declanșat de Rusia a oprit fotbalul din Ucraina, după numai 18 etape disputate. La momentul respectiv, echipa antrenată de olandezul Patrick van Leeuwen se afla pe locul 4, care i-a asigurat prezența în turul 3 preliminar din Conference League.

La ora actuală, Zorya are o valoare totală a lotului de 13,35 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com. Vladyslav Kabaev este cel mai valoros jucător al ucrainenilor, cotat la 1,5 milioane de euro.

Reclamă

De-a lungul timpului, adversara celor de la Universitatea Craiova a cucerit un singur titlu de campioană în liga națională. Se întâmpla în 1972, în perioada Uniunii Sovietice.

Cu campionatul din Ucraina pus pe pauză, Zorya a fost nevoită să dispute mai multe meciuri amicale pentru a nu-și ieși complet din ritm. În ultimele luni, formația ucraineană a învins echipe precum Odense, Valmiera sau Korona Kielce.

Universitatea Craiova – Vllaznia 3-0. Oltenii au făcut show în Bănie și s-au calificat în turul 3 din Conference League

Universitatea Craiova a câștigat categoric meciul retur din turul 2 preliminar al Conference League. Oltenii au dominat partida din Bănie și și-au creat numeroase ocazii încă din primele minute. În tur, scorul a fost 1-1, așa că trupa lui Laslzo Balint era obligată să marcheze pe “Ion Oblemenco”.

Reclamă 4 / 0/3

Elvir Koljic, Ștefan Baiaram și Gustavo au trecut pe lângă deschiderea scorului în prima repriză, iar la pauză tabela arăta 0-0. Oltenii s-au dezlănțuit după pauză. Alexandru Mateiu a deblocat tabela în minutul 58, iar “vulcanul” din Bănie a erupt.

Cu un moral excelent, trupa lui Balint și-a dublat avantajul în minutul 62, prin Raul da Silva. Valerică Găman a marcat și el în minutul 80 și a lămurit soarta calificării.

Universitatea Craiova s-a impus cu 4-1, la general, și și-a asigurat locul în turul 3 preliminar din Conference League, unde va da piept cu Zorya.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:21 Mihai Rotaru, mesaj războinic pentru Gigi Becali: „Putem lua titlul cu Gâlcă!” De ce nu se gândeşte la Champions League 13:29 VIDEOOvidiu Ionescu a pierdut în 3 seturi meciul cu Wang Chuqin la Saudi Smash 2024. Românul a câştigat un punct superb 13:20 Programul complet al play-off-ului de promovare din England Championship. Meciurile sunt live în AntenaPLAY 13:02 Universitatea Craiova – FCSB LIVE TEXT, ora 21:00. Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei 12:43 EXCLUSIVDarius Olaru nu a stat pe gânduri când a fost întrebat despre transferul spectaculos de la FCSB 12:07 Andrey Rublev, dezvăluire incredibilă după ce a câştigat titlul de la Madrid: „Sunt bolnav de opt sau nouă zile” 11:13 Verdictul lui Săpunaru, după ce Dan Şucu a anunţat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu la Rapid: „Îl cunoaşte toată lumea!” 10:36 FotoTransformarea radicală a lui Sabin Ilie! Fratele său l-a dat de gol: „Îl mai lua somnul, dar acum nu mai e aşa!” 10:24 Ofertă spectaculoasă din Liga 1 pentru Laurenţiu Reghecampf 10:23 Alexandru Băluţă, devastator înainte de Universitatea Craiova – FCSB: „Nu vreau să mai am vreodată o discuţie cu Rotaru” Vezi toate știrile
Citește și