Închide meniul

Maria Boldor a fost depistată dopată! Probleme uriaşe pentru floretista care i-a adus României bronzul la Campionatul Mondial

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 ianuarie 2023, 12:21 / Actualizat: 26 ianuarie 2023, 13:26

Maria Boldor a fost depistată dopată! Probleme uriaşe pentru floretista care i-a adus României bronzul la Campionatul Mondial

Maria Boldor a fost depistată dopată! Probleme uriaşe pentru floretista care i-a adus României bronzul la Campionatul Mondial

Maria Boldor, în timpul Campionatului Mondial de scrimă / Federaţia Română de Scrimă

Maria Boldor a fost depistată dopată. O nouă lovitură primită de sportul românesc, după cazul Simonei Halep. Floretista de 26 de ani a fost testată pozitiv la proba A, a precizat prosport.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2022, Boldor este depistată pozitiv la un control doping şi este suspendată provizoriu de pe 11 ianuarie 2023, anunţă gsp.ro. A fost descoperită cu Ostarină, un steroid anabolizant care este de trei ori mai puternic decât testosteronul.

Maria Boldor a fost depistată dopată

Proba A este pozitivă, acum a cerut reanalizare probei. Ne-a surprins pe toți, nu cred să fi făcut așa ceva, în scrimă dopajul nu ajută„, a spus o sursă din cadrul Federației pentru sursa citată anterior.

Ostarina este o substanță nespecifică, încadrată la secțiune de steroizi anabolici androgeni, iar efectul este anabolizant. Cazul este în curs de gestionare, iar noi suntem autoritatea de gestionare a rezultatelor. A fost în planul nostru de control doping, era și acest control doping în afara competiției„, a spus Gabriela Andreiașu, președinte ANAD, pentru Gazeta Sporturilor.

Sinceră să fiu am primit vestea pe whatsapp, articoul care a fost publicat. Nu pot să comentez nimic. Nu e ca şi cum am o relaţie atât de strânsă cu sportiva. Aşteptăm cu toţii proba B, să fie analizată. Până atunci nu este nimic de zis.

Reclamă

Eu întotdeauna am spus, vis a vis de dopajul în scrimă, că nu cred că s-a inventat substanţa care să te facă să gândeşti mai bine decât adversarul. Eu refuzam să iau orice. Întotdeauna mi-a fost frică de acest aspect, m-am ferit întreaga carieră. Sperăm să fie ok proba B, să fi fost doar o sperietură„, a declarat Ana Maria Brânză la Pro Arena.

Maria Boldor a adus României prima medalie mondială la floretă după 19 ani

Maria Boldor s-a aflat în culmea fericirii după ce a adus României prima medalie mondială la floretă după 19 ani. Sportiva a obținut bronzul la Campionatul Mondial din Cairo, iar la final s-a arătat extrem de emoționată.

Boldor s-a luptat pentru calificarea în marea finală, dar a fost învinsă în penultimul act de franțuzoaica Ysaora Thibus. În ciuda înfrângerii, românca și-a asigurat medalia de bronz.

Reclamă 4 / 0/3

A fost prima medalie obținută de un sportiv din România la proba de floretă, la Campionatul Mondial, după o așteptare de 19 ani. Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Antena Sport, Maria Boldor a dezvăluit că încă nu realizează ceea ce tocmai s-a întâmplat:

N-a trecut total euforia. Sunt foarte fericită. Mai am, aşa, momente în zi în care zic Doamne, nu pot să cred! Doamne! Chiar mă gândeam înainte de Campionatul Mondial la cum ar fi să iau o medalie. O medalie importantă, care să însemne ceva pentru floretă. Ştiam că se poate, aveam încredere, însă nu-mi vine să cred că s-a întâmplat aşa de repede”, a povestit Maria Boldor, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Maria a beneficiat de o bursă de studii și a plecat la facultate în Statele Unite în perioada 2018-2020. În prezent, sportiva de 25 de ani face cursuri online, urmând să termine facultatea la finalul anului 2023.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:38 Video„Simona Halep în acţionariat la Farul?” Stere Halep a făcut anunţul imediat după ce FCSB a devenit campioana României 11:16 Anunţul momentului în fotbalul românesc, la 12 ore după ce FCSB a cucerit titlul: „Va reveni la Steaua. Sunt discuţii” 10:47 FotoFCSB a sărbătorit pe manele titlul! Tavi Popescu, „transformat” pe dedicaţia lui Florin Tănase. Miculescu a „aruncat” cu bani! 10:21 Andre Villas-Boas este noul preşedinte de la FC Porto! A pus capăt unei domnii de peste 40 de ani 10:05 Foto„Campioanele din spatele campionilor!” Iubitele şi soţiile jucătorilor de la FCSB au radiat de fericire la sărbătoarea de titlu 9:56 Video„Ai cuvintele la tine, copile” Darius Olaru, schimb de replici savuros cu Alex Băluţă. Imagini memorabile cu jucătorii de la FCSB 9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali 8:48 Foto„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!” 8:41 „E lipsă de respect!” Întrebarea care l-a scos din minţi pe Gică Hagi, după ce FCSB a devenit campioana României 8:32 Mihai Stoica a dezvăluit cine i-a spart arcada la petrecerea de titlu a FCSB-ului! Răspuns savuros: „A scăpat şi fără galben” Vezi toate știrile
Citește și