Închide meniul

Ionuț Radu, omul meciului în Auxerre – Reims! Echipa românului, fără gol primit pentru prima oară după 8 partide

Cosmin Cioboată Publicat: 5 februarie 2023, 21:58

Reclamă
Ionuț Radu, omul meciului în Auxerre – Reims! Echipa românului, fără gol primit pentru prima oară după 8 partide

Ionuț Radu a fost împrumutat de Inter la Auxerre

Ionuț Radu a fost împrumutat de Inter la Auxerre / Profimedia

Ionuț Radu a fost desemnat omul meciului în Auxerre – Reims 0-0. Echipa românului a scăpat fără gol primit pentru prima oară după 8 partide disputate în Ligue 1. Radu „a închis” poarta lui Auxerre în partida din etapa a 22-a din campionatul Franței și a fost răsplătit pe măsură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionuț Radu a bifat duminică cea de-a 3-a apariție în poarta lui Auxerre, după ce a fost împrumutat de Inter Milano în Franța.

Ionuț Radu, omul meciului în Auxerre – Reims! Echipa românului, fără gol primit pentru prima oară după 8 partide

Goalkeeper-ul de 25 de ani s-a făcut remarcat în special în debutul meciului cu Reims, când a reușit două intervenții salvatoare.

Per total, oaspeții au trimis 4 șuturi pe cadrul porții, însă Radu a fost la post și a păstrat plasa intactă.

În urma prestației sale excelente, Radu a primit cea mai mare notă din partea sofascore.ro – 7.9.

Reclamă

Internaționalul român a fost urmat în topul notelor de coechipierul Gideon Mensah și adversarii Thomas Foket și Yehvann Diouf, toți 3 cu nota 7.6.

Este pentru prima oară după 8 meciuri când Auxerre nu încasează gol, în actualul sezon din Ligue 1.

Ionuț Radu a fost integralist și în precedentele două partide din campionatul Franței, pierdute de Auxerre în fața lui Montpellier, 0-2, și Monaco, 2-3.

Reclamă 4 / 0/3

Auxerre rămâne pe penultimul loc în Ligue 1, cu 14 puncte, după 22 de etape. Formația lui Ionuț Radu se află la 5 puncte sub linia retrogradării.

Ionuț Radu s-a „prăbușit” după EURO U21; „Nu și-a mai găsit locul!”

Viorel Moldovan susține că Ionuț Radu nu și-a mai găsit locul, după ce a ajuns în semifinalele EURO U21, în 2019, alături de naționala României. Fostul atacant susține că portarul a ieșit din circuitul fotbalului italian, deși a avut o performanță notabilă alături de echipa națională.

Ionuț Radu s-a transferat în această iarnă la Auxerre, în prima ligă din Franța. Portarul a evoluat în prima parte a sezonului la Cremonese, echipă de pe ultimele locuri din Italia.

Viorel Moldovan este reticent cu privire la șansele noii echipe a lui Ionuț Radu de a rămâne în prima ligă din Italia. Fostul internațional susține că portarul român nu poate pune umărul prea mult la salvarea de la retrogradare a lui Auxerre, formația fiind aproape condamnată pentru a ocupa ultimele locuri din Ligue 1.

Mai mult decât atât, Viorel Moldovan a declarat că turneul final U21 din 2019 nu a reprezentat o rampă de lansare pentru Ionuț Radu, ba din contră, portarul a fost cedat de Inter la diverse echipe.

„Nu ştiu situaţia portarului titular (n.r. de la Auxerre), dar dacă l-au adus pe Radu, poate au vrut să îi creeze concurenţă.

Este un club de tradiţie, important în fotbalul francez, dar suferă acum şi este una dintre principalele favorite la retrogradare. Nu ştiu cum va ajuta Ionuţ Radu, că şi el a greşit multe.

Reclamă

După Euro U21 nu şi-a mai găsit locul. De aia şi Inter-ul l-a împrumutat de colo-colo. Uşor-uşor a ieşit şi din circuitul fotbalului italian şi a ajuns în Franţa”, a declarat recent Viorel Moldovan, pentru orangesport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 14:00 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său Vezi toate știrile
Citește și