Închide meniul

Prima lovitură încasată de Simona Halep, după ce a fost acuzată de dopaj! Campioana noastră a pierdut contractul

Cosmin Cioboată Publicat: 6 noiembrie 2022, 14:57

Reclamă
Prima lovitură încasată de Simona Halep, după ce a fost acuzată de dopaj! Campioana noastră a pierdut contractul

Simona Halep

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimedia

S-a aflat care este prima lovitură încasată de Simona Halep, după ce a fost acuzată de dopaj. Campioana noastră trebuia să joace la turneul demonstrativ World Tennis League, de la Dubai, în perioada 19-24 decembrie. Între timp, organizatorii competiției din Emiratele Arabe Unite au șters-o de pe listă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep se află în cea mai neagră perioadă a carierei. Jucătoarea din Constanța a fost găsită dopată cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA, în rândul sportivilor.

Prima lovitură încasată de Simona Halep, după ce a fost acuzată de dopaj!

„Simo” riscă să fie suspendată până la 4 ani, dacă nu va reuși să demonstreze că n-a consumat în mod voluntar substanța respectivă.

Între timp, a sosit prima lovitură primită de Simona Halep, la nivelul contractelor. Sportiva de 31 de ani urma să participe la turneul demonstrativ World Tennis League, din luna decembrie. Între timp, organizatorii din Dubai au anunțat cum arată echipele mixte care vor juca la ediția din 2022, iar Simona nu se află pe listă.

Cele 4 echipe de la World Tennis League:

Reclamă

Totuși, Simona Halep rămâne în cărți pentru participarea la alt turneu demonstrativ, programat tot în decembrie. Dubla campioană de Grand Slam este în continuare pe listă la Africa Cares, competiție care se va desfășura în perioada 3-4 decembrie, la Johannesburg.

Simona Halep, susținută la tribunal! Cine sunt primii doi oameni care vor depune mărturie în favoarea ei

Simona Halep va fi susținută la tribunal, în scandalul de dopaj. Campioana noastră a fost testată pozitiv cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA, în rândul sportivilor. „Simo” își va căuta dreptatea la tribunalul londonez Sport Resolutions, unde va încerca să demonstreze că n-a consumat substanța respectivă în mod intenționat.

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj în această săptămână. Sportiva din Constanța are la dispoziție 20 de zile să își demonstreze nevinovăția, pentru a obține o suspendare redusă. Pedeapsa maximă este de 4 ani de excludere din tenisul profesionist.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep își va căuta dreptatea prin intermediul Sport Resolutions, o agenție din Londra care se ocupă de litigiile din sport. Potrivit Prosport, primii doi martori care vor depune mărturie în favoarea dublei campioanei de Grand Slam vor fi doi foști membri din staff-ul său: Darren Cahill, fostul său antrenor, și Theo Cercel, fostul său preparator fizic.

Halep a fost antrenată de australianul Darren Cahill timp de 6 ani. Cei doi au încheiat colaborarea în toamna anului 2021. Ulterior, în această primăvară, „Simo” a anunțat că va lucra alături de francezul Patrick Mouratoglou. De-a lungul ultimelor luni, Simona Halep a renunțat la mai multe persoane din staff-ul său, printre care și preparatorul fizic Theo Cercel.

Cercel era cel care avea grijă ca Simona Halep să consume suplimentele potrivite pentru a fi în formă maximă pe teren. După plecarea lui, campioana noastră s-a bazat pe serviciile membrilor din staff-ul lui Patrick Mouratoglou.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
Vezi toate știrile
Citește și