Închide meniul

FRF intervine în „războiul” licențelor din Liga 1: „Această cerință este prevăzută în legislația din țara noastră!”

Cosmin Olteanu Publicat: 16 ianuarie 2023, 21:06

Reclamă
FRF intervine în războiul” licențelor din Liga 1: Această cerință este prevăzută în legislația din țara noastră!”

FRF intervine în „războiul” licențelor din Liga 1

Siglă FRF/frf.ro

FRF intervine în „războiul” licențelor din Liga 1!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ultima perioadă, s-a dezbătut amplu, în spațiul public, despre faptul că mai mulți antrenori din Liga 1 nu dețin licența PRO.

FRF intervine în „războiul” licențelor din Liga 1

Federația Română de Fotbal a emis un comuncat oficial prin care clarifică în ce condiții un antrenor poate antrena în Liga 1.

„Federația Română de Fotbal, prin intermediul Școlii Federale de Antrenori, are ca obiectiv optimizarea procesului de educație a antrenorilor români de fotbal.

Ca urmare a semnării Convenției UEFA, Federația Română de Fotbal este obligată să pună în aplicare regulamentul forului european, astfel încât pentru a ocupa funcția de antrenor principal la cel mai înalt nivel competițional inter-cluburi este nevoie de Licența UEFA Pro. Așadar, la nivelul Ligii 1 se poate antrena doar dacă respectivul tehnician deține această licență obținută în țară sau la școlile de antrenori ale federațiilor afiliate UEFA. În acest sens, Federația Română de Fotbal, în calitate de membru afiliat UEFA, are obligația de a verifica deținerea licenței necesare”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Reclamă

FRF: „Această cerință este prevăzută în legislația din țara noastră!”

„În ceea ce privește carnetul de antrenor, această cerință este prevăzută în legislația din țara noastră și e valabilă pentru toate disciplinele sportive. Astfel, pentru înscrierea la Licențele UEFA B, A sau Pro, care înseamnă specializare, FRF solicită să se facă dovada carnetului de antrenor sau, în eventualitatea unor studii de specialitate, de calificare, în străinătate, aceastea trebuie să fie echivalate la Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor sau Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, potrivit legislației în vigoare”, se încheie comunicatul FRF.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:44 PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare! 23:43 FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului 23:32 Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume 23:17 Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci” 23:16 Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2” 22:49 Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia 22:21 Reacţia lui Ion Crăciunescu după ce Darius Olaru i-a strigat „Băi, prostule!” centralului meciului Universitatea Craiova – FCSB! 22:02 „Mă simt extenuat!” Andrei Prepeliță și-a găsit cu greu cuvintele după ce a promovat cu Gloria Buzău în Liga 1! 21:52 Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles” 21:46 „N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului Vezi toate știrile
Citește și