Închide meniul
EXCLUSIV

„Toată Brazilia e în doliu!”. Eric de Oliveira deplânge moartea lui Pele: „Pentru noi a fost zeul fotbalului”

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 decembrie 2022, 8:51

Reclamă
„Toată Brazilia e în doliu!. Eric de Oliveira deplânge moartea lui Pele: „Pentru noi a fost zeul fotbalului

Eric de Oliveira este străinul cu cele mai multe goluri marcate în România

Eric de Oliveira, într-un interviu/ Antena Sport

Eric de Oliveira deplânge moartea lui Pele. Singurul jucător care a câştigat de trei ori Cupa Mondială s-a stins din viaţă la 82 de ani, după o lungă suferinţă. Legenda Braziliei suferea de cancer de colon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Străinul cu cele mai multe goluri marcate în Liga 1 a dezvăluit cât de mare este pierderea pentru fotbalul mondial. Brazilianul Eric de Oliveira e convins că Pele a fost cel mai bun jucător din istorie.

Brazilianul Eric de Oliveira deplânge moartea lui Pele

Pentru noi a fost zeul fotbalului, asta a însemnat! Omul care a jucat de foarte tânăr, a făcut istorie. Noi, în Brazilia, creştem învăţând toată istoria lui. E o onoare că suntem brazilieni şi că fotbalul e atât de cunoscut datorită lui.

Brazilia pierde un om extraordinar, un fotbalist extraordinar. Lumea pierde cel mai bun jucător din istorie. Toată Brazilia e acum în doliu. Dumnezeu să-l ierte! Noi avem doar cuvinte de mulţumire pentru tot ce a făcut el„, a declarat Eric de Oliveira în exclusivitate pentru Antena Sport.

Eric a jucat 11 sezoane în Liga 1. În 222 de meciuri a marcat 66 de goluri şi a oferit 48 de pase decisive. A depăşit un alt brazilian în topul stranierilor cu cele mai multe goluri marcate în România. Wesley, fostul atacant al lui FC Vaslui, a înscris de 64 de ori.

Reclamă

Cine a fost Pele. Legendarul atacant brazilian a murit la 82 de ani

Edson Arantes do Nascimento, poreclit Pele, a lăsat o durere uriașă în sufletele fanilor din întreaga lume, nu doar din Brazilia.

Pele s-a născut pe 23 octombrie 1940, în orașul Três Corações, din estul Braziliei. Copilăria sa a coincis cu fotbalul, sport pe care l-a iubit și l-a savurat din tot sufletul.

Brazilianul a început să joace fotbal la juniorii clubului Bauru, pentru care tatăl său, Dondinho, a evoluat ca profesionist. Pele a ieșit imediat în evidență cu calitățile sale fantastice, reușind să facă magie cu mingea la picior și să dribleze spectaculos orice adversar îi ieșea în cale. Viteza, acuratețea, driblingul și agilitatea erau doar câteva dintre „armele” sale.

Reclamă 4 / 0/3

În 1956, când avea 15 ani, Pele a semnat cu Santos, unde avea să scrie una dintre cele mai frumoase povești din istoria fotbalului. Micuțul atacant reușea să se strecoare cu ușurință și în mare viteză printre fundași, iar golul era un lucru la ordinea zilei pentru el.

Pele era adorat de suporterii lui Santos, iar el îi răsplătea cu adevărate opere de artă „pictate” pe teren. Edson Arantes do Nasciment a jucat timp de 18 ani la Santos și a bucurat inimile brazilienilor. Oficial, Pele a marcat 643 de goluri în 659 de meciuri pentu Santos.

Pele a „propulsat” Santos în prim-planul fotbalului brazilian, contribuind la cucerirea a 25 de trofee, printre care se numără 6 titluri de campion al Braziliei și două Copa Libertadores.

Pele, eroul Braziliei! A devenit singurul jucător cu 3 Cupe Mondiale câștigate

În paralel, Pele făcea furori și la naționala Braziliei, alături de care a devenit de 3 ori campion mondial.

El a debutat la prima reprezentativă în 1957, iar în anul următor avea deja să scrie istorie pentru țara sa. Cu tânărul Pele în echipă, Selecao a câștigat primul Campionat Mondial al naționalei, în 1958, după un turneu fabulos culminat cu finala împotriva Suediei, scor 5-2. La numai 18 ani, Pele a marcat două goluri în finală și a devenit erou național.

Cu Pele într-o formă extraordinară, Brazilia și-a păstrat titlul de campioană mondială la ediția din 1962. Atunci, Selecao a învins în ultimul act Cehoslovacia, scor 3-1.

Pele a condus Brazilia către al 3-lea trofeu suprem în 1970. La 12 ani de la performanța fabuloasă de la Mondialul din Suedia, eroul Selecao a ridicat din nou prestigiosul trofeu deasupra capului. La turneul final din Mexic, Brazilia a răpus Italia în finală, cu 4-1. Pele a marcat primul gol al meciului de pe Estadio Azteca.

Reclamă

Cu 77 de goluri în 92 de apariții pentru naționala Braziliei, Pele rămâne singurul jucător din istorie care a câștigat 3 Cupe Mondiale. Recent, Neymar l-a egalat pe Pele în topul golgheterilor all-time ai selecționatei sud-americane. Totuși, atacantul lui PSG a avut nevoie de 32 de meciuri în plus pentru a atinge borna fabuloasă stabilită de Pele în urmă cu 51 de ani.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Ioana Sîngeorzan joacă de la 11:40, live în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” 9:55 Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu 9:43 „Vor dispărea în mediocritate şi Max Verstappen va pleca!” Fratele lui Michael Schumacher anunţă dezastrul la Red Bull 9:36 Afacerea de lux cu care Ionuţ Chirilă a dat lovitura! Cristi Borcea i-a devenit client: „Vând foarte scump!” 9:09 „Ar fi putut juca la Bayern, cu Real Madrid!” Fanii îl cer pe Radu Drăguşin titular, după ce a fost din nou „uitat” pe bancă Vezi toate știrile
Citește și