Închide meniul

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Indian Wells! Victorie clară pentru româncă

Viviana Moraru Publicat: 10 martie 2023, 8:21

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Indian Wells! Victorie clară pentru româncă

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Inidian Wells

Sorana Cîrstea, în timpul unui meci / Profimedia

  • Sorana Cîrstea s-a calificat în turul secund la Indian Wells

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (83 WTA) s-a calificat în turul doi al turneului de la Indian Wells, cu premii totale de 8.800.000 de dolari. Românca nu a avut emoții în duelul cu o jucătoare din afara Top 100 WTA, însă în turul secund va avea parte de un adversar dificil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea a venit la Indian Wells, după ce a fost eliminată încă din turul secund la Dubai. Românca pierdea la turneul din Emiratele Arabe Unite în fața Karolinei Muchova.

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Indian Wells

Sorana Cîrstea a învins-o în runda inaugurală de la Indian Wells pe sportiva Kimberly Birrell (Australia, 115 WTA), cu un scor categoric, 6-3, 6-2. Meciul a durat o oră şi 20 de minute.

Reclamă

În turul doi, Cîrstea va evolua contra sportivei americane Madison Keys, locul 20 mondial şi cap de serie 19.

Cele două jucătoare s-au mai duelat o singură dată, mai exact în 2019. Atunci, românca se impunea la turneul de la Madrid, în primul tur, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1. În primul tur, viitoarea adversară a lui Cîrstea, Keys, a avut cale liberă și nu a evoluat niciun meci.

Reclamă

Pentru accederea în turul doi, Cîrstea va primi 30.885 de dolari şi 35 de puncte WTA, anunță news.ro.

Jaqueline Cristian a cucerit primul trofeu din 2023: „Sunt fericită pentru tot!”

Jaqueline Cristian a cucerit primul trofeu din 2023, la turneul ITF de la Trnava (Slovacia), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari. Sportiva din România a învins-o duminică, în finală, pe franţuzoaica Oceane Dodin, a treia favorită, cu 7-6 (7), 7-6 (4).

Jaqueline Cristian (24 ani) a obţinut victoria după două ore şi 19 minute, la finalul unui meci intens.

Reclamă 4 / 0/3

În primul set, Jaqueline a salvat două mingi de set la 5-4 pentru Dodin (26 ani, 101 WTA). Apoi, franţuzoaica a avut 5-1 şi 6-2 în tiebreak, însă românca a rămas concentrată și a salvat alte cinci mingi de set, câştigând cu 9-7.

Este primul trofeu câștigat de Jaqueline în 2023. În drumul către titlul din Slovacia, Cristian le-a mai învins pe Clara Tauson (126 WTA) și Tamara Zidansek (115 WTA).

Grație succesului de la Trnava, Jaqueline Cristian va face un salt de 64 de locuri în clasamentul WTA. Începând de luni, românca va ocupa poziția 202 în ierahia mondială.

„Primul titlu al sezonului vine după multă muncă asiduă, dăruire și mult efort de echipă. Sunt fericită și recunoscătoare pentru tot ce se întâmplă acum”, a fost measajul transmis de Jaqueline Cristian, pe contul de Instagram.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile