Închide meniul
EXCLUSIV

Răzvan Raț crede că FCSB poate trece de grupa „de foc” din Conference League: „Au șanse, fotbalul nu e matematică”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 27 august 2022, 8:25

Răzvan Raț crede că FCSB poate trece de grupa „de foc din Conference League: „Au șanse, fotbalul nu e matematică

Răzvan Raț este optimist că FCSB poate trece de grupele Conference League

Răzvan Raț, în timpul unui interviu / AS.ro

Răzvan Raț este de părere că FCSB poate trece de grupa „de foc” din Conference League. Vicecampioana se va duela cu West Ham, Anderlecht și Silkeborg. Fostul fundaș al naționalei României, care în timpul carierei a evoluat și pentru West Ham, ia în calcul chiar și scenariul în care roș-albaștrii să încheie grupa pe primul loc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Raț este conștient că diferența de valoare a lotului dintre West Ham și FCSB este uriașă, însă rămâne optimist că echipa lui Nicolae Dică poate produce surpriza în grupa din Conference League.

Răzvan Raț crede că FCSB poate trece de grupa „de foc” din Conference League

„Au trecut mulți ani de atunci. Au șanse, că sunt în competiție. Fotbalul nu e matematică. Nu înseamnă că dacă pe hârtie jucătorii de la West Ham sunt mai valoroși sau au cota de piață mai bună… cei de la Anderlecht la fel. Șansele există, important e să crezi în ele.

(N.r. – Are FCSB șanse să treacă de grupe?) Teoretic nu, practic foarte posibil. Teoretic, ai putea să spui că nu sunt foarte multe șanse, dar practic te poți califica de pe primul loc. E clar că noi nu avem jucători de 60 de milioane, eu nu cred că avem jucător cotat nici măcar la 5 milioane”, a spus Răzvan Raț, pentru Antena Sport.

Raț a jucat la West Ham în sezonul 2013/2014 și a adunat 20 de apariții: 15 în Premier League și 5 în Cupa Ligii Angliei.

Reclamă

West Ham s-a mai întâlnit de două ori cu o echipă românească, cu Astra, în preliminariile Europa League, și a pierdut de fiecare dată.

Victor Pițurcă, convins că FCSB reușește surpriza cu West Ham

Victor Pițurcă crede că FCSB poate să o învingă pe West Ham în Conference League, urmând exemplul Astrei:

West Ham sunt prietenii noștri, i-a bătut Șumudică mereu. De ce să nu-i bată și FCSB? E o grupă puternică, publicul va fi foarte interesat să vină la stadion. Contează mai puțin cum au jucat, contează că s-au calificat. Păcat că nu s-a calificat și Craiova.

Reclamă 4 / 0/3

FCSB a jucat ofensiv, Clujul cu jocul lor, Craiova la fel. Păcat, o lipsă de concentrare la nivelul ăsta nu trebuie să existe. Pentru CFR orice adversar este greu, ca la orice echipă românească. Titlu aici în România este altceva, jocurile sunt altele.

Campionatul e doar la început. Chiar dacă nu au venit jucători cu valoare, meciurile mi s-au părut mult mai bune în acest campionat, așa vine și lumea la stadion”, a spus Victor Pițurcă, după meciul FC Voluntari – U Cluj 0-0.

West Ham, lot de 12 ori mai valoros decât FCSB

West Ham este de departe favorită la primul loc în grupă. Echipa londoneză are un lot cotat la aproape 400 de milioane de euro. În comparație, echipa FCSB-ului valorează 33 de milioane de euro, de 12 ori mai puțin decât englezii.

Gruparea pregătită de David Moyes a ajuns în semifinalele Europa League în stagiunea precedentă și a terminat pe poziția a 7-a în Premier League.

Cel mai valoros jucător de la West Ham este englezul Declan Rice, căpitanul echipei, cotat la 80 de milioane de euro. Cehul Tomas Soucek e evaluat la 45 de milioane de euro, în timp ce englezul Jarrod Bowen e cotat la 42 de milioane de euro.

Antrenorul David Moyes, în vârstă de 59 de ani, o pregătește pe West Ham din decembrie 2019. De-a lungul carierei le-a mai antrenat pe Sunderland, Real Sociedad, Manchester United, Everton și Preston.

West Ham a început slab actuala stagiune din Premier League, având 3 înfrângeri din tot atâtea meciuri.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
Vezi toate știrile
Citește și