Închide meniul
EXCLUSIV

Răzvan Raț crede că FCSB poate trece de grupa „de foc” din Conference League: „Au șanse, fotbalul nu e matematică”

Cosmin Cioboată Publicat: 27 august 2022, 8:25

Reclamă
Răzvan Raț crede că FCSB poate trece de grupa „de foc din Conference League: „Au șanse, fotbalul nu e matematică

Răzvan Raț este optimist că FCSB poate trece de grupele Conference League

Răzvan Raț, în timpul unui interviu / AS.ro

Răzvan Raț este de părere că FCSB poate trece de grupa „de foc” din Conference League. Vicecampioana se va duela cu West Ham, Anderlecht și Silkeborg. Fostul fundaș al naționalei României, care în timpul carierei a evoluat și pentru West Ham, ia în calcul chiar și scenariul în care roș-albaștrii să încheie grupa pe primul loc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Raț este conștient că diferența de valoare a lotului dintre West Ham și FCSB este uriașă, însă rămâne optimist că echipa lui Nicolae Dică poate produce surpriza în grupa din Conference League.

Răzvan Raț crede că FCSB poate trece de grupa „de foc” din Conference League

„Au trecut mulți ani de atunci. Au șanse, că sunt în competiție. Fotbalul nu e matematică. Nu înseamnă că dacă pe hârtie jucătorii de la West Ham sunt mai valoroși sau au cota de piață mai bună… cei de la Anderlecht la fel. Șansele există, important e să crezi în ele.

(N.r. – Are FCSB șanse să treacă de grupe?) Teoretic nu, practic foarte posibil. Teoretic, ai putea să spui că nu sunt foarte multe șanse, dar practic te poți califica de pe primul loc. E clar că noi nu avem jucători de 60 de milioane, eu nu cred că avem jucător cotat nici măcar la 5 milioane”, a spus Răzvan Raț, pentru Antena Sport.

Raț a jucat la West Ham în sezonul 2013/2014 și a adunat 20 de apariții: 15 în Premier League și 5 în Cupa Ligii Angliei.

Reclamă

West Ham s-a mai întâlnit de două ori cu o echipă românească, cu Astra, în preliminariile Europa League, și a pierdut de fiecare dată.

Victor Pițurcă, convins că FCSB reușește surpriza cu West Ham

Victor Pițurcă crede că FCSB poate să o învingă pe West Ham în Conference League, urmând exemplul Astrei:

West Ham sunt prietenii noștri, i-a bătut Șumudică mereu. De ce să nu-i bată și FCSB? E o grupă puternică, publicul va fi foarte interesat să vină la stadion. Contează mai puțin cum au jucat, contează că s-au calificat. Păcat că nu s-a calificat și Craiova.

Reclamă 4 / 0/3

FCSB a jucat ofensiv, Clujul cu jocul lor, Craiova la fel. Păcat, o lipsă de concentrare la nivelul ăsta nu trebuie să existe. Pentru CFR orice adversar este greu, ca la orice echipă românească. Titlu aici în România este altceva, jocurile sunt altele.

Campionatul e doar la început. Chiar dacă nu au venit jucători cu valoare, meciurile mi s-au părut mult mai bune în acest campionat, așa vine și lumea la stadion”, a spus Victor Pițurcă, după meciul FC Voluntari – U Cluj 0-0.

West Ham, lot de 12 ori mai valoros decât FCSB

West Ham este de departe favorită la primul loc în grupă. Echipa londoneză are un lot cotat la aproape 400 de milioane de euro. În comparație, echipa FCSB-ului valorează 33 de milioane de euro, de 12 ori mai puțin decât englezii.

Gruparea pregătită de David Moyes a ajuns în semifinalele Europa League în stagiunea precedentă și a terminat pe poziția a 7-a în Premier League.

Cel mai valoros jucător de la West Ham este englezul Declan Rice, căpitanul echipei, cotat la 80 de milioane de euro. Cehul Tomas Soucek e evaluat la 45 de milioane de euro, în timp ce englezul Jarrod Bowen e cotat la 42 de milioane de euro.

Antrenorul David Moyes, în vârstă de 59 de ani, o pregătește pe West Ham din decembrie 2019. De-a lungul carierei le-a mai antrenat pe Sunderland, Real Sociedad, Manchester United, Everton și Preston.

West Ham a început slab actuala stagiune din Premier League, având 3 înfrângeri din tot atâtea meciuri.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:29 VIDEOOvidiu Ionescu a pierdut în 3 seturi meciul cu Wang Chuqin la Saudi Smash 2024. Românul a câştigat un punct superb 13:20 Programul complet al play-off-ului de promovare din England Championship. Meciurile sunt live în AntenaPLAY 13:02 Universitatea Craiova – FCSB LIVE TEXT, ora 21:00. Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei 12:43 EXCLUSIVDarius Olaru nu a stat pe gânduri când a fost întrebat despre transferul spectaculos de la FCSB 12:07 Andrey Rublev, dezvăluire incredibilă după ce a câştigat titlul de la Madrid: „Sunt bolnav de opt sau nouă zile” 11:13 Verdictul lui Săpunaru, după ce Dan Şucu a anunţat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu la Rapid: „Îl cunoaşte toată lumea!” 10:36 FotoTransformarea radicală a lui Sabin Ilie! Fratele său l-a dat de gol: „Îl mai lua somnul, dar acum nu mai e aşa!” 10:24 Ofertă spectaculoasă din Liga 1 pentru Laurenţiu Reghecampf 10:23 Alexandru Băluţă, devastator înainte de Universitatea Craiova – FCSB: „Nu vreau să mai am vreodată o discuţie cu Rotaru” 9:51 FotoMădălina Ghenea a anunţat de Paşte că s-a despărţit de iubitul său milionar: „Vă rog să ne respectaţi intimitatea” Vezi toate știrile
Citește și