Închide meniul

Gianluca Vialli a murit la 58 de ani! Fostul mare jucător italian a pierdut lupta cu cancerul

Alexandru Ivan Publicat: 6 ianuarie 2023, 11:50 / Actualizat: 6 ianuarie 2023, 14:49

Gianluca Vialli a murit la 58 de ani! Fostul mare jucător italian a pierdut lupta cu cancerul

Gianluca Vialli

Profimedia

  • Gianluca Vialli a murit la 58 de ani
  • Fostul internaţional italian suferea de cancer

Legenda fotbalului italian Gianluca Vialli a murit la 58 de ani. Fostul mare jucător și membru în staff-ul naționalei Italiei a pierdut lupta cu cancerul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gianluca Vialli a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în 2017. El a făcut parte din staff-ul selecționerului Roberto Mancini la EURO 2020, când Italia a devenit campioană mondială.

Gianluca Vialli a murit la 58 de ani

Vialli renunțase recent la postul pe care îl ocupa la echipa națională pentru a continua tratamentul împotriva cancerului.

Reclamă

„Cu o tristețe incomensurabilă anunțăm trecerea în neființă a lui Gianluca Vialli. Înconjurat de familia lui, acesta s-a stins din viață aseară, după cinci ani în care a înfruntat boala cu curaj și demnitate. Mulțumim celor mulți care l-au susținut de-a lungul acesto ani. Amintirea şi exemplul lui vor trăi veşnic în inimile noastre”, a anunţat familia fostului mare fotbalist, potrivit gazzetta.it.

Reclamă

Cine a fost Gianluca Vialli

Ca jucător, Vialli a strălucit mai întâi la Sampdoria alături de Mancini, „geamănul său”, ducând clubul blucercato la titlul de campioană a Italiei (1991) şi victorie în Cupa Cupelor Europei (1990) dar şi în finala Ligii Campionilor ( 1992).

Vialli a plecat apoi la Juventus (1992-1996), apoi la Chelsea (1996-1999). La sfârşitul carierei, a fost pentru scurt timp jucător-manager al lui Chelsea şi antrenor la Watford, înainte de a fi antrenor secund al echipei Italiei din 2019, când se lupta deja cu cancerul pancreatic.

Familia a fost alături de Gianluca Vialli până în ultimele clipe

Starea fostului mare atacant s-a agravat în ultima lună. Era internat într-un spital din Londra, iar familia i-a fost alături până în ultima clipă.

Reclamă 4 / 0/3

Pe 20 decembrie, presa din Italia anunța că mama lui Vialli, în vârstă de 87 de ani, a fost chemată la spital, ca să fie alături de fiul ei.

În 2020, Gianluca Vialli anunța că s-a vindecat de cancer, dar boala i-a recidivat în decembrie 2021.

„Oaspetele nedorit, așa cum îl numesc, este încă aici cu mine. În acest moment sunt în regim de întreținere. Tumoarea este încă acolo. Uneori se observă mai mult, alteori mai puțin. Voi continua să lupt pentru că vreau să fiu aici mulți ani de acum. Vreau să mă suporți mult timp de acum încolo. Puterea o iau de la familie, de la prieteni, de la toți cei care îmi dau curaj. Nu le pot mulțumi suficient”, declara Vialli, în decembrie 2021.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul "Crăciun Bun!"
Echipa naţională • 26 mart., 8:04
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!”
Cătălin Tecuceanu, românul care a bătut recordul Italiei vechi de 31 de ani, la 800 m
Alte sporturi • 24 feb., 16:01
Cătălin Tecuceanu, românul care a bătut recordul Italiei vechi de 31 de ani, la 800 m, la World Athletics Indoor Tour Madrid 2024
Sven-Goran Eriksson a făcut un anunţ terifiant
Fotbal • 11 ian., 10:54
Sven-Goran Eriksson, anunţ terifiant: „Mai am de trăit, în cel mai bun caz, un an!”. Fostul selecţioner al Angliei are cancer
Christoph Daum, anunţ devastator după ce a făcut mai bine de 20 de şedinţe de chimioterapie
Extra • 8 ian., 20:29
Christoph Daum, anunţ devastator după ce a făcut mai bine de 20 de şedinţe de chimioterapie. Decizia luată alături de soţie
Chris Evert a primit o veste teribilă! Cancerul a recidivat
Extra • 9 dec., 14:06
Chris Evert a primit o veste teribilă! Cancerul a recidivat: „Un diagnostic pe care nu am vrut niciodată să îl aud”