Închide meniul
EXCLUSIV

Maria Boldor, în culmea fericirii după ce a adus României prima medalie mondială la floretă după 19 ani: „Doamne, nu pot să cred!”

Cosmin Cioboată Publicat: 20 iulie 2022, 18:23

Reclamă
Maria Boldor, în culmea fericirii după ce a adus României prima medalie mondială la floretă după 19 ani: „Doamne, nu pot să cred!

Maria Boldor a fost depistată dopată! Probleme uriaşe pentru floretista care i-a adus României bronzul la Campionatul Mondial

Maria Boldor, în timpul Campionatului Mondial de scrimă / Federaţia Română de Scrimă

Maria Boldor s-a aflat în culmea fericirii după ce a adus României prima medalie mondială la floretă după 19 ani. Sportiva de 25 de ani a obținut bronzul la Campionatul Mondial din Cairo, iar la final s-a arătat extrem de emoționată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Boldor s-a luptat pentru calificarea în marea finală, dar a fost învinsă în penultimul act de franțuzoaica Ysaora Thibus. În ciuda înfrângerii, românca și-a asigurat medalia de bronz.

Maria Boldor, în culmea fericirii după ce a adus României prima medalie mondială la floretă după 19 ani

A fost prima medalie obținută de un sportiv din România la proba de floretă, la Campionatul Mondial, după o așteptare de 19 ani.

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Antena Sport, Maria Boldor a dezvăluit că încă nu realizează ceea ce tocmai s-a întâmplat:

„N-a trecut total euforia. Sunt foarte fericită. Mai am, aşa, momente în zi în care zic Doamne, nu pot să cred! Doamne! Chiar mă gândeam înainte de Campionatul Mondial la cum ar fi să iau o medalie. O medalie importantă, care să însemne ceva pentru floretă. Ştiam că se poate, aveam încredere, însă nu-mi vine să cred că s-a întâmplat aşa de repede.”, a povestit Maria Boldor, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă
Reclamă

Maria a beneficiat de o bursă de studii și a plecat la facultate în Statele Unite în perioada 2018-2020. În prezent, sportiva de 25 de ani face cursuri online, urmând să termine facultatea la finalul anului 2023.

Maria s-a gândit serios să se retragă din scrimă: „M-am simțit cumva neînțeleasă”

Maria Boldor și-a început aventura în scrimă la vârsta de numai 10 ani. Românca a recunoscut că a avut momente în care s-a gândit să își încheie cariera și să se axeze pe altceva. În cele din urmă, tânăra de 25 de ani s-a răzgândit și a continuat să se antreneze, iar acum se bucură din plin de toate sacrificiile făcute:

„M-am apucat de scrimă acum 16 ani, aveam 10 ani. Mi-a plăcut de la început, de la primul antrenament. Eram obsedată de sportul ăsta când eram adolescentă şi mereu am visat la o medalie importantă la seniori. A fost un vis al meu, într-adevăr.

Reclamă

Au fost chestiuni la care am renunţat, dar au fost asumate şi nu le-am luat ca pe nişte sacrificii. Au fost momente în care m-am gândit foarte serios să mă las. Chiar cu câteva luni în urmă m-am gândit foarte serios dacă să mai continui sportul de performanţă sau să mă opresc.

M-am simţit cumva neînţeleasă, au fost mai multe chestiuni, însă am reuşit să trec peste. Calificarea la Jocurile Olimpice, urmată de o participare cu şanse reale la o medalie olimpică. Este visul oricărui sportiv.”, a mai spus Maria.

Maria încă n-a desfăcut șampania după performanța extraordinară reușită la floretă individual. Sportiva din România se pregătește acum pentru proba de floretă pe echipe, programată mâine la Campionatul Mondial din Cairo:

„Nu am apucat să sărbătoresc medalia ca la carte, cum se spune. Dar cu siguranţă, când ajung acasă, voi sărbători alături de cei ce care m-au susţinut, de prieteni. Ne-am bucurat împreună la o vorbă pe terasa hotelului, dar să sărbătoresc ca la carte încă n-am apucat.

Mai avem proba pe echipe care este mâine. Noi încă suntem în competiţie, aşa că nu ne permitem să pierdem ore sau o noapte sărbătorind.”, a încheiat Maria Boldor.

Reclamă
Recomandări

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:10

LIVE TEXTPAOK – FCSB 0-1! Bîrligea, gol după o cursă excelentă a lui Olaru. Târnovanu, paradă colosală

23:08

Mihai Lixandru a urlat de durere pe gazon în PAOK – FCSB şi a fost luat cu targa. A fost schimbat cu Edjouma

22:57

Ce stă în spatele gestului uriaş făcut de David Popovici pentru 11 copii cu dizabilităţi: „Mi-e jenă doar să înot”

22:50

Ștefan Târnovanu a „salvat-o” pe FCSB în prima repriză a meciului cu PAOK! L-a blocat pe Taison cu o paradă uriașă

22:38

RFS – Galatasaray 2-2! Rezultat uriaș pentru echipa pe care FCSB o învingea cu 4-1! Letonii au revenit de la 0-2

22:22

FotoAdrian Şut şi-a spart nasul în PAOK Salonic – FCSB! Lovitură în plină figură primită de mijlocaşul român

1 Ilie Năstase, reacţie fără precedent la adresa Simonei Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg?” 2 VIDEOVissel Kobe – Shandong Taishan şi Yokohama Marinos – Ulsan au fost în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Campionilor Asiei 3 EXCLUSIVPantelis Kapetanos a anunţat favorita din PAOK – FCSB: „Trebuie să fie foarte atentă în primele 20 de minute” 4 Simona Halep, prima victorie în circuit după mai bine de doi ani! Succes în trei seturi cu Rodionova la Hong Kong 5 UPDATEGabi Torje, prezentat oficial la o echipă din Liga a 2-a: „Suporterii să fie convinşi că voi da 100%!” 6 Răzvan Lucescu, înainte de meciul PAOK – FCSB: „E doar un joc. E vreo diferenţă că mâine jucăm cu FCSB?”
Citește și