Închide meniul

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Indian Wells! Victorie clară pentru româncă

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 10 martie 2023, 8:21

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Indian Wells! Victorie clară pentru româncă

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Inidian Wells

Sorana Cîrstea, în timpul unui meci / Profimedia

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (83 WTA) s-a calificat în turul doi al turneului de la Indian Wells, cu premii totale de 8.800.000 de dolari. Românca nu a avut emoții în duelul cu o jucătoare din afara Top 100 WTA, însă în turul secund va avea parte de un adversar dificil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea a venit la Indian Wells, după ce a fost eliminată încă din turul secund la Dubai. Românca pierdea la turneul din Emiratele Arabe Unite în fața Karolinei Muchova.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Indian Wells

Sorana Cîrstea a învins-o în runda inaugurală de la Indian Wells pe sportiva Kimberly Birrell (Australia, 115 WTA), cu un scor categoric, 6-3, 6-2. Meciul a durat o oră şi 20 de minute.

În turul doi, Cîrstea va evolua contra sportivei americane Madison Keys, locul 20 mondial şi cap de serie 19.

Cele două jucătoare s-au mai duelat o singură dată, mai exact în 2019. Atunci, românca se impunea la turneul de la Madrid, în primul tur, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1. În primul tur, viitoarea adversară a lui Cîrstea, Keys, a avut cale liberă și nu a evoluat niciun meci.

Reclamă

Pentru accederea în turul doi, Cîrstea va primi 30.885 de dolari şi 35 de puncte WTA, anunță news.ro.

Jaqueline Cristian a cucerit primul trofeu din 2023: „Sunt fericită pentru tot!”

Jaqueline Cristian a cucerit primul trofeu din 2023, la turneul ITF de la Trnava (Slovacia), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari. Sportiva din România a învins-o duminică, în finală, pe franţuzoaica Oceane Dodin, a treia favorită, cu 7-6 (7), 7-6 (4).

Jaqueline Cristian (24 ani) a obţinut victoria după două ore şi 19 minute, la finalul unui meci intens.

Reclamă 4 / 0/3

În primul set, Jaqueline a salvat două mingi de set la 5-4 pentru Dodin (26 ani, 101 WTA). Apoi, franţuzoaica a avut 5-1 şi 6-2 în tiebreak, însă românca a rămas concentrată și a salvat alte cinci mingi de set, câştigând cu 9-7.

Este primul trofeu câștigat de Jaqueline în 2023. În drumul către titlul din Slovacia, Cristian le-a mai învins pe Clara Tauson (126 WTA) și Tamara Zidansek (115 WTA).

Grație succesului de la Trnava, Jaqueline Cristian va face un salt de 64 de locuri în clasamentul WTA. Începând de luni, românca va ocupa poziția 202 în ierahia mondială.

„Primul titlu al sezonului vine după multă muncă asiduă, dăruire și mult efort de echipă. Sunt fericită și recunoscătoare pentru tot ce se întâmplă acum”, a fost measajul transmis de Jaqueline Cristian, pe contul de Instagram.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” Vezi toate știrile
Citește și