Închide meniul

Reacţia impresionantă a lui Cătălin Chirilă, după ce a devenit campion european la canoe simplu: „Când am urcat pe podium, m-am gândit la Ivan Patzaichin”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 20 august 2022, 14:39

Reacţia impresionantă a lui Cătălin Chirilă, după ce a devenit campion european la canoe simplu: „Când am urcat pe podium, m-am gândit la Ivan Patzaichin

Cătălin Chirilă a câştigat medalia de bronz la Supercupa Mondială de kaiac-canoe

Profimedia

Reacţia impresionantă a lui Cătălin Chirilă, după ce a devenit campion european la canoe simplu. Acesta a spus că în momentul în care a urcat pe podium s-a gândit la Ivan Patzaichin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Canoistul Cătălin Chirilă a declarat, sâmbătă, că la ceremonia de premiere, unde a primit medalia de aur în proba de 1000 de metri, s-a gândit la Ivan Patzaichin, care devenea campion olimpic tot la Munchen, în aceeaşi probă, în urmă cu 50 de ani.

Reacţia impresionantă a lui Cătălin Chirilă, după ce a devenit campion european la canoe simplu

A fost o cursă foarte grea, mai greu decât mă aşteptam. Prima parte am controlat cursa, iar finişul a fost foarte greu, puternic. Mi-am dorit să-l înving din nou pe Martin Fuksa, o legendă în canoe. Pe podium, când am urcat, m-am gândit la domnul Ivan, medalia îi este dedicată memoriei lui„, a declarat Chirilă pentru TVR.

El a afirmat că duminică va avea o cursă mult mai grea la 500 metri. „Mâine va fi crunt pentru mine, nu este proba mea favorită, dar am muncit mult şi sper să reuşesc şi acolo o medalie”, a menţionat el.

Cătălin Chirilă, medalie de aur în proba de 1000 de metri canoe de la Campionatul European

Reclamă

Chirilă a făcut o cursă senzaţională şi nu le-a dat nicio şansă rivalilor săi din finală. Sportivul Cătălin Chirilă a câştigat medalia de aur în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 de metri de la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen.

Chirilă (24 ani), campion mondial în această probă, la începutul lunii, în Canada, a condus cursa de la un capăt la altul şi s-a impus cu timpul de 3 min 49 sec 681/1000, fiind urmat în clasamentul final de cehul Martin Fuksa, multiplu campion european şi medaliat la Mondiale, la 351/1000, şi de italianul Carlo Tacchini, la 1 sec 956/1000.

Ultima medalie europeană la canoe simplu 1.000 m a fost cucerită în 2011 la Belgrad de Iosif Chirilă (argint), iar ultimul titlu european a fost obţinut de Florin Mironcic (2006) la Racice.

Reclamă 4 / 0/3

Chirilă (CSA Steaua) va evolua duminică, de la ora 12:30 (ora României), şi în finala probei de canoe simplu pe 500 de metri, în care este vicecampion mondial la Halifax (Canada).

Tot sâmbătă, Oleg Nuţă va lua startul în finala probei de canoe simplu pe 200 metri (ora 15:28).

Mesajul postat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

La scurt timp după cursa fabuloasă, Cătălin Chirilă a fost felicitat şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

„Auuur, Cătălin Chirilă! Canoistul român a câștigat titlul european la canoe simplu 1000 m la Campionatele de la Munchen.
Pe pista olimpică Regata, locul în care Ivan Patzaichin a scris povestea unui titlu olimpic cu pagaea ruptă, Cătălin a ridicat mână spre cer…un gând a zburat spre Ivan! Ivan zâmbește fericit!

Bravooo, Cătălin! Ție și antrenorilor Florin Popescu și Petre Condrat!„, a transmis COSR.

Recomandări
  • Reacţia impresionantă a lui Cătălin Chirilă, după ce a devenit campion european
  • Cuvinte impresionante pentru Ivan Patzaichin

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
6:18 LIVE VIDEOA început cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei din Formula 1™, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și