Închide meniul

Sorana Cîrstea – Aryna Sabalenka, în sferturile de la Miami. Duel infernal contra campioanei de la Australian Open

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 28 martie 2023, 8:21 / Actualizat: 4 iunie 2023, 20:08

Sorana Cîrstea – Aryna Sabalenka, în sferturile de la Miami. Duel infernal contra campioanei de la Australian Open

Sorana Cîrstea - Aryna Sabalenka, în sferturile de la Miami

Sorana Cîrstea, la Miami / Profimedia Images

Sorana Cîrstea – Aryna Sabalenka, în sferturile de la Miami. Pentru Sori, acesta va fi un duel infernal contra campioanei de la Australian Open şi principalei favorite a competiţiei de la Florida.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sabalenka a trecut în două seturi, scor 6-3, 6-2, de sportiva cehă Barbora Krejcikova, cap de serie numărul 16. Meciul a durat 66 de minute. Cîrstea şi Sabalenka se vor întâlni în premieră în circuitul WTA.

Sorana Cîrstea – Aryna Sabalenka, în sferturile de la Miami

Sorana Cîrstea a ajuns în sferturi, după un parcurs în care nu a cedat niciun set. Ultima „victimă” a fost Marketa Vondrousova, de care a trecut în optimi, cu 7-6, 6-4. Aceasta este şi cea mai bună performanţă a sportivei noastre.

De cealaltă parte, Sabalenka vine după un început de an 2023 de vis. Sportiva din Belarus a câştigat două turnee, Australian Open şi Adelaide şi a ajuns în în finala de la Indian Wells, unde a fost învinsă de Elena Rybakina.

Salt impresionant pentru Sorana Cîrstea

Înainte de turneul de la Miami, Sorana se afla pe locul 74, dar traseul care a adus-o în sferturi a ajutat-o să urce și pe poziția 51, cu 1043 de puncte. Ea ajunge astfel la doar 215 puncte de Irina Begu, a doua cea mai bine clasată jucătoare a noastră din circuitul feminin.

Reclamă

O calificare în semifinale, pentru care va lupta cu învingătoarea dintre Krejcikova și Sabalenka, îi va aduce lui Cîrstea încă un salt impresionant de 9 sau 10 locuri, în funcție de ce va face și Varvara Gracheva, aflată și ea în turneu.

Mai mult, un titlu la Miami o va aduce pe Sorana Cîrstea între primele 25 de locuri, în funcție de celelalte rezultate de la turneu. Ea ar deveni și racheta numărul unu a României și ar depăși-o pe Simona Halep.

Pentru Sorana Cîrstea, aceasta este cea mai bună performanță la Miami, turneu în care mai atingea optimile cu 10 ani în urmă. În 2013, ea era învinsă de Jelena Jankovic, 0-6, 4-6, după ce trecuse de Angelique Kerber, 6-4, 6-0.

Reclamă 4 / 0/3

Premiul pentru accederea în sferturi este de 184.465 de dolari şi 215 puncte WTA.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și