Închide meniul

Federația Română de Rugby, reacție categorică după scandările xenofobe de la meciul cu Polonia: „Ne vedem nevoiți să înăsprim măsurile!”. Decizia anunțată

Cosmin Cioboată Publicat: 5 februarie 2023, 17:06

Reclamă
Federația Română de Rugby, reacție categorică după scandările xenofobe de la meciul cu Polonia: „Ne vedem nevoiți să înăsprim măsurile!. Decizia anunțată

Scandări xenofobe pe stadionul "Arcul de Triumf"

Scandări xenofobe pe stadionul "Arcul de Triumf" / Antena Sport

Federația Română de Rugby a oferit o reacție categorică după scandările xenofobe de la meciul cu Polonia. În timpul partidei de sâmbătă, de pe stadionul „Arcul de Triumf”, un grup alcătuit din aproximativ 15 ultrași a scandat în mod repetat lozinci xenofobe la adresa maghiarilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scandările spectatorilor respectivi au venit la mai puțin de o săptămână după ce meciul de fotbal Sepsi – FC U Craiova 1948, din Liga 1, a fost oprit din cauza cântecelor xenofobe ale fanilor olteni.

Federația Română de Rugby, reacție categorică după scandările xenofobe de la meciul cu Polonia

Pe lângă scandările xenofobe la adresa maghiarilor, ultrașii respectivi au afișat și un banner cu următorul mesaj: „În patria noastră suntem huliți si voi vreți să fim cuminți?”.

Duminică, Federația Română de Rubgby a oferit o reacție fermă pe marginea evenimentelor petrecute în tribunele stadionului „Arcul de Triumf”.

Forul condus de Alin Petrache a anunțat că de acum înainte vor fi impuse măsuri de control și securitate mult mai dure la stadion, pentru a evita accesul indivizilor care apelează la astfel de scandări xenofobe.

Reclamă
Reclamă 4

„Federația Română de Rugby dezaprobă scandările și gesturile suporterilor care nu se identifică cu valorile sportului nostru.

Prin prisma acestor evenimente, ne vedem nevoiți să înăsprim măsurile de control și securitate la meciurile viitoare.

Ne dorim ca partidele de rugby să rămână o oază de civilizație, educație și respect.

Reclamă

Nu vom fi de acord niciodată cu orice eveniment care aduce atingere valorilor noastre: Disciplină, Respect, Integritate, Pasiune și Solidaritate.

Rugby-ul va rămâne și pe viitor sportul unde suporterii se pot bucura împreună chiar dacă susțin echipe diferite și unde familii întregi pot aprecia spectacolul sportiv”, a anunțat Federația Română de Rugby, pe site-ul oficial.

România – Polonia 67-27, în primul meci din Rugby Europe Championship 2023

Naţionala de rugby a României a învins selecționata Poloniei, sâmbătă, scor 67-27, în primul meci din Rugby Europe Championship.

Echipa României la confruntarea cu Polonia:

1. Ciprian Chiriac (SCM USV Timişoara), 2. Tudor Butnariu (CSA Steaua), 3. Gheorghe Gajion (Stade Montois), 4. Marius Antonescu (Bourg en Brese), 5.Andrei Mahu (Perpignan), 6. Mihai Macovei (C) (RC Bassin d’Arcachon), 7.Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), 8. Cristi Chirică (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), 9. Alexandru Ţiglă (CSM Ştiinţa Baia Mare), 10. Vlăduţ Popa (CSA Steaua), 11. Marius Simionescu (SCM USV Timişoara), 12. Taylor Gontineac (Rouen), 13. Atila Septar (RC Toulon), 14. Nicolas Onuţu (CS Vienne), 15. Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare)

Începând cu sezonul 2023 al Rugby Europe Championship, competiţia se desfăşoară într-un nou format, echipele fiind împărţite în două grupe. Primele două echipe din fiecare grupă vor juca în semifinale pentru calificarea în marea finală, în timp ce ultimele două clasate din fiecare grupă vor evolua în penultimul act, apoi în meciurile de clasament.

România se află în grupa B, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia, în timp ce în Grupa A au fost repartizate Georgia, Ţările de Jos, Spania şi Germania.

Echipa României are programat următorul meci pe 11 februarie, în deplasare, cu Belgia.

Recomandări

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:01

Irina Begu – Iga Swiatek şi Ana Bogdan – Jasmine Paolini LIVE SCORE, ACUM. Meciuri de foc la Jocurile Olimpice 2024

12:35

Neil Lennon a rupt tăcerea despre situaţia lui Cristi Săpunaru, la Rapid. „Am avut o discuție cu el”

12:21

FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris

12:20

UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 1. Încep emoţiile la canotaj, tenis şi tenis de masă! Programul complet

12:05

VIDEODino Beganovic a câștigat cursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY

11:39

România a intrat în istoria Jocurilor Olimpice. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 4 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 5 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1
Citește și