Închide meniul

Sorana Cîrstea – Aryna Sabalenka, în sferturile de la Miami. Duel infernal contra campioanei de la Australian Open

Dan Roșu Publicat: 28 martie 2023, 8:21 / Actualizat: 4 iunie 2023, 20:08

Sorana Cîrstea – Aryna Sabalenka, în sferturile de la Miami. Duel infernal contra campioanei de la Australian Open

Sorana Cîrstea - Aryna Sabalenka, în sferturile de la Miami

Sorana Cîrstea, la Miami / Profimedia Images

  • Sorana Cîrstea – Aryna Sabalenka, în sferturile de la Miami
  • Aryna Salabenka este principala favorită la câştigarea turneului

Sorana Cîrstea – Aryna Sabalenka, în sferturile de la Miami. Pentru Sori, acesta va fi un duel infernal contra campioanei de la Australian Open şi principalei favorite a competiţiei de la Florida.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sabalenka a trecut în două seturi, scor 6-3, 6-2, de sportiva cehă Barbora Krejcikova, cap de serie numărul 16. Meciul a durat 66 de minute. Cîrstea şi Sabalenka se vor întâlni în premieră în circuitul WTA.

Sorana Cîrstea – Aryna Sabalenka, în sferturile de la Miami

Sorana Cîrstea a ajuns în sferturi, după un parcurs în care nu a cedat niciun set. Ultima „victimă” a fost Marketa Vondrousova, de care a trecut în optimi, cu 7-6, 6-4. Aceasta este şi cea mai bună performanţă a sportivei noastre.

Reclamă

De cealaltă parte, Sabalenka vine după un început de an 2023 de vis. Sportiva din Belarus a câştigat două turnee, Australian Open şi Adelaide şi a ajuns în în finala de la Indian Wells, unde a fost învinsă de Elena Rybakina.

Salt impresionant pentru Sorana Cîrstea

Înainte de turneul de la Miami, Sorana se afla pe locul 74, dar traseul care a adus-o în sferturi a ajutat-o să urce și pe poziția 51, cu 1043 de puncte. Ea ajunge astfel la doar 215 puncte de Irina Begu, a doua cea mai bine clasată jucătoare a noastră din circuitul feminin.

Reclamă

O calificare în semifinale, pentru care va lupta cu învingătoarea dintre Krejcikova și Sabalenka, îi va aduce lui Cîrstea încă un salt impresionant de 9 sau 10 locuri, în funcție de ce va face și Varvara Gracheva, aflată și ea în turneu.

Mai mult, un titlu la Miami o va aduce pe Sorana Cîrstea între primele 25 de locuri, în funcție de celelalte rezultate de la turneu. Ea ar deveni și racheta numărul unu a României și ar depăși-o pe Simona Halep.

Pentru Sorana Cîrstea, aceasta este cea mai bună performanță la Miami, turneu în care mai atingea optimile cu 10 ani în urmă. În 2013, ea era învinsă de Jelena Jankovic, 0-6, 4-6, după ce trecuse de Angelique Kerber, 6-4, 6-0.

Reclamă 4 / 0/3

Premiul pentru accederea în sferturi este de 184.465 de dolari şi 215 puncte WTA.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Danielle Collins - Elena Rybakina e finala de la Miami
Tenis • 10:01
Danielle Collins – Elena Rybakina e finala de la Miami
Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami
ATP • 9:05
Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Iga Swiatek, eliminată în optimile de la Miami
Tenis • 26 mart., 8:52
Iga Swiatek, eliminată în optimile de la Miami! Surpriză de proporţii în Florida. Iga a ratat Sunshine Double