Închide meniul

Cine este Zorya Luhansk, adversara celor de la Universitatea Craiova din turul 3 al Conference League. Ucrainenii n-au mai jucat un meci oficial din decembrie

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 28 iulie 2022, 22:26

Cine este Zorya Luhansk, adversara celor de la Universitatea Craiova din turul 3 al Conference League. Ucrainenii n-au mai jucat un meci oficial din decembrie

Jucătorii Universităţii Craiova, în timpul unei partide/ Hepta

Zorya Luhansk este adversara celor de la Universitatea Craiova din turul 3 preliminar al UEFA Conference League. Oltenii au trecut în turul 2 de Vllaznia, cu 4-1 la general, și se pregătesc acum pentru dubla manșă cu formația ucraineană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciul tur dintre Universitatea Craiova și Zorya se va disputa pe 4 august, în Ucraina, urmând ca returul să se joace pe 11 august, pe terenul oltenilor.

Cine este Zorya Luhansk, adversara celor de la Universitatea Craiova din turul 3 al Conference League

Zorya n-a mai jucat vreun meci oficial de pe 12 decembrie 2021, când încheia la egalitate în fața lui Dinamo Kiev, scor 1-1.

Războiul declanșat de Rusia a oprit fotbalul din Ucraina, după numai 18 etape disputate. La momentul respectiv, echipa antrenată de olandezul Patrick van Leeuwen se afla pe locul 4, care i-a asigurat prezența în turul 3 preliminar din Conference League.

La ora actuală, Zorya are o valoare totală a lotului de 13,35 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com. Vladyslav Kabaev este cel mai valoros jucător al ucrainenilor, cotat la 1,5 milioane de euro.

Reclamă

De-a lungul timpului, adversara celor de la Universitatea Craiova a cucerit un singur titlu de campioană în liga națională. Se întâmpla în 1972, în perioada Uniunii Sovietice.

Cu campionatul din Ucraina pus pe pauză, Zorya a fost nevoită să dispute mai multe meciuri amicale pentru a nu-și ieși complet din ritm. În ultimele luni, formația ucraineană a învins echipe precum Odense, Valmiera sau Korona Kielce.

Universitatea Craiova – Vllaznia 3-0. Oltenii au făcut show în Bănie și s-au calificat în turul 3 din Conference League

Universitatea Craiova a câștigat categoric meciul retur din turul 2 preliminar al Conference League. Oltenii au dominat partida din Bănie și și-au creat numeroase ocazii încă din primele minute. În tur, scorul a fost 1-1, așa că trupa lui Laslzo Balint era obligată să marcheze pe “Ion Oblemenco”.

Reclamă 4 / 0/3

Elvir Koljic, Ștefan Baiaram și Gustavo au trecut pe lângă deschiderea scorului în prima repriză, iar la pauză tabela arăta 0-0. Oltenii s-au dezlănțuit după pauză. Alexandru Mateiu a deblocat tabela în minutul 58, iar “vulcanul” din Bănie a erupt.

Cu un moral excelent, trupa lui Balint și-a dublat avantajul în minutul 62, prin Raul da Silva. Valerică Găman a marcat și el în minutul 80 și a lămurit soarta calificării.

Universitatea Craiova s-a impus cu 4-1, la general, și și-a asigurat locul în turul 3 preliminar din Conference League, unde va da piept cu Zorya.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 Vezi toate știrile
Citește și