Închide meniul

Bogdan Stelea nu uită golul primit de la regretatul Gianluca Vialli: „A rămas singur cu mine și a marcat”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 6 ianuarie 2023, 18:39

Bogdan Stelea nu uită golul primit de la regretatul Gianluca Vialli: „A rămas singur cu mine și a marcat

Gianluca Vialli a decedat la vârsta de 58 de ani

Gianluca Vialli a decedat la vârsta de 58 de ani / Profimedia

Bogdan Stelea nu uită golul primit de la regretatul Gianluca Vialli. Legendarul atacant italian s-a stins din viață pe 6 ianuarie, la vârsta de 58 de ani, după o luptă teribilă cu cancerul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Printre jucătorii răsunători care i-au adus un ultim omagiu lui Vialli se numără și Bogdan Stelea.

Bogdan Stelea nu uită golul primit de la regretatul Gianluca Vialli

Bogdan Stelea a făcut o plecăciune în fața lui Gianluca Vialli, pe care l-a avut adversar în urmă cu aproape 34 de ani.

Dinamo și Sampdoria s-au duelat în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, în sezonul 1988/1989. La vremea respectivă, Gianluca Vialli juca în atacul italienilor, în timp ce Bogdan Stelea apăra poarta echipei din „Ștefan cel Mare”.

Stelea a rememorat golul primit de la Vialli, în meciul tur de la București, încheiat la egalitate, scor 1-1. Manșa retur s-a terminat cu o remiză albă, iar italienii au mers mai departe în semifinale.

Reclamă

Ulterior, Sampdoria s-a calificat în finala Cupei Cupelor, unde a fost învinsă de Barcelona.

„În primul rând, vreau să-mi spun că-mi pare rău. Știam de ceva timp de situația lui, că a avut probleme. Aflasem că-i recidivase boala. Acum câteva zile, am vorbit cu un prieten din Italia și mi-a spus că era într-o situație critică.

Mă simt aiurea, și datorită faptului că am jucat împotriva lui, dar în primul rând pentru că era un băiat tânăr și lucrurile astea nu sunt normale. Cu Sampdoria a câștigat Cupa Cupelor, la puțin timp după ce am jucat contra lor. Apoi au jucat finala Cupei Campionilor, împotriva Barcelonei, pe care au pierdut-o.

Reclamă 4 / 0/3

La meciul cu Sampdoria, am avut ocazii foarte mari, au scos mingea de pe linia porții. Normal, trebuia să-i batem. El a reușit să marcheze, a rămas singur cu mine și dintr-o poziție destul de dificilă, din unghi, a reușit să marcheze.

Statura îl ajuta, era foarte bine făcut. Era numai mușchi. Țin minte că era foarte agil, se mișca foarte bine. Era și foarte inteligent, era un ‘vulpoi’. El și Mancini erau denumiți în Italia ‘Gemenii golului’.

Contează și să ai grijă de tine, dar până la urmă atârnăm de un fir de ață, suntem ca o frunză-n vânt. N-ai de unde să știi ce se întâmplă”, a declarat Bogdan Stelea, pentru digisport.ro.

Narcis Răducan, mândru că a jucat împotriva lui Gianluca Vialli

Un alt jucător român care este mândru că a jucat împotriva lui Gianluca Vialli este Narcis Răducan. Fostul mijlocaș a păstrat amintiri superbe de la meciul Juventus – Steaua 3-0, din sezonul 1995/1996 al grupelor UEFA Champions League.

Răducan a fost integralist la formația roș-albastră în meciul istoric de la Torino și și-a îndeplinit marele vis de a juca împotriva unuia dintre idolii săi.

Narcis Răducan a declarat că a trăit „un sentiment unic” când s-a aflat pe teren cu Gianluca Vialli.

„Prima dată l-am văzut pe viu când aveam 15 ani, la Dinamo – Sampdoria 1-1. El a marcat pentru italieni. Un atacant de clasă mondială. Apoi, 6 ani mai târziu, am jucat în grupele UEFA Champions League cu Juventus, 0-0 la București, și ne-au învins cu 3-0 pe Delle Alpi.

Reclamă

El a fost integralist. Și eu am jucat toată partida. Este o onoare pentru un copil să visezi din tribună că vei ajunge să joci în echipă sau împotriva unor mari fotbaliști. Asta mi s-a întâmplat și în cazul lui Vialli și e un sentiment unic. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Narcis Răducan, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Didier Deschamps, Antonio Conte sau Alessandro Del Piero se numără printre ceilalți jucători emblematici care evoluau la Juventus, în perioada respectivă.

Di Livio, Del Piero și Ravanelli au marcat golurile lui Juventus în meciul cu Steaua, de la Torino. Ulterior, „Bătrâna Doamnă” a câștigat trofeul UEFA Champions League, după o finală cu Ajax, decisă la loviturile de departajare, scor 1-1 (4-2 d.l.d.).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:45 LIVE VIDEOSorana Cîrstea – Iga Swiatek se joacă ACUM. Duel de foc cu numărul 1 WTA pentru un loc în optimile de la Madrid 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia Vezi toate știrile
Citește și