Închide meniul

Ilie Năstase nu e de acord cu boicotarea firmelor austriece după refuzul aderării României în Schengen. Ce măsuri cere

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 decembrie 2022, 14:05

Reclamă
Ilie Năstase nu e de acord cu boicotarea firmelor austriece după refuzul aderării României în Schengen. Ce măsuri cere

Ilie Năstase, fascinat de noul campion de la Wimbledon

Ilie Năstase, în costumul de general / Profimediaimages

Ilie Năstase a avut o reacție categorică și cere măsuri dure după ce Austria a blocat intrarea României în Schengen. Primul lider ATP nu este de acord cu boicotarea companiilor austriece care au afaceri în România. „Nasty” cere, în primul rând, ruperea relațiilor diplomatice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul mare jucător de tenis, care este și general al Armatei Române, crede că principalii vizați ar trebui să fie cancelarul Karl Nehammer și ministrul de interne, Gerhard Karner, cei care au votat împotrivă.

Ilie Năstase nu e de acord cu boicotarea firmelor austriece

Universitatea Craiova a fost primul club din fotbalul românesc care a anunţat că începe boicotul firmelor austriece. Năstase a pus însă tunurile pe cancelarul Austriei.

E urât ce se întâmplă între țările astea. Credeam că oamenii care sunt împreuna de atâta timp, se ajută. Trebuie să se ajute între ei. Sunt mulți oameni care nu înțeleg treaba asta. Eu nu sunt de acord. De ce să-i pedepsim pe cei care sunt în Romania, pe privați? Trebuie să rupem relațiile diplomatice, părerea mea.

Oamenii ăștia au investit în Romania, au băgat din banii lor, nu sunt banii Austriei. Ministrul lor are apucături fasciste față de o țară despre care toată lumea din jurul lui spune ca a greșit. El nu înțelege asta.

Reclamă

Totuși, să mai așteptăm. Am înțeles că se mai face o reuniune între țările europene pentru a-i convinge că au greșit. Nu-mi place atitudinea lor. Au zis că au greșit, dar că le pare rău?”, a declarat Ilie Năstase pentru playsport.ro.

Și Ion Țiriac a ieșit la atac

Ion Țiriac a avut o reacție în stilul caracteristic, după ce Austria s-a opus aderării României în spaţiul Schengen. Miliardarul susține că această problemă trebuia rezolvată de mai mult timp.

Nu am reușit în toți ăștia 32 de ani să găsim pe cineva să stea drept așa și să se ducă la Bruxelles, să spună: ‘Noi suntem români!’ Schengen? Uită, Schengen, fratele meu, pentru că noi suntem granița Europei!

Reclamă 4 / 0/3

Nu mă bagi pe mine în Schengen că nu vrea Olanda! Păi să vină Olanda să stea vecină cu rușii și cu ucrainenii și cu toată treaba asta”, a spus Țiriac, în cadrul unei emisiuni TV.

Ilie Dumitrescu nu mai merge în Austria

Ilie Dumitrescu a anunțat clar și răspicat că nu va mai merge niciodată în Austria. „Mister” a luat decizia respectivă după ce Austria s-a opus aderării României în Spațiul Schengen.

Fostul atacant al Generației de Aur a anunțat că nu va mai călători în Austria de acum înainte.

Eu nu mă mai duc nici în escală în Austria. Nu o să mai merg niciodată în Austria, nici pe la Viena, nicăieri. E o reacție normală! Eu aveam câte o nebunie, făceam escală la Viena ca să mănânc și să beau ceva din aeroport.

Mergeam special și de acolo zburam unde trebuia. Am respectat, mă bucuram de toate zonele astea frumoase și am fost tratați așa. E punctul meu de vedere, nu mă supăr pe niciun popor. Noi am făcut niște progrese. Așa am simțit eu ca român”, a declarat Ilie Dumitrescu, pentru digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:27 CFR Cluj – Rapid, 21:30, LIVE TEXT. Dan Petrescu debutează în noul mandat. Giuleștenii, în criză totală. Echipele de start 20:12 Foto„Să-ți spun o poveste!” Florinel Coman și soția lui, ședință foto superbă de Paște! Imaginile care i-au cucerit pe fani 20:09 FotoPaula Badosa și Stefanos Tsitsipas s-au despărțit! Anunțul care a șocat întreaga lume a tenisului 20:00 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! A doua cursă e ACUM, live în AntenaPLAY 19:24 Ce note au primit Dennis Man și Valentin Mihăilă după ce au făcut spectacol la Parma! Italienii au fost impresionați de români 19:07 „Nu m-am bucurat la goluri, îmi vine să plâng” Un jucător de la Petrolul a cedat, după ce s-a salvat matematic de la retrogradare 19:00 VIDEOEliza Samara – Chen Xingtong a fost live, în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la Saudi Smash 2024 18:50 „Ce întrebare stupidă îmi pui!” Dorinel Munteanu s-a enervat la interviu după Petrolul – Oțelul 2-1! 18:11 VIDEOParma – Cremonese 1-1 și Palermo – Ascoli 2-2 au fost în AntenaPLAY! Man și Mihăilă, spectacol total în Serie B 18:05 „Mihai Pintilii, antrenor cu acte în regulă la FCSB?” Mihai Stoica a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu Elias Charalambous Vezi toate știrile
Citește și