Închide meniul

Reacţia lui Eduard Novak după ce Cătălin Chirilă a devenit campion european la canoe simplu: „Urmaş demn al marelui Ivan Patzaichin”. Mesaj şi al premierului Nicolae Ciucă

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 august 2022, 17:28

Reacţia lui Eduard Novak după ce Cătălin Chirilă a devenit campion european la canoe simplu: „Urmaş demn al marelui Ivan Patzaichin. Mesaj şi al premierului Nicolae Ciucă

Reacţia lui Eduard Novak după ce Cătălin Chirilă a devenit campion european la canoe simplu

Eduard Novak şi Cătălin Chirilă / Colaj Hepta

Eduard Novak a avut o primă reacţie după ce Cătălin Chirilă a devenit campion european la canoe simplu. Sportivul român, care a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen, a fost felicitat de ministrul Sportului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak e sigur că Cătălin Chirilă calcă pe urmele regretatului Ivan Patzaichin. Acesta a ţinut să îi scoată în evidenţă şi pe antrenorii celui care a urcat pe prima treaptă a podiumului.

Reacţia lui Eduard Novak după ce Cătălin Chirilă a devenit campion european la canoe simplu

Ce an incredibil are sportul românesc! Campionul nostru mondial, Cătălin Chirilă, a devenit şi campion european la canoe simplu 1000m. Felicitări, Cătălin! Eşti un urmaş demn al marelui Ivan Patzaichin! Felicitări şi antrenorilor Florin Popescu şi Petre Condrat!”, a postat Eduard Novak pe contul său de Facebook.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a avut şi el o reacţie după performanţa impresionantă obţinută de Cătălin Chirilă.

Reclamă

Canoistul român Cătălin Chirilă continuă să ne facă mândri de performanțele sale. După succesul recent obținut în Canada, Cătălin Chirilă a câștigat titlul european la canoe simplu 1000 de metri pe pista olimpică Regata, acolo unde legendarul Ivan Patzaichin arăta că nimic nu este imposibil, câștigând titlul olimpic cu pagaea ruptă.

Felicitări, Cătălin Chirilă! Calde mulțumiri pentru că ai cinstit tricolorul României, asemenea tuturor campionilor noștri care au dovedit valoarea sportului românesc!

Felicitări și mulțumiri tuturor sportivilor români, antrenorilor și familiilor care i-au susținut pentru că au adus bucurie românilor prin rezultatele lor excepționale! Suntem mândri de campionii noștri!”, a transmis şi Nicolae Ciucă prin intermediul contului de Facebook al Guvernului.

Reclamă 4 / 0/3

Cătălin Chirilă: „Când am urcat pe podium, m-am gândit la Ivan Patzaichin”

Canoistul Cătălin Chirilă a declarat, sâmbătă, că la ceremonia de premiere, unde a primit medalia de aur în proba de 1000 de metri, s-a gândit la Ivan Patzaichin, care devenea campion olimpic tot la Munchen, în aceeaşi probă, în urmă cu 50 de ani.

A fost o cursă foarte grea, mai greu decât mă aşteptam. Prima parte am controlat cursa, iar finişul a fost foarte greu, puternic. Mi-am dorit să-l înving din nou pe Martin Fuksa, o legendă în canoe. Pe podium, când am urcat, m-am gândit la domnul Ivan, medalia îi este dedicată memoriei lui„, a declarat Chirilă pentru TVR.

El a afirmat că duminică va avea o cursă mult mai grea la 500 metri. „Mâine va fi crunt pentru mine, nu este proba mea favorită, dar am muncit mult şi sper să reuşesc şi acolo o medalie”, a menţionat el.

Chirilă (24 ani), campion mondial în această probă, la începutul lunii, în Canada, a condus cursa de la un capăt la altul şi s-a impus cu timpul de 3 min 49 sec 681/1000, fiind urmat în clasamentul final de cehul Martin Fuksa, multiplu campion european şi medaliat la Mondiale, la 351/1000, şi de italianul Carlo Tacchini, la 1 sec 956/1000.

Ultima medalie europeană la canoe simplu 1.000 m a fost cucerită în 2011 la Belgrad de Iosif Chirilă (argint), iar ultimul titlu european a fost obţinut de Florin Mironcic (2006) la Racice.

Chirilă (CSA Steaua) va evolua duminică, de la ora 12:30 (ora României), şi în finala probei de canoe simplu pe 500 de metri, în care este vicecampion mondial la Halifax (Canada).

Reclamă

Tot sâmbătă, Oleg Nuţă va lua startul în finala probei de canoe simplu pe 200 metri (ora 15:28).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:42 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek şi Jaqueline Cristian – Danielle Collins LIVE SCORE (12:00). Dueluri de foc pentru românce la Madrid 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Vezi toate știrile
Citește și