Închide meniul

Bogdan Stelea nu uită golul primit de la regretatul Gianluca Vialli: „A rămas singur cu mine și a marcat”

Cosmin Cioboată Publicat: 6 ianuarie 2023, 18:39

Bogdan Stelea nu uită golul primit de la regretatul Gianluca Vialli: „A rămas singur cu mine și a marcat

Gianluca Vialli a decedat la vârsta de 58 de ani

Gianluca Vialli a decedat la vârsta de 58 de ani / Profimedia

  • Bogdan Stelea nu uită golul primit de la regretatul Gianluca Vialli
  • „A rămas singur cu mine și a marcat”

Bogdan Stelea nu uită golul primit de la regretatul Gianluca Vialli. Legendarul atacant italian s-a stins din viață pe 6 ianuarie, la vârsta de 58 de ani, după o luptă teribilă cu cancerul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Printre jucătorii răsunători care i-au adus un ultim omagiu lui Vialli se numără și Bogdan Stelea.

Bogdan Stelea nu uită golul primit de la regretatul Gianluca Vialli

Bogdan Stelea a făcut o plecăciune în fața lui Gianluca Vialli, pe care l-a avut adversar în urmă cu aproape 34 de ani.

Reclamă

Dinamo și Sampdoria s-au duelat în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, în sezonul 1988/1989. La vremea respectivă, Gianluca Vialli juca în atacul italienilor, în timp ce Bogdan Stelea apăra poarta echipei din „Ștefan cel Mare”.

Stelea a rememorat golul primit de la Vialli, în meciul tur de la București, încheiat la egalitate, scor 1-1. Manșa retur s-a terminat cu o remiză albă, iar italienii au mers mai departe în semifinale.

Reclamă

Ulterior, Sampdoria s-a calificat în finala Cupei Cupelor, unde a fost învinsă de Barcelona.

„În primul rând, vreau să-mi spun că-mi pare rău. Știam de ceva timp de situația lui, că a avut probleme. Aflasem că-i recidivase boala. Acum câteva zile, am vorbit cu un prieten din Italia și mi-a spus că era într-o situație critică.

Mă simt aiurea, și datorită faptului că am jucat împotriva lui, dar în primul rând pentru că era un băiat tânăr și lucrurile astea nu sunt normale. Cu Sampdoria a câștigat Cupa Cupelor, la puțin timp după ce am jucat contra lor. Apoi au jucat finala Cupei Campionilor, împotriva Barcelonei, pe care au pierdut-o.

Reclamă 4 / 0/3

La meciul cu Sampdoria, am avut ocazii foarte mari, au scos mingea de pe linia porții. Normal, trebuia să-i batem. El a reușit să marcheze, a rămas singur cu mine și dintr-o poziție destul de dificilă, din unghi, a reușit să marcheze.

Statura îl ajuta, era foarte bine făcut. Era numai mușchi. Țin minte că era foarte agil, se mișca foarte bine. Era și foarte inteligent, era un ‘vulpoi’. El și Mancini erau denumiți în Italia ‘Gemenii golului’.

Contează și să ai grijă de tine, dar până la urmă atârnăm de un fir de ață, suntem ca o frunză-n vânt. N-ai de unde să știi ce se întâmplă”, a declarat Bogdan Stelea, pentru digisport.ro.

Narcis Răducan, mândru că a jucat împotriva lui Gianluca Vialli

Un alt jucător român care este mândru că a jucat împotriva lui Gianluca Vialli este Narcis Răducan. Fostul mijlocaș a păstrat amintiri superbe de la meciul Juventus – Steaua 3-0, din sezonul 1995/1996 al grupelor UEFA Champions League.

Răducan a fost integralist la formația roș-albastră în meciul istoric de la Torino și și-a îndeplinit marele vis de a juca împotriva unuia dintre idolii săi.

Narcis Răducan a declarat că a trăit „un sentiment unic” când s-a aflat pe teren cu Gianluca Vialli.

„Prima dată l-am văzut pe viu când aveam 15 ani, la Dinamo – Sampdoria 1-1. El a marcat pentru italieni. Un atacant de clasă mondială. Apoi, 6 ani mai târziu, am jucat în grupele UEFA Champions League cu Juventus, 0-0 la București, și ne-au învins cu 3-0 pe Delle Alpi.

Reclamă

El a fost integralist. Și eu am jucat toată partida. Este o onoare pentru un copil să visezi din tribună că vei ajunge să joci în echipă sau împotriva unor mari fotbaliști. Asta mi s-a întâmplat și în cazul lui Vialli și e un sentiment unic. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Narcis Răducan, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Didier Deschamps, Antonio Conte sau Alessandro Del Piero se numără printre ceilalți jucători emblematici care evoluau la Juventus, în perioada respectivă.

Di Livio, Del Piero și Ravanelli au marcat golurile lui Juventus în meciul cu Steaua, de la Torino. Ulterior, „Bătrâna Doamnă” a câștigat trofeul UEFA Champions League, după o finală cu Ajax, decisă la loviturile de departajare, scor 1-1 (4-2 d.l.d.).

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie Vezi toate știrile
Pe același subiect
Bogdan Stelea, discurs dur înaintea finalelor cu Israel şi Elveţia
Preliminarii EURO 2024 • 16 nov., 10:05
Bogdan Stelea, discurs dur înaintea finalelor cu Israel şi Elveţia: „Nu avem o identitate şi niciun jucător sclipitor!”
Bogdan Stelea nu s-a putut abţine când a auzit discursul lui Gică Popescu
Echipa naţională • 13 oct., 19:46
Bogdan Stelea nu s-a putut abţine când a auzit discursul lui Gică Popescu: „De ce nu vii cu o soluţie? Spune!”
Ion Crăciunescu, după ce a auzit salariul uriaş pe care îl are Dorin Rotariu la FCSB
Liga 1 • 11 oct., 8:40
Ion Crăciunescu, după ce a auzit salariul uriaş pe care îl are Dorin Rotariu la FCSB: „Trebuie să învăţăm şi să ne trezim”
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB
Liga 1 • 16 mai, 20:29
Ştefan Târnovanu, criticat din nou după declaraţiile lui Gică Hagi: „Vorbeşte, frate, de echipa ta!”
Bogdan Stelea a avut un dialog spumos în direct cu Anghel Iordănescu
Echipa naţională • 22 mart., 20:00
Bogdan Stelea, dialog spumos în direct cu Anghel Iordănescu: „Mai bine tăceai!” / „Așa îmi spui tu mie?”