Închide meniul
EXCLUSIV

„Toată Brazilia e în doliu!”. Eric de Oliveira deplânge moartea lui Pele: „Pentru noi a fost zeul fotbalului”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 decembrie 2022, 8:51

„Toată Brazilia e în doliu!. Eric de Oliveira deplânge moartea lui Pele: „Pentru noi a fost zeul fotbalului

Eric de Oliveira este străinul cu cele mai multe goluri marcate în România

Eric de Oliveira, într-un interviu/ Antena Sport

Eric de Oliveira deplânge moartea lui Pele. Singurul jucător care a câştigat de trei ori Cupa Mondială s-a stins din viaţă la 82 de ani, după o lungă suferinţă. Legenda Braziliei suferea de cancer de colon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Străinul cu cele mai multe goluri marcate în Liga 1 a dezvăluit cât de mare este pierderea pentru fotbalul mondial. Brazilianul Eric de Oliveira e convins că Pele a fost cel mai bun jucător din istorie.

Brazilianul Eric de Oliveira deplânge moartea lui Pele

Pentru noi a fost zeul fotbalului, asta a însemnat! Omul care a jucat de foarte tânăr, a făcut istorie. Noi, în Brazilia, creştem învăţând toată istoria lui. E o onoare că suntem brazilieni şi că fotbalul e atât de cunoscut datorită lui.

Brazilia pierde un om extraordinar, un fotbalist extraordinar. Lumea pierde cel mai bun jucător din istorie. Toată Brazilia e acum în doliu. Dumnezeu să-l ierte! Noi avem doar cuvinte de mulţumire pentru tot ce a făcut el„, a declarat Eric de Oliveira în exclusivitate pentru Antena Sport.

Eric a jucat 11 sezoane în Liga 1. În 222 de meciuri a marcat 66 de goluri şi a oferit 48 de pase decisive. A depăşit un alt brazilian în topul stranierilor cu cele mai multe goluri marcate în România. Wesley, fostul atacant al lui FC Vaslui, a înscris de 64 de ori.

Reclamă

Cine a fost Pele. Legendarul atacant brazilian a murit la 82 de ani

Edson Arantes do Nascimento, poreclit Pele, a lăsat o durere uriașă în sufletele fanilor din întreaga lume, nu doar din Brazilia.

Pele s-a născut pe 23 octombrie 1940, în orașul Três Corações, din estul Braziliei. Copilăria sa a coincis cu fotbalul, sport pe care l-a iubit și l-a savurat din tot sufletul.

Brazilianul a început să joace fotbal la juniorii clubului Bauru, pentru care tatăl său, Dondinho, a evoluat ca profesionist. Pele a ieșit imediat în evidență cu calitățile sale fantastice, reușind să facă magie cu mingea la picior și să dribleze spectaculos orice adversar îi ieșea în cale. Viteza, acuratețea, driblingul și agilitatea erau doar câteva dintre „armele” sale.

Reclamă 4 / 0/3

În 1956, când avea 15 ani, Pele a semnat cu Santos, unde avea să scrie una dintre cele mai frumoase povești din istoria fotbalului. Micuțul atacant reușea să se strecoare cu ușurință și în mare viteză printre fundași, iar golul era un lucru la ordinea zilei pentru el.

Pele era adorat de suporterii lui Santos, iar el îi răsplătea cu adevărate opere de artă „pictate” pe teren. Edson Arantes do Nasciment a jucat timp de 18 ani la Santos și a bucurat inimile brazilienilor. Oficial, Pele a marcat 643 de goluri în 659 de meciuri pentu Santos.

Pele a „propulsat” Santos în prim-planul fotbalului brazilian, contribuind la cucerirea a 25 de trofee, printre care se numără 6 titluri de campion al Braziliei și două Copa Libertadores.

Pele, eroul Braziliei! A devenit singurul jucător cu 3 Cupe Mondiale câștigate

În paralel, Pele făcea furori și la naționala Braziliei, alături de care a devenit de 3 ori campion mondial.

El a debutat la prima reprezentativă în 1957, iar în anul următor avea deja să scrie istorie pentru țara sa. Cu tânărul Pele în echipă, Selecao a câștigat primul Campionat Mondial al naționalei, în 1958, după un turneu fabulos culminat cu finala împotriva Suediei, scor 5-2. La numai 18 ani, Pele a marcat două goluri în finală și a devenit erou național.

Cu Pele într-o formă extraordinară, Brazilia și-a păstrat titlul de campioană mondială la ediția din 1962. Atunci, Selecao a învins în ultimul act Cehoslovacia, scor 3-1.

Pele a condus Brazilia către al 3-lea trofeu suprem în 1970. La 12 ani de la performanța fabuloasă de la Mondialul din Suedia, eroul Selecao a ridicat din nou prestigiosul trofeu deasupra capului. La turneul final din Mexic, Brazilia a răpus Italia în finală, cu 4-1. Pele a marcat primul gol al meciului de pe Estadio Azteca.

Reclamă

Cu 77 de goluri în 92 de apariții pentru naționala Braziliei, Pele rămâne singurul jucător din istorie care a câștigat 3 Cupe Mondiale. Recent, Neymar l-a egalat pe Pele în topul golgheterilor all-time ai selecționatei sud-americane. Totuși, atacantul lui PSG a avut nevoie de 32 de meciuri în plus pentru a atinge borna fabuloasă stabilită de Pele în urmă cu 51 de ani.

Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! 17:43 Neluțu Varga a pus ochii pe o vedetă de la FCSB! Patronul face tot posibilul pentru ca Dan Petrescu să ia titlul cu CFR Cluj 17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid 16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:45 LIVE SCOREUTA – Oţelul 0-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime Vezi toate știrile
Citește și