Închide meniul

Maria Boldor a fost depistată dopată! Probleme uriaşe pentru floretista care i-a adus României bronzul la Campionatul Mondial

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 ianuarie 2023, 12:21 / Actualizat: 26 ianuarie 2023, 13:26

Maria Boldor a fost depistată dopată! Probleme uriaşe pentru floretista care i-a adus României bronzul la Campionatul Mondial

Maria Boldor a fost depistată dopată! Probleme uriaşe pentru floretista care i-a adus României bronzul la Campionatul Mondial

Maria Boldor, în timpul Campionatului Mondial de scrimă / Federaţia Română de Scrimă

  • Maria Boldor, testată pozitiv
  • Floretista de 26 de ani a fost găsită dopată

Maria Boldor a fost depistată dopată. O nouă lovitură primită de sportul românesc, după cazul Simonei Halep. Floretista de 26 de ani a fost testată pozitiv la proba A, a precizat prosport.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2022, Boldor este depistată pozitiv la un control doping şi este suspendată provizoriu de pe 11 ianuarie 2023, anunţă gsp.ro. A fost descoperită cu Ostarină, un steroid anabolizant care este de trei ori mai puternic decât testosteronul.

Maria Boldor a fost depistată dopată

Proba A este pozitivă, acum a cerut reanalizare probei. Ne-a surprins pe toți, nu cred să fi făcut așa ceva, în scrimă dopajul nu ajută„, a spus o sursă din cadrul Federației pentru sursa citată anterior.

Reclamă

Ostarina este o substanță nespecifică, încadrată la secțiune de steroizi anabolici androgeni, iar efectul este anabolizant. Cazul este în curs de gestionare, iar noi suntem autoritatea de gestionare a rezultatelor. A fost în planul nostru de control doping, era și acest control doping în afara competiției„, a spus Gabriela Andreiașu, președinte ANAD, pentru Gazeta Sporturilor.

Sinceră să fiu am primit vestea pe whatsapp, articoul care a fost publicat. Nu pot să comentez nimic. Nu e ca şi cum am o relaţie atât de strânsă cu sportiva. Aşteptăm cu toţii proba B, să fie analizată. Până atunci nu este nimic de zis.

Reclamă

Eu întotdeauna am spus, vis a vis de dopajul în scrimă, că nu cred că s-a inventat substanţa care să te facă să gândeşti mai bine decât adversarul. Eu refuzam să iau orice. Întotdeauna mi-a fost frică de acest aspect, m-am ferit întreaga carieră. Sperăm să fie ok proba B, să fi fost doar o sperietură„, a declarat Ana Maria Brânză la Pro Arena.

Maria Boldor a adus României prima medalie mondială la floretă după 19 ani

Maria Boldor s-a aflat în culmea fericirii după ce a adus României prima medalie mondială la floretă după 19 ani. Sportiva a obținut bronzul la Campionatul Mondial din Cairo, iar la final s-a arătat extrem de emoționată.

Boldor s-a luptat pentru calificarea în marea finală, dar a fost învinsă în penultimul act de franțuzoaica Ysaora Thibus. În ciuda înfrângerii, românca și-a asigurat medalia de bronz.

Reclamă 4 / 0/3

A fost prima medalie obținută de un sportiv din România la proba de floretă, la Campionatul Mondial, după o așteptare de 19 ani. Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Antena Sport, Maria Boldor a dezvăluit că încă nu realizează ceea ce tocmai s-a întâmplat:

N-a trecut total euforia. Sunt foarte fericită. Mai am, aşa, momente în zi în care zic Doamne, nu pot să cred! Doamne! Chiar mă gândeam înainte de Campionatul Mondial la cum ar fi să iau o medalie. O medalie importantă, care să însemne ceva pentru floretă. Ştiam că se poate, aveam încredere, însă nu-mi vine să cred că s-a întâmplat aşa de repede”, a povestit Maria Boldor, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Maria a beneficiat de o bursă de studii și a plecat la facultate în Statele Unite în perioada 2018-2020. În prezent, sportiva de 25 de ani face cursuri online, urmând să termine facultatea la finalul anului 2023.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat
Liga 1 • 18 mart., 19:02
Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat! Motivul pentru care fotbalistul lui Sepsi nu este suspendat provizoriu
Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după un test anti-doping
Liga 1 • 18 mart., 16:34
Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după un test anti-doping: „Sunt uluit”. Explicaţia fotbalistului de la Sepsi
Prima reacție a lui Papu Gomez în scandalul de dopaj
Serie A • 23 oct., 13:00
Prima reacție a lui Papu Gomez în scandalul de dopaj! Ce a spus campionul mondial, după suspendarea de 2 ani
Patrick Mouratoglou a rupt tăcerea despre suferinţa Simonei Halep
WTA • 22 oct., 16:42
Singurul scenariu prin care Simona Halep poate scăpa de suspendare la TAS. Patrick Mouratoglou, omul „cheie” în procesul româncei
ANAD ar fi putut s-o salveze pe Simona Halep
Tenis • 15 oct., 8:44
ANAD ar fi putut s-o salveze pe Simona Halep. Dezvăluiri de ultim moment: „Nu a sunat niciodată să întrebe”