Închide meniul

Adrian Porumboiu felicită CCA pentru protestul pregătit împotriva lui Gigi Becali: „Declarații de un primitivism imposibil de acceptat!”

Cosmin Olteanu Publicat: 10 mai 2023, 20:19

Reclamă
Adrian Porumboiu felicită CCA pentru protestul pregătit împotriva lui Gigi Becali: Declarații de un primitivism imposibil de acceptat!”

Gigi Becali i-a transmis un mesaj lui Darius Olaru

Gigi Becali, în timpul unei conferințe de presă/ Profimedia

Adrian Porumboiu, fostul arbitru FIFA, felicită CCA pentru protestul pregătit împotriva lui Gigi Becali, după remarcile misogine pe care le-a avut la adresa arbitrului Iuliana Demetrescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CCA ar fi decis ca, la meciurile din etapa a 8-a, toți arbitrii să poarte tricouri speciale pe care vor fi inscripționate un mesaj împotriva discriminării de gen. Arbitrii ar urma să dea jos tricourile înaintea fluierului de start.

Adrian Porumboiu felicită CCA pentru protestul pregătit împotriva lui Gigi Becali

Adrian Porumboiu s-a declarat consternat de vorbele pe care Gigi Becali le-a aruncat la adresa arbitrului Iuliana Demetrescu, care a condus partida FC Voluntari – CS Mioveni, și salută decizia luată de CCA.

„Nu doar că salut inițiativa, dar realmente mă înclin în fața CCA! E pentru prima dată în ultimii ani când sunt de acord o mie la sută cu ce face această comisie. Nu știu cine a avut ideea, dar e una excepțională. Pentru că nu se poate trece peste ce tâmpenii a spus Gigi.

Pfff… Ce nu înțelege el e că femeia trebuie înțeleasă și iubită, nu discreditată!

Reclamă

Cine știe la ce campionate se uită Gigi?! Îi dau un exemplu: Stéphanie Frappart. Nu doar că arbitrează meciuri în prima ligă din Franța, care e în Top 5 campionate din Europa, dar o face într-un mod excepțional! Are o autoritate ieșită din comun, ține perfect ritmul, nu e nicio diferență între ea și un central bărbat. Dacă Gigi însă cere ca o femeie să arbitreze doar la fotbal feminin, înseamnă că ne întoarcem în paleolitic.

Înseamnă un singur lucru și punct: normalitate. Aplaud în picioare inițiativa CCA. Repet, femeia trebuie respectată. Stau și mă întreb: cum a putut Gigi să facă asemenea declarații, el având 4 femei în casă?! Cum să ajungi să vorbești așa despre o femeie? Pe cuvântul meu de onoare că te deprimă când îi vezi pe unii că au asemenea apucături. Cine acceptă așa ceva, ce susține Becali, atunci trebuie să rămână cu el în grotă, să trăiască acolo!

S-a descurcat excelent, oricum mai bine decât mulți așa-ziși arbitri pe care i-am văzut în ultima vreme că s-au făcut de râs. Va fi la Campionatul Mondial, credeți că FIFA duce pe oricine acolo? Bravo ei că a ajuns la acest nivel! Trebuie susținută, în niciun caz nu trebuie să aibă de suferit de pe urma unor declarații de un primitivism imposibil de acceptat și de înțeles”, a declarat Adrian Porumboiu, pentru gsp.ro.

Reclamă 4 / 0/3

FRF a reacționat după declarațiile lui Gigi Becali

„Federația Română de Fotbal dezaprobă total un asemenea comportament și astfel de declarații care nu sunt demne de a fi reproduse, reafirmându-și principiul de zero toleranță pentru discriminarea de gen. FRF susține egalitatea de șanse și promovează activ implicarea femeilor în toate palierele activității fotbalistice, inclusiv prin promovarea meritorie în roluri de răspundere În același timp, FRF le reamintește tuturor celor implicați în fenomenul fotbalistic din România că în fotbal discriminarea de orice natură, intoleranța și rasismul nu sunt acceptate”, se arată în comunicatul emis de FRF, prin care dezaprobă declarațiile patronului FCSB-ului.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 22:00 LIVE TEXTBorussia Dortmund – PSG 0-0! Duel de foc pentru un loc în finala Champions League 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! Vezi toate știrile
Citește și