Închide meniul

Vitali Merinov a murit pe câmpul de luptă din Ucraina. ”A apărat Ucraina până la ultima suflare”

Antena Sport Publicat: 2 aprilie 2023, 9:05

Reclamă

Vitali Merinov a murit pe câmpul de luptă din Ucraina. De patru ori campion mondial la kickboxing, Vitali a decedat din cauza rănilor suferite, a declarat, sâmbătă, primarul oraşului Ivano-Frankivsk, citat de CNN.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primarul Ruslan Martsynkiv a numit, într-o postare pe Facebook, moartea lui Merinov ”o pierdere ireparabilă pentru comunitatea din Ivano-Frankivsk”. Merinov era, de asemenea, un membru al Comiteteului executiv al Consiliului oraşului, potrivit lui Martsynkiv.

Vitali Merinov a murit pe câmpul de luptă din Ucraina

”Vitali Merinov a plecat la război în prima zi a invaziei pe scară largă”, a spus Martsynkiv. ”El a suferit o rană de la şrapnelul unei arme de foc la un picior, în timpul uneia dintre bătălii. Merinov s-a recuperat şi s-a întors pe front şi a apărat Ucraina până la ultima suflare”, a arătat acesta.

Primarul nu a precizat în ce bătălie a suferit Merinov cele mai recente răni. El a lăsat în urmă o soţie şi pe fiica lor de doi ani, a adăugat Martsynkiv.

Macron şi Zelenski au discutat despre organizarea unui „summit pentru pace”

Pe de altă parte, preşedintele francez Emmanuel Macron a discutat cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, „eforturile diplomatice care trebuie făcute pentru a organiza un summit pentru pace”, în timpul unei conversaţii telefonice sâmbătă, anunţă AFP.

Reclamă

Cei doi şefi de stat au făcut „o actualizare cu privire la situaţia militară din Ucraina, iar Emmanuel Macron „şi-a reiterat sprijinul pentru ca Ucraina să pună capăt agresiunii ruse”, a indicat preşedinţia franceză într-un comunicat de presă.

La rândul său, Volodimir Zelenski a clarificat pe Telegram că el şi omologul său au luat în considerare „următorii paşi pentru implementarea” planului său de pace în 10 puncte. „Am coordonat acţiuni pentru viitoarele evenimente internaţionale”, a adăugat el.

„Am discutat în detaliu timp de o oră. Am vorbit despre situaţia din prima linie, despre cooperarea noastră politică şi despre cum să mergem mai departe cu implementarea proiectului de pace al Ucrainei. Mulţumesc Franţei pentru sprijinul constant”, a adăugat Zelenski în mesajul său zilnic adresat concetăţenilor.

Reclamă 4 / 0/3

Rafael Grossi, vizită în Ucraina

Cei doi au discutat şi despre „situaţia îngrijorătoare de la centrala nucleară Zaporojie ocupată de forţele armate ruse” din martie 2022, a precizat Parisul.

Acest schimb de opinii vine la câteva zile după vizita în Ucraina a lui Rafael Grossi, directorul AIEA (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică), „cu care preşedintele Macron se va întâlni în curând”, potrivit Palatului Elysée, care indică faptul că Macron şi Zelenski au subliniat „importanţa sprijinirii acţiunii AIEA la faţa locului”.

Rafael Grossi a vizitat miercuri centrala electrică Zaporojie, căutând o soluţie acceptabilă pentru Kiev şi Moscova pentru a securiza amplasamentul din sud-estul Ucrainei.

Directorul AIEA, care a petrecut acolo câteva ore înainte de a reveni în teritoriile aflate sub controlul Ucrainei, vrea să lucreze la „principii” pentru a minimiza riscul de „catastrofe” nucleară.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four Vezi toate știrile
Citește și