Închide meniul

FRF intervine în „războiul” licențelor din Liga 1: „Această cerință este prevăzută în legislația din țara noastră!”

De Cosmin Olteanu
Publicat: 16 ianuarie 2023, 21:06

FRF intervine în „războiul” licențelor din Liga 1!

Reclamă
FRF intervine în războiul” licențelor din Liga 1: Această cerință este prevăzută în legislația din țara noastră!”

FRF intervine în „războiul” licențelor din Liga 1

Siglă FRF/frf.ro

În ultima perioadă, s-a dezbătut amplu, în spațiul public, despre faptul că mai mulți antrenori din Liga 1 nu dețin licența PRO.

Reclamă

FRF intervine în „războiul” licențelor din Liga 1

Federația Română de Fotbal a emis un comuncat oficial prin care clarifică în ce condiții un antrenor poate antrena în Liga 1.

Reclamă

„Federația Română de Fotbal, prin intermediul Școlii Federale de Antrenori, are ca obiectiv optimizarea procesului de educație a antrenorilor români de fotbal.

Ca urmare a semnării Convenției UEFA, Federația Română de Fotbal este obligată să pună în aplicare regulamentul forului european, astfel încât pentru a ocupa funcția de antrenor principal la cel mai înalt nivel competițional inter-cluburi este nevoie de Licența UEFA Pro. Așadar, la nivelul Ligii 1 se poate antrena doar dacă respectivul tehnician deține această licență obținută în țară sau la școlile de antrenori ale federațiilor afiliate UEFA. În acest sens, Federația Română de Fotbal, în calitate de membru afiliat UEFA, are obligația de a verifica deținerea licenței necesare”, se arată în comunicatul emis de FRF.

FRF: „Această cerință este prevăzută în legislația din țara noastră!”

„În ceea ce privește carnetul de antrenor, această cerință este prevăzută în legislația din țara noastră și e valabilă pentru toate disciplinele sportive. Astfel, pentru înscrierea la Licențele UEFA B, A sau Pro, care înseamnă specializare, FRF solicită să se facă dovada carnetului de antrenor sau, în eventualitatea unor studii de specialitate, de calificare, în străinătate, aceastea trebuie să fie echivalate la Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor sau Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, potrivit legislației în vigoare”, se încheie comunicatul FRF.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
22:57 U Cluj – FC Argeș 2-0. Ardelenii se distanțează de locurile retrogradabile, grație golurilor marcate de Remacle și Tescan! 22:28 EXCLUSIVAndorra – România LIVE VIDEO | Florin Bratu a comentat decizia lui Edi Iordănescu de a nu-l lua pe Ianis Hagi la națională: „Dacă dorești să-l ajuți, poți să-l convoci!” 22:26 Răzvan Lucescu, întrebat dacă ar accepta o nouă aventură pe banca naționalei României! Răspunsul a venit pe loc 22:00 Nicolo Napoli n-a mai venit la interviu, după FC U Craiova – CS Mioveni 3-0! Anunțul făcut de olteni 21:41 A murit Nicolae Bara! Fostul patron de la UTA Arad avea 67 de ani 21:15 Mihai Stoica a reacționat după ironiile lui Eugen Neagoe la adresa FCSB-ului: „Aş fi mai rezervat!” 20:46 Andorra – România LIVE VIDEO | Mihai Stoica îl critică pe Edi Iordănescu pentru că nu l-a convocat pe Andrei Borza: „Nu înțeleg de ce!” 20:08 Rafael Nadal, mesaj superb pentru noul lider mondial, Carlos Alcaraz 19:56 Karel Guzman, acuzat că a încercat să intre în sală cu o rangă, înainte de CSM Oradea – U BT Cluj. Incidente la meciul din campionat 19:49 Gabriel Tamaş, dezvăluiri incredibile despre incidentul cu uşa pe care a spart-o de la scara unui bloc din Bucureşti: „Eu am ciocănit, dar femeia nu mi-a deschis!”
Pe același subiect
Cristi Chivu contactat de FRF
Fotbal • 18 mart., 8:27
Cristi Chivu, contactat de FRF: „Am primit multe oferte!”. A răspuns fără să stea pe gânduri
Fanii FCSB-ului îl vor pe Mihai Pintilii pe banca echipei, după cum anunță Gheorghe Mustață
Liga 1 • 10 mart., 18:45
Mihai Pintilii a vorbit despre suspendarea primită de la FRF: „Mi-a fost rău! Pui suflet, nu ai cum să nu te enervezi!”
20 de arbitri anchetați FRF pariuri
Fotbal intern • 10 mart., 16:24
20 de arbitri sunt anchetați de FRF că au jucat la pariuri! Scandal uriaș în fotbalul românesc
Știri
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Închide căutarea