Închide meniul

Loredana Toma a scris istorie şi a stabilit un nou record mondial la Campionatele Mondiale de haltere. Două medalii de aur cucerite de româncă

Reclamă

Antena Sport Publicat: 13 decembrie 2022, 9:06

Loredana Toma a scris istorie şi a stabilit un nou record mondial la Campionatele Mondiale de haltere. Două medalii de aur cucerite de româncă

Loredana Toma, nominalizată pentru cea mai bună halterofilă din 2022

Sursa: Facebook Federaţia Română de Haltere

Loredana Toma a scris istorie şi a stabilit un nou record mondial la Campionatele Mondiale de haltere. Halterofila din România a cucerit două medalii de aur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportiva română Loredana Toma a cucerit două medalii de aur, luni, la Campionatele Mondiale de haltere de la Bogota (Columbia), în cadrul cat. 71 kg, la stilul smuls şi la total.

Toma s-a impus la smuls cu 119 kg, nou record mondial de senioare, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Haltere.

Loredana Toma a scris istorie şi a stabilit un nou record mondial la Campionatele Mondiale de haltere

Românca a fost a patra la stilul aruncat, cu 137 kg, în timp ce la total a încheiat pe prima poziţie, cu 256 kg, fiind urmată de chinezoaica Tiantian Zeng, 253 kg, şi de Angie Palacios (Ecuador), cu 252 kg.

România încheie astfel Mondialele de la Bogota cu trei medalii, cele două de aur câştigate de Loredana Toma şi argintul obţinut de Mihaela-Valentina Cambei la stilul smuls, în cadrul categoriei olimpice 49 kg.

Reclamă

La Mondialele de la Bogota participă 537 de sportivi din 93 de ţări, 270 la feminin şi 267 la masculin, aceasta fiind prima competiţie de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024. România a fost reprezentată de şase sportivi, patru la feminin şi doi la masculin.

Loredana Toma s-a luptat cu depresia după ce a fost exclusă de la Jocurile Olimpice

Loredana Toma, cea mai puternică româncă la haltere, a trecut peste depresia in care a căzut după ce a fost exclusă de la Jocurile Olimpice. Era favorită la medalia de aur, dar nu a mers la Tokyo pentru că alţi sportivi români au fost găsiţi dopaţi. Ea primea peste 100.000 de euro şi rentă viageră, dacă lua aur olimpic.

Reclamă 4 / 0/3

Triplă campioana mondială şi de 12 ori campioană europeană, Loredana Toma a trecut cu greu peste trauma suferită înainte de Jocurile Olimpice 2020. Favorită la aurul olimpic, halterofila a ratat momentul vieţii. România a fost suspendată un an pentru dopaj şi a fost exclusă din toate competiţiile chiar înainte de JO. Loredana s-a luptat singură cu depresia. Nu a vrut să apeleze la un psiholog.

La 27 de ani, Loredana Toma este în faţa unui nou început, chiar dacă a avut mai multe tentative de a se retrage. Din luna martie a anului trecut nu a mai participat la un concurs important. Suspendarea i s-a ridicat abia în iunie 2022.

Snagovul înseamnă viaţa mea, îmi petrec aici 11 luni din an. Dar nu pot să plâng, vedeţi şi voi că arată foarte bine locul ăsta, e chiar foarte frumos. Într-un moment mai puţin stresant, deşi nu sunt prea dese astea, mă duc la ponton. Când sunt chiar extenuată, şi fizic şi psihic, pe stadion.

Mă motivează faptul că simt că pot să ajung acolo unde îmi doresc, adică la JO. Am investit 15 ani de munca în asta şi n-am ajuns atât de departe doar ca să ajung atât de departe.

Nu ştiu dacă am trecut în totalitate, sau dacă o să trec vreodată. Pentru că a fost o mizerie, ca să nu o luăm pe ocolite. A fost foarte dureros şi pentru că am fost într-o formă foarte bună, cred că cea mai bună din carieră. La cum eram, în ce formă eram, putea să se întâmple orice, nu aveam cum să nu câştig. Să fi avut o zi extrem de proastă, şi tot câştigam.

La Olimpiadă a fost extrem de greu să mă uit. La mondiale, aşa şi aşa. Am pierdut şi CE de anul ăsta, dar acolo nu am mai simţit nimic, cred că am devenit imună. Deşi din jurul meu se auzea că s-ar putea să nu, că şansele sunt foarte mari să nu, eu m-am minţit singură, că altfel nu aveam cum să mă atrenez până în ultimul moment şi la nivelul ăla. Am sperat până în ultimul moment“, a recunoscut Loredana Toma într-un interviu pentru Antena Sport.

În ciuda suspendării, Loredana Toma a fost declarata cea mai buna halterofila a Europei in 2021. In tot timpul acesta, ea nu a ratat niciun antrenament. Cea mai grea luptă a fost cu depresia.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” Vezi toate știrile
Citește și