Închide meniul

Meci colosal la US Open 2022. Carlos Alcaraz l-a învins pe Marin Cilic, după aproape patru ore de joc

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 6 septembrie 2022, 9:44 / Actualizat: 6 septembrie 2022, 13:29

Meci colosal la US Open 2022. Carlos Alcaraz l-a învins pe Marin Cilic, după aproape patru ore de joc

Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinalele de la Miami

Carlos Alcaraz/ Profimedia

Carlos Alcaraz şi Marin Cilic au fost protagoniştii unei partide colosale la US Open 2022. Ibericul de doar 19 ani s-a calificat în sferturi, după aproape patru ore de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carlos Alcaraz s-a impus în cinci seturi, în faţa croatului Marin Cilic. Spaniolul a învins cu scorul de 6-4, 3-5, 6-4, 4-6, 6-3, şi se va lupta cu Jannik Sinner pentru un loc în penultimul act de la Flushing Meadows.

Meci colosal la US Open 2022. Carlos Alcaraz l-a învins pe Marin Cilic, în aproape patru ore de joc

Carlos Alcaraz şi Marin Cilic au oferit unul dintre meciurile turneului de la această ediţie de US Open. Spaniolul a avut avantaj de 2-1 la seturi, însă Cilic a impins partida în decisiv după ce şi-a adjudecat setul patru la mare luptă.

În setul cinci, Cilic a început mai bine, cu break, însă Alcaraz a câştigat următoarele patru game-uri şi a luat o opţiune serioasă pentru victorie. Croatul nu a mai avut puterea să rveină, iar Carlos Alcaraz s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în sferturi la US Open.

Reclamă

Pentru un loc în penultimul act al ultimului Grand Slam al anului, Carlos Alcaraz se va duela cu un alt jucător din noua generaţie, Jannik Sinner. Italianul l-a învins în optimi pe Ilya Ivashka, tot în cinci seturi, scor 6-1, 5-7, 6-2, 4-6, 6-3. Alcaraz şi Sinner se vor afla la a cincea întâlnire directă din cicruit, scorul la general fiind de 2-2.

Carlos Alcaraz poate deveni lider mondial la finalul turneului de la US Open, în cazul în care va câştiga competiţia. Totodată, spaniolul poate ocupa fotoliul de lider după ultimul Grand Slam al anului dacă va pierde şi ultimul act, însă nu în faţa lui Casper Ruud. În acest caz, norvegianul va deveni numărul 1 ATP.

Rafael Nadal, eliminat de la US Open 2022

Rafael Nadal a fost eliminat de la US Open 2022. Frances Tiafoe a produs surpriza turneului și l-a eliminat pe „El Matador”, scor 6-4, 4-6, 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 32 de minute.

Reclamă 4 / 0/3

La final, marele campion a avut o reacție sinceră. A explicat faptul că viața personală l-a afectat, motiv pentru care consideră că este momentul pentru o ”resetare” în viața sa.

”Am jucat prost, iar el a jucat bine. Dacă vreau să fiu în sferturi la US Open trebuie să joc mai bine decât am jucat. Acest lucru este clar. Am avut șansele mele, cu break-ul din setul patru, și alte momente pentru a merge mai departe. Anii trec. Este ciclul vieții. Unii coboară în clasament, alții urcă, iar viața continuă să se miște și lumea continuă să existe. Toată viața a fost la fel. Sunt sus de mult timp, dar vor veni alții și eu voi pleca de acolo.

Tocmai am ieșit după ce am pierdut în optimile de la US Open, în acest moment îmi este greu să am o analiză clară a viitorului meu imediat. Acum vreau să mă duc acasă, am lucruri mai importante de făcut decât să joc tenis. Nu mă gândesc acum la tenis.

Voi lua deciziile pe care trebuie să le iau în funcție de ceea ce se va întâmpla. Aspectul personal are acum prioritate față de cel profesional. A trebuit să fac un efort aici. Nu mi-a ieșit, dar acum este momentul să fac o resetare. Au fost câteva luni grele. De acum trebuie să o iau de la capăt din punct de vedere profesional și să rezolv personal o problemă atât de importantă precum nașterea primului meu copil. Să sperăm că totul va merge bine.

Îl felicit pe rival, am încercat, dar din păcate nu a fost posibil. M-am antrenat bine, dar la nivel de competiție mi-a lipsit ceva în ceea ce privește prospețimea, și poate și o oarecare liniște sufletească. Realitatea este simplă, nu am jucat bine și când nu joci suficient de bine, nu câștigi. Despre asta este vorba în sport”, a reacționat Nadal, citat de eurosport.ro.

Recomandări
  • Carlos Alcaraz şi Marin Cilic, protagoniştii unei partide colosale la US Open
  • Ibericul de 19 ani s-a calificat în sferturi

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și