Închide meniul

Ethan Nwaneri, puștiul „de aur” al lui Arsenal, a devenit cel mai tânăr jucător care debutează în Premier League! Moment istoric în Anglia

Cosmin Cioboată Publicat: 18 septembrie 2022, 18:52

Reclamă
Ethan Nwaneri, puștiul „de aur al lui Arsenal, a devenit cel mai tânăr jucător care debutează în Premier League! Moment istoric în Anglia

Ethan Nwaneri a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Premier League

Ethan Nwaneri, în tricoul lui Arsenal / Profimedia

Ethan Nwaneri, puștiul „de aur” al lui Arsenal, a devenit cel mai tânăr jucător care debutează în Premier League, la vârsta de 15 ani și 181 de zile. Mijlocașul englez a fost introdus pe teren de Mikel Arteta în prelungirile meciului cu Brentford, câștigat de „tunari” cu 3-0.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Momentul istoric s-a petrecut în minutul 90+2 al partidei din etapa a 8-a a campionatului Angliei.

Ethan Nwaneri, puștiul „de aur” al lui Arsenal, a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Premier League

Nwaneri l-a înlocuit pe Fabio Vieira, unul dintre marcatorii lui Arsenal din deplasarea cu Brentford.

Precedentul record îi aparținea lui Harvey Elliot, mijlocașul lui Liverpool care la momentul respectiv evolua la Fulham și avea 16 ani și 30 de zile. În același timp, Nwaneri a devenit singurul jucător sub 16 ani care joacă într-un meci din Premier League.

Reclamă

William Saliba și Gabriel Jesus au înscris celelalte două goluri ale formației londoneze în duelul de astăzi. Arsenal continuă să fie lider în Premier League, cu 18 puncte, după 7 meciuri disputate.

După victoria cu Brentford, Mikel Arteta a vorbit despre introducerea lui Ethan Nwaneri. Managerul lui Arsenal își dorește să promoveze la prima echipă cât mai mulți jucători talentați de la academie:

„Excelent! Merită, se descurcă foarte bine și vrem să promovăm toți jucătorii de la academia noastră. Este un jucător extrem de talentat pe care dorim să-l păstrăm lângă noi. Astăzi am avut oportunitatea să îl debutăm și am decis că este cel mai bun moment”, a spus Mikel Arteta, potrivit BBC Sport.

Reclamă 4 / 0/3

Arsenal are un start excelent de sezon, cu 6 victorii obținute în primele 7 partide. „Tunarii” au un avans de un punct față de Manchester City și Tottenham, formațiile care completează podiumul din Anglia.

Recordul doborât de Ethan Nwaneri a venit la o zi după ce Erling Haaland, alt tânăr de top din Premier League, a bifat o bornă incredibilă.

Erling Haaland a stabilit un record fabulos în Premier League

Erling Haaland a marcat din nou pentru campioana Angliei, în meciul cu Wolves, scor 3-0, și a ajuns la o bornă de senzație.

Haaland continuă să fie o „mașinărie de goluri” și după transferul de la Borussia Dortmund la Manchester City.

Erling Haaland a lovit din nou pentru formația lui Pep Guardiola. Starul norvegian a marcat golul al doilea al „cetățenilor” în victoria spectaculoasă cu 3-0 de pe terenul lui Wolves. Halaand a punctat în minutul 16, cu un șut de la marginea careului.

VEZI AICI VIDEO CU GOLUL

Reclamă

Jack Grealish și Phil Foden au marcat celelalte goluri ale lui City în partida cu Wolves, de astăzi.

Haaland a ajuns la 14 goluri marcate în toate competițiile din acest sezon. Mai mult, starul de 22 de ani a bătut un record de senzație. Erling Haaland a devenit primul jucător din istoria Premier League care reușește să înscrie în primele sale 4 deplasări.

Internaționalul scandinav a punctat în duelurile cu West Ham, 0-2, Newcastle, 3-3, Aston Villa, 1-1, și Wolves, 0-3.

 

 

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” 16:44 VIDEOApărare eroică a României în meciul cu Japonia, de la Campionatul Mondial de hochei, Divizia 1, Grupa A 15:55 VIDEOOvidiu Ionescu a debutat cu o victorie pe tabloul principal la Saudi Smash 2024, exclusiv în AntenaPLAY 15:50 UPDATELeeds – Southampton a fost live, în AntenaPLAY. Leeds a ratat promovarea directă în Premier League! Ipswich a promovat! 15:45 VIDEORomânia – Japonia 4-2 a fost în AntenaPLAY! Victoria ISTORICĂ pentru tricolori la Campionatul Mondial de hochei 15:31 Anunț important despre Radu Drăgușin! Ce se întâmplă cu românul, după ce Florin Manea a spus că ar putea pleca de la Tottenham 15:27 Jucătorii de la U Cluj vor să o retrogradeze pe Dinamo! Prima anunțată în vestiar pentru o victorie în fața „câinilor” 15:15 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami! Max Verstappen, în pole position în cursa de sprint Vezi toate știrile
Citește și