Închide meniul

Krisztian Biro a câştigat medalia de bronz la Campionatul European de lupte U23 de la Bucureşti

Valentin Pîrcălabu Publicat: 19 martie 2023, 22:29

Reclamă
Krisztian Biro a câştigat medalia de bronz la Campionatul European de lupte U23 de la Bucureşti

Krisztian Biro a câştigat medalia de bronz

Facebook Federaţia Română de lupte

Krisztian Biro a câştigat medalia de bronz la cat. 74 kg, lupte libere, duminică, la Campionatele Europene Under-23 de la Bucureşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Biro, vicecampion european anul trecut, l-a învins, sâmbătă, în preliminarii, pe maghiarul Balint Balazs, în sferturi a trecut de ucraineanul Mikita Morhun, dar a pierdut semifinala cu azerul Turan Bairamov. Duminică, în meciul pentru bronz, Biro l-a învins pe bulgarul Nikolai Iliev Dimitrov.

Krisztian Biro a câştigat medalia de bronz

La cat. 61, românul Daniel Ritter a fost învins în recalificări de Adam Visrailovitch Biboulatov (Franţa).

La CE U23 de la Bucureşti (13-19 martie), delegaţia României a câştigat şase medalii: două de aur – prin Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) la greco-romane şi Amina Roxana Capezan (cat. 65 kg), una de argint – Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg) şi trei de bronz – Ana Maria Pîrvu (cat. 50 kg), Ana Maria Puiu (cat. 59 kg) şi Krisztian Biro (cat. 74 kg), la lupte libere.

România a participat cu 30 de luptători la competiţie, câte zece la fiecare stil.  Anul trecut, delegaţia României a încheiat Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Plovdiv cu cinci medalii, aurul câştigat de Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), argintul cucerit de Amina Roxana Capezan (cat. 65 kg), Maria Larisa Niţu (cat. 72 kg) şi Krisztian Biro (cat. 74 kg, lupte libere) şi bronzul obţinut de Denis Florin Mihai (cat. 55 kg, greco-romane).

Reclamă

Roxana Amina Capezan a câștigat medalia de aur la Campionatul European de lupte U23

După ce Denis Mihai i-a adus României primul aur la Europeanul de seniori sub 23 de ani de la București, a venit și rândul unei fete să devină campioană europeană.

Determinarea și dorința au fost atuurile Roxanei, iar noi suntem mândri de ea! Felicitări, Roxana! Felicitări antrenorilor Nikolay Stoyanov, Adina Popescu, Filip Marin și toți cei care au contribuit la descoperirea și pregătirea ei!

Prin rezultatele de excepție obținute de luptătoarele noastre la acest Campionat European Seniori U23, România scrie istorie și se clasează și pe locul 3 pe Națiuni, cu 128 de puncte. Felicitări”, a fost mesajul postat de Federația Română de Lupte.

Reclamă 4 / 0/3

Denis Mihai i-a adus României medalia de AUR la Campionatul European de Lupte U23

Denis Mihai a adus primul aur al României la Europeanul de seniori sub 23 de ani, de la Bucureşti. A fost purtat pe brate de prieteni.

În finală, Denis Mihai l-a bătut pe un armean şi a luat primul lui aur european.

(Reporter: Acesta este primul aur?) La nivel înalt, da. Deocamdată nu ştiu cum este, poate dacă ne mai întâlnim şi altă dată, o sa vă spun„, a spus Denis Mihai pentru AntenaSport.

Denis a băgat deja spaima în adversari. Şi vrea să o facă şi la Jocurile Olimpice.

(Reporter: Tu eşti Denis pericol public?) La lupte! (Reporter: Care este visul tău?) Să iau cât mai multe medalii la Olimpiadă„, a mai spus luptătorul român.

La Europeanul de la Bucuresti, Denis Mihai i-a avut aproape pe prietenii lui. Anul trecut, a câştigat bronzul la competiţia similară de la Plovdiv.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four Vezi toate știrile
Citește și