Închide meniul

Meci colosal la US Open 2022. Carlos Alcaraz l-a învins pe Marin Cilic, după aproape patru ore de joc

Viviana Moraru Publicat: 6 septembrie 2022, 9:44 / Actualizat: 6 septembrie 2022, 13:29

Reclamă
Meci colosal la US Open 2022. Carlos Alcaraz l-a învins pe Marin Cilic, după aproape patru ore de joc

Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinalele de la Miami

Carlos Alcaraz/ Profimedia

Carlos Alcaraz şi Marin Cilic au fost protagoniştii unei partide colosale la US Open 2022. Ibericul de doar 19 ani s-a calificat în sferturi, după aproape patru ore de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carlos Alcaraz s-a impus în cinci seturi, în faţa croatului Marin Cilic. Spaniolul a învins cu scorul de 6-4, 3-5, 6-4, 4-6, 6-3, şi se va lupta cu Jannik Sinner pentru un loc în penultimul act de la Flushing Meadows.

Meci colosal la US Open 2022. Carlos Alcaraz l-a învins pe Marin Cilic, în aproape patru ore de joc

Carlos Alcaraz şi Marin Cilic au oferit unul dintre meciurile turneului de la această ediţie de US Open. Spaniolul a avut avantaj de 2-1 la seturi, însă Cilic a impins partida în decisiv după ce şi-a adjudecat setul patru la mare luptă.

În setul cinci, Cilic a început mai bine, cu break, însă Alcaraz a câştigat următoarele patru game-uri şi a luat o opţiune serioasă pentru victorie. Croatul nu a mai avut puterea să rveină, iar Carlos Alcaraz s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în sferturi la US Open.

Reclamă

Pentru un loc în penultimul act al ultimului Grand Slam al anului, Carlos Alcaraz se va duela cu un alt jucător din noua generaţie, Jannik Sinner. Italianul l-a învins în optimi pe Ilya Ivashka, tot în cinci seturi, scor 6-1, 5-7, 6-2, 4-6, 6-3. Alcaraz şi Sinner se vor afla la a cincea întâlnire directă din cicruit, scorul la general fiind de 2-2.

Carlos Alcaraz poate deveni lider mondial la finalul turneului de la US Open, în cazul în care va câştiga competiţia. Totodată, spaniolul poate ocupa fotoliul de lider după ultimul Grand Slam al anului dacă va pierde şi ultimul act, însă nu în faţa lui Casper Ruud. În acest caz, norvegianul va deveni numărul 1 ATP.

Rafael Nadal, eliminat de la US Open 2022

Rafael Nadal a fost eliminat de la US Open 2022. Frances Tiafoe a produs surpriza turneului și l-a eliminat pe „El Matador”, scor 6-4, 4-6, 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 32 de minute.

Reclamă 4 / 0/3

La final, marele campion a avut o reacție sinceră. A explicat faptul că viața personală l-a afectat, motiv pentru care consideră că este momentul pentru o ”resetare” în viața sa.

”Am jucat prost, iar el a jucat bine. Dacă vreau să fiu în sferturi la US Open trebuie să joc mai bine decât am jucat. Acest lucru este clar. Am avut șansele mele, cu break-ul din setul patru, și alte momente pentru a merge mai departe. Anii trec. Este ciclul vieții. Unii coboară în clasament, alții urcă, iar viața continuă să se miște și lumea continuă să existe. Toată viața a fost la fel. Sunt sus de mult timp, dar vor veni alții și eu voi pleca de acolo.

Tocmai am ieșit după ce am pierdut în optimile de la US Open, în acest moment îmi este greu să am o analiză clară a viitorului meu imediat. Acum vreau să mă duc acasă, am lucruri mai importante de făcut decât să joc tenis. Nu mă gândesc acum la tenis.

Voi lua deciziile pe care trebuie să le iau în funcție de ceea ce se va întâmpla. Aspectul personal are acum prioritate față de cel profesional. A trebuit să fac un efort aici. Nu mi-a ieșit, dar acum este momentul să fac o resetare. Au fost câteva luni grele. De acum trebuie să o iau de la capăt din punct de vedere profesional și să rezolv personal o problemă atât de importantă precum nașterea primului meu copil. Să sperăm că totul va merge bine.

Îl felicit pe rival, am încercat, dar din păcate nu a fost posibil. M-am antrenat bine, dar la nivel de competiție mi-a lipsit ceva în ceea ce privește prospețimea, și poate și o oarecare liniște sufletească. Realitatea este simplă, nu am jucat bine și când nu joci suficient de bine, nu câștigi. Despre asta este vorba în sport”, a reacționat Nadal, citat de eurosport.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:15 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! A doua sesiune de antrenamente este ACUM în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko 20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi Vezi toate știrile
Citește și