Închide meniul

Greu de pensionat! Cel mai bătrân fotbalist din lume revine în Europa, la 55 de ani. Va fi coleg cu un fost jucător de la CFR Cluj

Cosmin Cioboată Publicat: 27 ianuarie 2023, 15:51

Reclamă
Greu de pensionat! Cel mai bătrân fotbalist din lume revine în Europa, la 55 de ani. Va fi coleg cu un fost jucător de la CFR Cluj

Kazuyoshi Miura continuă să joace fotbal profesionist, la 55 de ani

Kazuyoshi Miura continuă să joace fotbal profesionist, la 55 de ani / Profimedia

Greu de pensionat! Kazuyoshi Miura, cel mai bătrân fotbalist din lume, revine în Europa la 55 de ani. Atacantul japonez nu vrea să agațe ghetele în cui, deși a ajuns la vârsta la care majoritatea fotbaliștilor sunt de foarte mult timp retrași din activitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Miura este pregătit pentru o nouă aventură în Europa. Japonezul urmează să devină coleg cu un fost jucător de la CFR Cluj.

Greu de pensionat! Cel mai bătrân fotbalist din lume revine în Europa, la 55 de ani

Potrivit abola.pt, Kazuyoshi Miura va semna cu Oliveirense, echipa aflată pe locul 11 în liga a doua din Portugalia. Japonezul de 55 de ani a ajuns joi în Portugalia pentru a efectua vizita medicală.

Dacă totul va decurge conform planului, cel mai bătrân fotbalist din lume va începe a 3-a sa experiență în fotbalul din Europa, după cele de la Genoa (iulie 1994 – iulie 1995) și Dinamo Zagreb (ianuarie – iulie 1999).

La Oliveirense, Kazuyoshi Miura va fi coleg cu Anthony Carter. Atacantul australian a jucat și în România, la CFR Cluj și Sănătatea Cluj. La formația din Gruia a jucat în perioada 2014-2016, adunând numai 6 apariții.

Reclamă

Kazuyoshi Miura are o cotă de piață de 100.000 de euro

Ultima oară, Kazuyoshi Miura a jucat în țara natală, la Suzuka Point Getters. Atacantul de 55 de ani a debutat în fotbalul profesionist în 1986, la CA Juventus, în Brazilia. Santos FC, Yomiuri, Vissel Kobe și Sydney FC se numără printre echipele pentru care a mai jucat Miura în timpul carierei sale de aproape 40 de ani.

În continuare, Kazuyoshi Miura are o cotă de piață de 100.000 de euro, potrivit transfermarkt.com.

Într-un interviu oferit în trecut pentru L’Equipe, Kazuyoshi Miura a declarat că își dorește să joace până la 60 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

Miura fost unul dintre cei mai faimoşi fotbalişti asiatici din anii 1990, ajutând Japonia să se afirme în fotbalul mondial când a fost lansată J-League, în 1993. Miura s-a mutat în Brazilia în 1982 şi a semnat primul său contract profesionist în 1986 cu Santos FC.

În 2021, Miura şi-a îmbunătăţit recordul de cel mai în vârstă fotbalist care evoluează într-un meci din prima ligă japoneză, el jucând la vârsta de 54 de ani şi 12 zile. A fost al 36-lea său sezon la profesionişti.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” Vezi toate știrile
Citește și