Închide meniul

Reacţia lui Eduard Novak după ce Cătălin Chirilă a devenit campion european la canoe simplu: „Urmaş demn al marelui Ivan Patzaichin”. Mesaj şi al premierului Nicolae Ciucă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 august 2022, 17:28

Reacţia lui Eduard Novak după ce Cătălin Chirilă a devenit campion european la canoe simplu: „Urmaş demn al marelui Ivan Patzaichin. Mesaj şi al premierului Nicolae Ciucă

Reacţia lui Eduard Novak după ce Cătălin Chirilă a devenit campion european la canoe simplu

Eduard Novak şi Cătălin Chirilă / Colaj Hepta

  • Cătălin Chirilă a devenit campion european la canoe simplu
  • Ce mesaje a primit de la Eduard Novak şi Nicolae Ciucă

Eduard Novak a avut o primă reacţie după ce Cătălin Chirilă a devenit campion european la canoe simplu. Sportivul român, care a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen, a fost felicitat de ministrul Sportului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak e sigur că Cătălin Chirilă calcă pe urmele regretatului Ivan Patzaichin. Acesta a ţinut să îi scoată în evidenţă şi pe antrenorii celui care a urcat pe prima treaptă a podiumului.

Reacţia lui Eduard Novak după ce Cătălin Chirilă a devenit campion european la canoe simplu

Ce an incredibil are sportul românesc! Campionul nostru mondial, Cătălin Chirilă, a devenit şi campion european la canoe simplu 1000m. Felicitări, Cătălin! Eşti un urmaş demn al marelui Ivan Patzaichin! Felicitări şi antrenorilor Florin Popescu şi Petre Condrat!”, a postat Eduard Novak pe contul său de Facebook.

Reclamă

Premierul României, Nicolae Ciucă, a avut şi el o reacţie după performanţa impresionantă obţinută de Cătălin Chirilă.

Reclamă

Canoistul român Cătălin Chirilă continuă să ne facă mândri de performanțele sale. După succesul recent obținut în Canada, Cătălin Chirilă a câștigat titlul european la canoe simplu 1000 de metri pe pista olimpică Regata, acolo unde legendarul Ivan Patzaichin arăta că nimic nu este imposibil, câștigând titlul olimpic cu pagaea ruptă.

Felicitări, Cătălin Chirilă! Calde mulțumiri pentru că ai cinstit tricolorul României, asemenea tuturor campionilor noștri care au dovedit valoarea sportului românesc!

Felicitări și mulțumiri tuturor sportivilor români, antrenorilor și familiilor care i-au susținut pentru că au adus bucurie românilor prin rezultatele lor excepționale! Suntem mândri de campionii noștri!”, a transmis şi Nicolae Ciucă prin intermediul contului de Facebook al Guvernului.

Reclamă 4 / 0/3

Cătălin Chirilă: „Când am urcat pe podium, m-am gândit la Ivan Patzaichin”

Canoistul Cătălin Chirilă a declarat, sâmbătă, că la ceremonia de premiere, unde a primit medalia de aur în proba de 1000 de metri, s-a gândit la Ivan Patzaichin, care devenea campion olimpic tot la Munchen, în aceeaşi probă, în urmă cu 50 de ani.

A fost o cursă foarte grea, mai greu decât mă aşteptam. Prima parte am controlat cursa, iar finişul a fost foarte greu, puternic. Mi-am dorit să-l înving din nou pe Martin Fuksa, o legendă în canoe. Pe podium, când am urcat, m-am gândit la domnul Ivan, medalia îi este dedicată memoriei lui„, a declarat Chirilă pentru TVR.

El a afirmat că duminică va avea o cursă mult mai grea la 500 metri. „Mâine va fi crunt pentru mine, nu este proba mea favorită, dar am muncit mult şi sper să reuşesc şi acolo o medalie”, a menţionat el.

Chirilă (24 ani), campion mondial în această probă, la începutul lunii, în Canada, a condus cursa de la un capăt la altul şi s-a impus cu timpul de 3 min 49 sec 681/1000, fiind urmat în clasamentul final de cehul Martin Fuksa, multiplu campion european şi medaliat la Mondiale, la 351/1000, şi de italianul Carlo Tacchini, la 1 sec 956/1000.

Ultima medalie europeană la canoe simplu 1.000 m a fost cucerită în 2011 la Belgrad de Iosif Chirilă (argint), iar ultimul titlu european a fost obţinut de Florin Mironcic (2006) la Racice.

Chirilă (CSA Steaua) va evolua duminică, de la ora 12:30 (ora României), şi în finala probei de canoe simplu pe 500 de metri, în care este vicecampion mondial la Halifax (Canada).

Reclamă

Tot sâmbătă, Oleg Nuţă va lua startul în finala probei de canoe simplu pe 200 metri (ora 15:28).

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie Vezi toate știrile
Pe același subiect
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier
Extra • 25 feb., 12:56
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier. Se afla alături de tatăl său
Cătălin Chirilă dă totul pentru o medalie de aur la Jocurile Olimpice 2024
Kaiac-canoe • 1 ian., 21:04
Cătălin Chirilă dă totul pentru o medalie de aur la Jocurile Olimpice 2024: „Am tras ceva concluzii”
Cătălin Chirilă, "noul Patzaichin", petrece Ziua Naţională a României cu gândul la aurul de la Paris
Kaiac-canoe • 1 dec., 9:58
Cătălin Chirilă, „noul Patzaichin”, petrece Ziua Naţională a României cu gândul la aurul de la Paris: „Am plâns la imn”
Cum arată mâinile unui campion mondial. Sacrificiul făcut de Cătălin Chirilă
Alte sporturi • 28 aug., 18:13
Cum arată mâinile unui campion mondial! Cătălin Chirilă şi sacrificiul făcut pentru medalii şi calificarea la Jocurile Olimpice
Cătălin Chirilă a revenit în ţară, după performanţa reuşită la Campionatele Mondiale
Alte sporturi • 28 aug., 16:34
Cătălin Chirilă a revenit în ţară, după performanţa reuşită la Campionatele Mondiale: „M-am învăţat să mă întorc cu medalii!”