Închide meniul

Loredana Toma a fost nominalizată pentru titlul de cea mai bună halterofilă europeană a anului 2022

Valentin Pîrcălabu Publicat: 24 martie 2023, 21:20

Reclamă
Loredana Toma a fost nominalizată pentru titlul de cea mai bună halterofilă europeană a anului 2022

Loredana Toma, nominalizată pentru cea mai bună halterofilă din 2022

Sursa: Facebook Federaţia Română de Haltere

Loredana Toma a fost nominalizată pentru titlul de cea mai bună halterofilă europeană a anului 2022. Lista cu sportivele nominalizate a fost făcută publică de Federaţia Europeană de Haltere (EWF).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Loredana Toma se numără printre sportivele nominalizate pentru titlul de “Cea mai bună halteroflă a anului 2022” în Europa, lista fiind dată publicităţii de Federaţia Europeană de Haltere (EWF).

Loredana Toma a fost nominalizată pentru titlul de cea mai bună halterofilă europeană a anului 2022

EWF decernează premiul în parteneriat cu Asociaţia Internaţională a Presei Sportive din Europa.

Pe lista sportivelor nominalizate se mai află, alături de Loredana Toma, Emily Campbell (Marea Britanie), Iryna Dekha (Ucraina), Saziye Erdogan (Turcia), Solfrid Eila Amena Koanda (Norvegia), Giulia Imperio (Italia), Nina Sterckx (Belgia, Patricia Strenius (Suedia), Dora Tchakounte (Franţa) şi Tenishia Thornton (Malta), scrie news.ro.

La masculin, au fost nominalizaţi Simon Josef Brandhuber (Germania), Davit Hovhannisyan (Armenia), Hristo Dimitrov Hristov (Bulgaria), Romain Jordan S. Imadouchene (Franţa), Andres Eduardo Mata Perez (Spania), Muhammed Furkan Ozbek (Turcia), Antonino Pizzolato (Italia), Marin Robu (Moldova), Lasha Talakhadze (Georgia) şi Dmytro Voronovskyi (Ucraina).

Reclamă
Loredana Toma deţine deja titlul de “Cea mai bună halterofilă a anului 2021”, distincţia fiindu-i acordată de către preşedintele EWF în cadrul unei ceremonii la deschiderea Campionatelor Europene de Juniori II de la Raszyn POL, din luna august, anul trecut.

În decembrie 2022, Loredana Toma a câştigat medalia de aur la totalul olimpic şi la stilul smuls, în cadrul categoriei 71 kg, la Campionatele Mondiale de haltere de la Bogota.

Loredana Toma a scris istorie şi a stabilit un nou record mondial la Campionatele Mondiale de haltere

Loredana Toma a scris istorie şi a stabilit un nou record mondial la Campionatele Mondiale de haltere. Halterofila din România a cucerit două medalii de aur. Sportiva română Loredana Toma a cucerit două medalii de aur, luni, la Campionatele Mondiale de haltere de la Bogota (Columbia), în cadrul cat. 71 kg, la stilul smuls şi la total.

Toma s-a impus la smuls cu 119 kg, nou record mondial de senioare, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Haltere.

Reclamă 4 / 0/3

Românca a fost a patra la stilul aruncat, cu 137 kg, în timp ce la total a încheiat pe prima poziţie, cu 256 kg, fiind urmată de chinezoaica Tiantian Zeng, 253 kg, şi de Angie Palacios (Ecuador), cu 252 kg.

România a încheiat Mondialele de la Bogota cu trei medalii, cele două de aur câştigate de Loredana Toma şi argintul obţinut de Mihaela-Valentina Cambei la stilul smuls, în cadrul categoriei olimpice 49 kg.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și