Închide meniul

Sorana Cîrstea a făcut un salt important în clasamentul WTA, după parcursul de la Indian Wells

Sebastian Cristian Publicat: 17 martie 2023, 17:52

Reclamă
Sorana Cîrstea a făcut un salt important în clasamentul WTA, după parcursul de la Indian Wells

Sorana Cîrstea s-a retras din turneul de la Charleston

Sorana Cîrstea, în timpul unui meci / Profimedia Images

Sorana Cîrstea a făcut un salt important în clasamentul WTA, după parcursul de la Indian Wells. Românca s-a descurcat excelent și a reușit să ajungă până în sferturile de finală ale turneului american.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea a fost învinsă de Iga Swiatek, scor 2-6, 3-6, însă a reușit să avanseze în clasamentul WTA.

Sorana Cîrstea a făcut un salt important în clasamentul WTA, după parcursul de la Indian Wells

Deși nu a avut replică în fața polonezei Swiatek, românca a făcut meciuri foarte bune la turneul din California. Înainte de înfrângerea cu liderul mondial, Sorana Cîrstea a învins-o pe Caroline Garcia, locul 5 mondial.

Concret, grație turneului foarte bun, Sorana Cîrstea a urcat 9 poziții: de pe locul 83 până pe locul 74 în ierarhia WTA. Mai mult decât atât, Totodată, sportiva noastră și-a asigurat 184.465 de dolari și 215 puncte în clasamentul WTA pentru parcursul de la Indian Wells. Cea mai bine clasată românca rămâne Simona Halep. Dubla câștigătoare de Grand Slam ocupă locul 19 WTA, deși este în continuare suspendată.

Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 2-6, 3-6, în sferturi, la Indian Wells. Românca a pierdut categoric duelul cu liderul WTA

Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 2-6, 3-6, în sferturi, la Indian Wells. Românca nu a avut nicio șansă în duelul cu liderul WTA, și a cedat în minimum de seturi. Cu toate acestea, Cîrstea și-a asigurat un cec de aproximativ 180.000 de dolari, grație parcursului de la turneul american.

Reclamă

Sorana Cîrstea şi Iga Swiatek s-au întâlnit în sferturile de finală de la Indian Wells. A fost a doua confruntare directă dintre cele două jucătoare, din circuitul WTA. Dacă în prima, Iga Swiatek s-a impus în set decisiv, de această dată, poloneza a avut nevoie de doar o oră și 23 de minute pentru a trece de româncă!

Sorana Cîrstea, la cea mai bună performanță de la Indian Wells

La această ediție a turneului californian, Sorana Cîrstea și-a depășit performanțele anterioare, ajungând în sferturile de finală. În 2022, Sori atingea optimile, fiind eliminată de Simona Halep, care o învingea cu 6-1, 6-4.

De cealaltă parte, Iga Swiatek se află la a patra participare la Indian Wells și a obținut deja un trofeu, în 2022. Anul trecut, ea a trecut pe parcurs de jucătoare precum Halep, Kerber, Sakkari sau Keys.

Reclamă 4 / 0/3

„Mă concentrez mai mult pe ce am de făcut şi nu las îndoiala să îşi facă simţită prezenţa. Thomas m-a făcut mai deşteaptă pe teren. Loviturile mele erau acolo şi înainte, dar nu puteam să înţeleg şi să percep anumite lucruri”, a mai spus Sorana.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” Vezi toate știrile
Citește și