Închide meniul

Ilie Năstase nu e de acord cu boicotarea firmelor austriece după refuzul aderării României în Schengen. Ce măsuri cere

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 decembrie 2022, 14:05

Ilie Năstase nu e de acord cu boicotarea firmelor austriece după refuzul aderării României în Schengen. Ce măsuri cere

Ilie Năstase, fascinat de noul campion de la Wimbledon

Ilie Năstase, în costumul de general / Profimediaimages

Ilie Năstase a avut o reacție categorică și cere măsuri dure după ce Austria a blocat intrarea României în Schengen. Primul lider ATP nu este de acord cu boicotarea companiilor austriece care au afaceri în România. „Nasty” cere, în primul rând, ruperea relațiilor diplomatice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul mare jucător de tenis, care este și general al Armatei Române, crede că principalii vizați ar trebui să fie cancelarul Karl Nehammer și ministrul de interne, Gerhard Karner, cei care au votat împotrivă.

Ilie Năstase nu e de acord cu boicotarea firmelor austriece

Universitatea Craiova a fost primul club din fotbalul românesc care a anunţat că începe boicotul firmelor austriece. Năstase a pus însă tunurile pe cancelarul Austriei.

E urât ce se întâmplă între țările astea. Credeam că oamenii care sunt împreuna de atâta timp, se ajută. Trebuie să se ajute între ei. Sunt mulți oameni care nu înțeleg treaba asta. Eu nu sunt de acord. De ce să-i pedepsim pe cei care sunt în Romania, pe privați? Trebuie să rupem relațiile diplomatice, părerea mea.

Oamenii ăștia au investit în Romania, au băgat din banii lor, nu sunt banii Austriei. Ministrul lor are apucături fasciste față de o țară despre care toată lumea din jurul lui spune ca a greșit. El nu înțelege asta.

Reclamă

Totuși, să mai așteptăm. Am înțeles că se mai face o reuniune între țările europene pentru a-i convinge că au greșit. Nu-mi place atitudinea lor. Au zis că au greșit, dar că le pare rău?”, a declarat Ilie Năstase pentru playsport.ro.

Și Ion Țiriac a ieșit la atac

Ion Țiriac a avut o reacție în stilul caracteristic, după ce Austria s-a opus aderării României în spaţiul Schengen. Miliardarul susține că această problemă trebuia rezolvată de mai mult timp.

Nu am reușit în toți ăștia 32 de ani să găsim pe cineva să stea drept așa și să se ducă la Bruxelles, să spună: ‘Noi suntem români!’ Schengen? Uită, Schengen, fratele meu, pentru că noi suntem granița Europei!

Reclamă 4 / 0/3

Nu mă bagi pe mine în Schengen că nu vrea Olanda! Păi să vină Olanda să stea vecină cu rușii și cu ucrainenii și cu toată treaba asta”, a spus Țiriac, în cadrul unei emisiuni TV.

Ilie Dumitrescu nu mai merge în Austria

Ilie Dumitrescu a anunțat clar și răspicat că nu va mai merge niciodată în Austria. „Mister” a luat decizia respectivă după ce Austria s-a opus aderării României în Spațiul Schengen.

Fostul atacant al Generației de Aur a anunțat că nu va mai călători în Austria de acum înainte.

Eu nu mă mai duc nici în escală în Austria. Nu o să mai merg niciodată în Austria, nici pe la Viena, nicăieri. E o reacție normală! Eu aveam câte o nebunie, făceam escală la Viena ca să mănânc și să beau ceva din aeroport.

Mergeam special și de acolo zburam unde trebuia. Am respectat, mă bucuram de toate zonele astea frumoase și am fost tratați așa. E punctul meu de vedere, nu mă supăr pe niciun popor. Noi am făcut niște progrese. Așa am simțit eu ca român”, a declarat Ilie Dumitrescu, pentru digisport.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:15 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:48 Lamia – PAOK 0-0 este acum în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu luptă pentru titlu, în Grecia. Meci cu miză uriaşă! 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare Vezi toate știrile
Citește și