Închide meniul

Ethan Nwaneri, puștiul „de aur” al lui Arsenal, a devenit cel mai tânăr jucător care debutează în Premier League! Moment istoric în Anglia

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 18 septembrie 2022, 18:52

Ethan Nwaneri, puștiul „de aur al lui Arsenal, a devenit cel mai tânăr jucător care debutează în Premier League! Moment istoric în Anglia

Ethan Nwaneri a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Premier League

Ethan Nwaneri, în tricoul lui Arsenal / Profimedia

Ethan Nwaneri, puștiul „de aur” al lui Arsenal, a devenit cel mai tânăr jucător care debutează în Premier League, la vârsta de 15 ani și 181 de zile. Mijlocașul englez a fost introdus pe teren de Mikel Arteta în prelungirile meciului cu Brentford, câștigat de „tunari” cu 3-0.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Momentul istoric s-a petrecut în minutul 90+2 al partidei din etapa a 8-a a campionatului Angliei.

Ethan Nwaneri, puștiul „de aur” al lui Arsenal, a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Premier League

Nwaneri l-a înlocuit pe Fabio Vieira, unul dintre marcatorii lui Arsenal din deplasarea cu Brentford.

Precedentul record îi aparținea lui Harvey Elliot, mijlocașul lui Liverpool care la momentul respectiv evolua la Fulham și avea 16 ani și 30 de zile. În același timp, Nwaneri a devenit singurul jucător sub 16 ani care joacă într-un meci din Premier League.

Reclamă

William Saliba și Gabriel Jesus au înscris celelalte două goluri ale formației londoneze în duelul de astăzi. Arsenal continuă să fie lider în Premier League, cu 18 puncte, după 7 meciuri disputate.

După victoria cu Brentford, Mikel Arteta a vorbit despre introducerea lui Ethan Nwaneri. Managerul lui Arsenal își dorește să promoveze la prima echipă cât mai mulți jucători talentați de la academie:

„Excelent! Merită, se descurcă foarte bine și vrem să promovăm toți jucătorii de la academia noastră. Este un jucător extrem de talentat pe care dorim să-l păstrăm lângă noi. Astăzi am avut oportunitatea să îl debutăm și am decis că este cel mai bun moment”, a spus Mikel Arteta, potrivit BBC Sport.

Reclamă 4 / 0/3

Arsenal are un start excelent de sezon, cu 6 victorii obținute în primele 7 partide. „Tunarii” au un avans de un punct față de Manchester City și Tottenham, formațiile care completează podiumul din Anglia.

Recordul doborât de Ethan Nwaneri a venit la o zi după ce Erling Haaland, alt tânăr de top din Premier League, a bifat o bornă incredibilă.

Erling Haaland a stabilit un record fabulos în Premier League

Erling Haaland a marcat din nou pentru campioana Angliei, în meciul cu Wolves, scor 3-0, și a ajuns la o bornă de senzație.

Haaland continuă să fie o „mașinărie de goluri” și după transferul de la Borussia Dortmund la Manchester City.

Erling Haaland a lovit din nou pentru formația lui Pep Guardiola. Starul norvegian a marcat golul al doilea al „cetățenilor” în victoria spectaculoasă cu 3-0 de pe terenul lui Wolves. Halaand a punctat în minutul 16, cu un șut de la marginea careului.

VEZI AICI VIDEO CU GOLUL

Reclamă

Jack Grealish și Phil Foden au marcat celelalte goluri ale lui City în partida cu Wolves, de astăzi.

Haaland a ajuns la 14 goluri marcate în toate competițiile din acest sezon. Mai mult, starul de 22 de ani a bătut un record de senzație. Erling Haaland a devenit primul jucător din istoria Premier League care reușește să înscrie în primele sale 4 deplasări.

Internaționalul scandinav a punctat în duelurile cu West Ham, 0-2, Newcastle, 3-3, Aston Villa, 1-1, și Wolves, 0-3.

 

 

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei Vezi toate știrile
Citește și