Închide meniul

FRF intervine în „războiul” licențelor din Liga 1: „Această cerință este prevăzută în legislația din țara noastră!”

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 16 ianuarie 2023, 21:06

FRF intervine în războiul” licențelor din Liga 1: Această cerință este prevăzută în legislația din țara noastră!”

FRF intervine în „războiul” licențelor din Liga 1

Siglă FRF/frf.ro

FRF intervine în „războiul” licențelor din Liga 1!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ultima perioadă, s-a dezbătut amplu, în spațiul public, despre faptul că mai mulți antrenori din Liga 1 nu dețin licența PRO.

FRF intervine în „războiul” licențelor din Liga 1

Federația Română de Fotbal a emis un comuncat oficial prin care clarifică în ce condiții un antrenor poate antrena în Liga 1.

„Federația Română de Fotbal, prin intermediul Școlii Federale de Antrenori, are ca obiectiv optimizarea procesului de educație a antrenorilor români de fotbal.

Ca urmare a semnării Convenției UEFA, Federația Română de Fotbal este obligată să pună în aplicare regulamentul forului european, astfel încât pentru a ocupa funcția de antrenor principal la cel mai înalt nivel competițional inter-cluburi este nevoie de Licența UEFA Pro. Așadar, la nivelul Ligii 1 se poate antrena doar dacă respectivul tehnician deține această licență obținută în țară sau la școlile de antrenori ale federațiilor afiliate UEFA. În acest sens, Federația Română de Fotbal, în calitate de membru afiliat UEFA, are obligația de a verifica deținerea licenței necesare”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Reclamă

FRF: „Această cerință este prevăzută în legislația din țara noastră!”

„În ceea ce privește carnetul de antrenor, această cerință este prevăzută în legislația din țara noastră și e valabilă pentru toate disciplinele sportive. Astfel, pentru înscrierea la Licențele UEFA B, A sau Pro, care înseamnă specializare, FRF solicită să se facă dovada carnetului de antrenor sau, în eventualitatea unor studii de specialitate, de calificare, în străinătate, aceastea trebuie să fie echivalate la Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor sau Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, potrivit legislației în vigoare”, se încheie comunicatul FRF.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 20:00 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 0-0. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu Vezi toate știrile
Citește și