Închide meniul

Sorana Cîrstea urcă 23 de locuri în clasamentul WTA, după ce a ajuns în sferturi, la Miami

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 27 martie 2023, 23:32

Sorana Cîrstea urcă 23 de locuri în clasamentul WTA, după ce a ajuns în sferturi, la Miami. Românca trece prin cea mai bună formă a ultimilor ani și a ajuns între primele 8 jucătoare de la Miami, fără set pierdut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de turneul de la Miami, Sorana se afla pe locul 74, dar traseul care a adus-o în sferturi a ajutat-o să urce și pe poziția 51, cu 1043 de puncte. Ea ajunge astfel la doar 215 puncte de Irina Begu, a doua cea mai bine clasată jucătoare a noastră din circuitul feminin.

Sorana Cîrstea urcă 23 de locuri în clasamentul WTA

O calificare în semifinale, pentru care va lupta cu învingătoarea dintre Krejcikova și Sabalenka, îi va aduce lui Cîrstea încă un salt impresionant de 9 sau 10 locuri, în funcție de ce va face și Varvara Gracheva, aflată și ea în turneu.

Mai mult, un titlu la Miami o va aduce pe Sorana Cîrstea între primele 25 de locuri, în funcție de celelalte rezultate de la turneu. Ea ar deveni și racheta numărul unu a României și ar depăși-o pe Simona Halep.

Pentru Sorana Cîrstea, aceasta este cea mai bună performanță la Miami, turneu în care mai atingea optimile cu 10 ani în urmă. În 2013, ea era învinsă de Jelena Jankovic, 0-6, 4-6, după ce trecuse de Angelique Kerber, 6-4, 6-0.

Reclamă

Sorana Cîrstea – Marketa Vondrouseva 7-6, 6-3

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală de la Miami Open, după ce a învins-o pe sportiva cehă Marketa Vondrousova, locul 103 WTA, scor 7-6 (3), 6-4.

Sorana s-a impus în primul set la tie-break 7-6 (3), după 55 de minute de joc, iar în setul doi s-a impus cu 6-4, după 40 de minute.

În sferturi, Sorana Cîrstea va evolua contra învingătoarei din meciul dintre belarusa Aryna Sabalenka, locul 2 mondial şi principala favorită, şi sportiva cehă Barbora Krejcikova, locul 16 mondial.

Reclamă 4 / 0/3

Premiul pentru accederea în sferturi este de 184.465 de dolari şi 215 puncte WTA.

În primul turneu din seria Double Sunshine, cel de la Indian Wells, Cîrstea a ajuns tot în sferturi, unde a fost întrecută de numărul 1 mondial, poloneza Iga Swiatek.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune Vezi toate știrile
Citește și