Închide meniul

Scandări xenofobe la adresa ungurilor, la meciul de rugby România – Polonia! Ce s-a întâmplat pe stadionul „Arcul de Triumf”

Antena Sport Publicat: 4 februarie 2023, 15:27

Reclamă
Scandări xenofobe la adresa ungurilor, la meciul de rugby România – Polonia! Ce s-a întâmplat pe stadionul „Arcul de Triumf

Scandări xenofobe la meciul de rugby România - Polonia

Scandări xenofobe la meciul de rugby România - Polonia / Antena Sport

Au avut loc scandări xenofobe la adresa ungurilor, la meciul de rugby România – Polonia, din prima etapă din cadrul Rugby Europe Championship. La scurt timp după startul partidei de pe stadionul „Arcul de Triumf”, un grup alcătuit din 15-20 de spectatori a început să scandeze lozinci anti-Ungaria.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gestul ultrașilor prezenți la meciul de rugby a venit la numai 6 zile după incidentele uluitoare de la meciul de fotbal dintre Sepsi Sf. Gheorghe și FC U Craiova 1948, din etapa a 23-a din Liga 1.

Scandări xenofobe la adresa ungurilor, la meciul de rugby România – Polonia!

La meciul de sâmbătă, de pe „Arcul de Triumf”, un grup redus de spectatori adunat la peluză a apelat la lozinci asemănătoare cu cele folosite de fanii lui FC U Craiova 1948 în timpul duelului de la Sfântu Gheorghe.

Pe lângă scandările xenofobe la adresa maghiarilor, care nu pot fi reproduse în text, ultrașii respectivi au afișat și un banner cu următorul mesaj: „În patria noastră suntem huliți si voi vreți să fim cuminți?”.

Scandări xenofobe la meciul de rugby România - Polonia
Scandări xenofobe la meciul de rugby România – Polonia / Antena Sport

Cel mai probabil, gestul grupului respectiv vine ca urmare a relațiilor de prietenie dintre ultrașii maghiari și cei polonezi.

Reclamă
Reclamă

De notat că meciul de pe „Arcul de Triumf” n-a fost oprit de arbitru, așa cum s-a întâmplat la partida dintre Sepsi și FC U Craiova 1948. La duelul de la Sfântu Gheorghe, arbitrul central Andrei Chivulete a fluierat finalul după numai 28 de minute.

Mihai Stoica trage un semnal de alarmă după suspendarea meciului Sepsi – FC U Craiova 1948

Mihai Stoica trage un semnal de alarmă după suspendarea meciului Sepsi – FC U Craiova 1948. Managerul general de la FCSB a reiterat faptul că Andrei Chivulete s-a grăbit atunci când a oprit meciul de la Sfântu Gheorghe.

Ba mai mult, MM Stoica e de părere că o asemenea situația ar putea duce la falimentul fotbalului românesc, în eventualitatea în care ea se va mai repeta în viitor.

Reclamă

„Cineva a scandat ceva, ceea ce se întâmplă la toate meciurile. Ceea ce se întâmplă cu mine, cu familia mea, nimeni nu a luat nicio măsură. Acolo a fost un exces de zel al unui arbitru, care a deschis o cutie a Pandorei.

Acel arbitru ar fi trebuit să țină cont că televiziunile au plătit pentru transmisia acestei partide, că oamenii au plătit ca să vadă meciul, nu 26 de minute.

Oricând se poate întâmpla asta și probabil că nu vor mai exista drepturi de televizare la nivelul ăsta. Asta ar însemna falimentul fotbalului românesc. Sunt foarte multe meciuri care depind de drepturile TV.

Observatorul trebuie să conlucreze cu arbitrul și să ia o decizie care să împiedice… să oprească meciul! Haideți să-i eliminăm pe cei care scandează, apoi se joacă meciul. Și dăm cu amenzi în toată lumea. Ce vină au fotbaliștii să piardă meciul cu 3-0?

Probabil că s-a gândit arbitrul “Cum să îi scot pe ăștia de pe teren?”. Nu, scoate-i pe cei din tribune. Mi se par mult mai grave alte scandări.

Noi plătim amenzi colosale în Europa și vom juca primul meci fără spectatori în cupele europene, dacă ne vom califica. Pentru un necunoscut, “undercover”, a înregistrat un fragment din folclorul fotbalului românesc și a prezentat filmulețul la UEFA”, a spus Mihai Stoica, în cadrul unei conferințe de presă.

Reclamă
Recomandări

Ce rezultat va înregistra FCSB în meciul cu Manchester United, din Europa League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:52

Oţelul – Sepsi LIVE SCORE (21:00). Echipa lui Dorinel Munteanu încearcă să continue seria de invincibilitate. Echipe probabile

19:48

„N-am nevoie de combinaţii!” Mircea Rednic a „luat foc”! Discurs furibund înainte de FCSB – UTA

19:14

Steaua Bucureşti, reacţie tăioasă după postarea lui FC Porto: „A fost intenționat sau neintenționat?”

19:02

Kosovo a anunţat lotul pentru meciurile din Liga Naţiunilor! Un jucător de la Dinamo va înfrunta România

19:00

VIDEOLewis Hamilton, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Italiei, live în AntenaPLAY

18:45

„Alţii mai buni nu avea!” Dănuţ Lupu, verdict după ce Ianis Hagi a fost convocat la naţională de Mircea Lucescu

1 FCSB – LASK Linz 1-0. Olaru, gol FA-BU-LOS. Campioana României s-a calificat în grupa Europa League 2 FotoDenis Alibec radiază de fericire în braţele iubitei! Gest tandru al starului din România pentru fosta gimnastă Anca Surdu 3 Tragerea la sorţi UEFA Champions League. Bayern, confruntări cu PSG şi Barcelona. Real Madrid – Dortmund! Programul complet 4 Pafos – CFR Cluj 3-0! Ardelenii, eliminaţi din Conference League după un retur de coşmar! Umilinţă pentru Dan Petrescu 5 Foto„Rebela tenisului românesc” a luat o decizie surprinzătoare şi şi-a atras numeroase critici: „Echipa de suflet nu se trădează” 6 Cristiano Ronaldo a dezvăluit următorul mare obiectiv al carierei: „Îi respect pe toţi, dar eu am dovezi”
Citește și