Închide meniul

Simona Halep, susținută la tribunal! Cine sunt primii doi oameni care vor depune mărturie în favoarea campioanei noastre

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 6 noiembrie 2022, 12:50 / Actualizat: 9 noiembrie 2022, 15:16

Simona Halep, susținută la tribunal! Cine sunt primii doi oameni care vor depune mărturie în favoarea campioanei noastre

Simona Halep, discurs vehement în fața jurnaliștilor după suspendarea de 4 ani

Simona Halep, în timpul unei conferințe / Gettyimages

Simona Halep va fi susținută la tribunal, în scandalul de dopaj. Campioana noastră a fost testată pozitiv cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA, în rândul sportivilor. „Simo” își va căuta dreptatea la tribunalul londonez Sport Resolutions, unde va încerca să demonstreze că n-a consumat substanța respectivă în mod intenționat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj în această săptămână. Sportiva din Constanța are la dispoziție 20 de zile să își demonstreze nevinovăția, pentru a obține o suspendare redusă. Pedeapsa maximă este de 4 ani de excludere din tenisul profesionist.

Simona Halep, susținută la tribunal! Cine sunt primii doi oameni care vor depune mărturie în favoarea ei

Simona Halep își va căuta dreptatea prin intermediul Sport Resolutions, o agenție din Londra care se ocupă de litigiile din sport. Potrivit Prosport, primii doi martori care vor depune mărturie în favoarea dublei campioanei de Grand Slam vor fi doi foști membri din staff-ul său: Darren Cahill, fostul său antrenor, și Theo Cercel, fostul său preparator fizic.

Halep a fost antrenată de australianul Darren Cahill timp de 6 ani. Cei doi au încheiat colaborarea în toamna anului 2021. Ulterior, în această primăvară, „Simo” a anunțat că va lucra alături de francezul Patrick Mouratoglou. De-a lungul ultimelor luni, Simona Halep a renunțat la mai multe persoane din staff-ul său, printre care și preparatorul fizic Theo Cercel.

Cercel era cel care avea grijă ca Simona Halep să consume suplimentele potrivite pentru a fi în formă maximă pe teren. După plecarea lui, campioana noastră s-a bazat pe serviciile membrilor din staff-ul lui Patrick Mouratoglou.

Reclamă

Veste bună pentru Simona Halep: „Nu a folosit substanțe mascante!”

Veste bună pentru Simona Halep, în scandalul de dopaj. Unul dintre avocații de la tribunalul londonez unde va fi audiată campioana noastră a făcut un anunț de ultimă oră, care vine în ajutorul româncei.

Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români care se vor ocupa de cazul Simonei, la tribunalul Sport Resolutions, a dezvăluit că dubla campioană de Grand Slam nu a folosit „substanțe mascante”, în încercarea de a ascunde folosirea substanței Roxadustat.

Simona Halep a avut probleme cu tiroida, motiv pentru care a fost nevoită să ia zilnic Euthyrox. Din fericire pentru ea, medicamentul respectiv nu poate fi încadrat la „substanțe mascante”.

Reclamă 4 / 0/3

Halep a fost diagnosticată cu secreție insuficientă de triiodotironină și tiroxină, care influențează hormonul de stimulare a tiroidei. Din acest motiv, campioana noastră utiliza în fiecare zi Euthyrox 50 mcg.

„Ele nu sunt substanțe mascante. Diureticele sunt de obicei substanțe mascante, dar acestea ar fi ieșit în analize și ITIA (n.r. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii, ar fi făcut publice sau ar reieși din documentele depuse ca, pe lângă substanța Roxadustat, ar exista și alte substanțe diuretice”, a declarat Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români aleși de tribunalul Sport Resolutions, pentru sursa citată anterior.

Simona Halep şi Darren Cahill, întâlnire de urgenţă în Bucureşti

Simona Halep şi Darren Cahill, întâlnire de urgenţă în Bucureşti! În contextul scandalului de dopaj în care este implicată campioana noastră, e posibil ca australianul să aibă un rol în procesul în care Simo va încerca să îşi dovedească nevinovăţia.

Conform prosport.ro, cei doi s-au întâlnit la un restaurant din Capitală, Cahill ajungând în România de la Paris. Sursa citată susţine că Darren i-ar fi recomandat o anumită firmă de avocatură din New York.

Halep şi Darren au vorbit, cel mai probabil, şi despre felul în care românca ar trebui să se apere în procesul care va fi decisiv pentru întreaga ei carieră.

Asta în situaţia în care Darren este unul dintre cei mai importanţi oameni din cariera Simonei Halep. În mai multe rânduri, Simo a susţinut că fostul ei antrenor face parte din familia ei.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și