Închide meniul

Sorana Cîrstea a făcut un salt important în clasamentul WTA, după parcursul de la Indian Wells

Sebastian Cristian Publicat: 17 martie 2023, 17:52

Reclamă
Sorana Cîrstea a făcut un salt important în clasamentul WTA, după parcursul de la Indian Wells

Sorana Cîrstea s-a retras din turneul de la Charleston

Sorana Cîrstea, în timpul unui meci / Profimedia Images

Sorana Cîrstea a făcut un salt important în clasamentul WTA, după parcursul de la Indian Wells. Românca s-a descurcat excelent și a reușit să ajungă până în sferturile de finală ale turneului american.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea a fost învinsă de Iga Swiatek, scor 2-6, 3-6, însă a reușit să avanseze în clasamentul WTA.

Sorana Cîrstea a făcut un salt important în clasamentul WTA, după parcursul de la Indian Wells

Deși nu a avut replică în fața polonezei Swiatek, românca a făcut meciuri foarte bune la turneul din California. Înainte de înfrângerea cu liderul mondial, Sorana Cîrstea a învins-o pe Caroline Garcia, locul 5 mondial.

Concret, grație turneului foarte bun, Sorana Cîrstea a urcat 9 poziții: de pe locul 83 până pe locul 74 în ierarhia WTA. Mai mult decât atât, Totodată, sportiva noastră și-a asigurat 184.465 de dolari și 215 puncte în clasamentul WTA pentru parcursul de la Indian Wells. Cea mai bine clasată românca rămâne Simona Halep. Dubla câștigătoare de Grand Slam ocupă locul 19 WTA, deși este în continuare suspendată.

Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 2-6, 3-6, în sferturi, la Indian Wells. Românca a pierdut categoric duelul cu liderul WTA

Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 2-6, 3-6, în sferturi, la Indian Wells. Românca nu a avut nicio șansă în duelul cu liderul WTA, și a cedat în minimum de seturi. Cu toate acestea, Cîrstea și-a asigurat un cec de aproximativ 180.000 de dolari, grație parcursului de la turneul american.

Reclamă

Sorana Cîrstea şi Iga Swiatek s-au întâlnit în sferturile de finală de la Indian Wells. A fost a doua confruntare directă dintre cele două jucătoare, din circuitul WTA. Dacă în prima, Iga Swiatek s-a impus în set decisiv, de această dată, poloneza a avut nevoie de doar o oră și 23 de minute pentru a trece de româncă!

Sorana Cîrstea, la cea mai bună performanță de la Indian Wells

La această ediție a turneului californian, Sorana Cîrstea și-a depășit performanțele anterioare, ajungând în sferturile de finală. În 2022, Sori atingea optimile, fiind eliminată de Simona Halep, care o învingea cu 6-1, 6-4.

De cealaltă parte, Iga Swiatek se află la a patra participare la Indian Wells și a obținut deja un trofeu, în 2022. Anul trecut, ea a trecut pe parcurs de jucătoare precum Halep, Kerber, Sakkari sau Keys.

Reclamă 4 / 0/3

„Mă concentrez mai mult pe ce am de făcut şi nu las îndoiala să îşi facă simţită prezenţa. Thomas m-a făcut mai deşteaptă pe teren. Loviturile mele erau acolo şi înainte, dar nu puteam să înţeleg şi să percep anumite lucruri”, a mai spus Sorana.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:38 NEWS ALERTGigi Becali, dezvăluire BOMBĂ despre Florinel Coman: „N-o să plece! Trebuie să îl ţii! Îi dau eu bani” 12:37 NEWS ALERTAlexandru Chipciu, la FCSB! Anunţ de ultimă oră făcut de Gigi Becali 12:27 Gigi Becali, anunţ despre transferul lui Denis Alibec la FCSB: „Au plâns mama şi bunica lui. Dacă nu plângeau, o ţinea pe jocuri” 11:47 Golgheterul dorit de Dan Petrescu, cale liberă spre CFR Cluj! Anunţul momentului 11:38 VIDEOFanii lui Arsenal au dat cu articificii noaptea la hotelul unde credeau că e Manchester City cazată. „Cetăţenii” erau încă acasă 11:34 Ferrari, dublă lovitură înaintea Marelui Premiu de Formula 1™ de la Imola! A anunţat că a luat doi oameni de la Mercedes 11:08 Mircea Lucescu l-a refuzat pe Dan Şucu! „IL Luce” l-a propus pe Marius Şumudică antrenor la Rapid 10:25 La 57 de ani, Myke Tyson nu exclude o revenire incredibilă în ring: „Mulţi ar vrea să fie în locul meu!” 10:00 Simona Halep a primit încă un wild card! Unde va evolua săptămâna viitoare. O poate întâlni din nou pe Paula Badosa 9:47 Kylian Mbappe a fost desemnat pentru a cincea oară consecutiv cel mai bun jucător din Ligue 1 Vezi toate știrile
Citește și