Închide meniul

Adrian Porumboiu felicită CCA pentru protestul pregătit împotriva lui Gigi Becali: „Declarații de un primitivism imposibil de acceptat!”

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 10 mai 2023, 20:19

Adrian Porumboiu felicită CCA pentru protestul pregătit împotriva lui Gigi Becali: Declarații de un primitivism imposibil de acceptat!”

Gigi Becali i-a transmis un mesaj lui Darius Olaru

Gigi Becali, în timpul unei conferințe de presă/ Profimedia

Adrian Porumboiu, fostul arbitru FIFA, felicită CCA pentru protestul pregătit împotriva lui Gigi Becali, după remarcile misogine pe care le-a avut la adresa arbitrului Iuliana Demetrescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CCA ar fi decis ca, la meciurile din etapa a 8-a, toți arbitrii să poarte tricouri speciale pe care vor fi inscripționate un mesaj împotriva discriminării de gen. Arbitrii ar urma să dea jos tricourile înaintea fluierului de start.

Adrian Porumboiu felicită CCA pentru protestul pregătit împotriva lui Gigi Becali

Adrian Porumboiu s-a declarat consternat de vorbele pe care Gigi Becali le-a aruncat la adresa arbitrului Iuliana Demetrescu, care a condus partida FC Voluntari – CS Mioveni, și salută decizia luată de CCA.

„Nu doar că salut inițiativa, dar realmente mă înclin în fața CCA! E pentru prima dată în ultimii ani când sunt de acord o mie la sută cu ce face această comisie. Nu știu cine a avut ideea, dar e una excepțională. Pentru că nu se poate trece peste ce tâmpenii a spus Gigi.

Pfff… Ce nu înțelege el e că femeia trebuie înțeleasă și iubită, nu discreditată!

Reclamă

Cine știe la ce campionate se uită Gigi?! Îi dau un exemplu: Stéphanie Frappart. Nu doar că arbitrează meciuri în prima ligă din Franța, care e în Top 5 campionate din Europa, dar o face într-un mod excepțional! Are o autoritate ieșită din comun, ține perfect ritmul, nu e nicio diferență între ea și un central bărbat. Dacă Gigi însă cere ca o femeie să arbitreze doar la fotbal feminin, înseamnă că ne întoarcem în paleolitic.

Înseamnă un singur lucru și punct: normalitate. Aplaud în picioare inițiativa CCA. Repet, femeia trebuie respectată. Stau și mă întreb: cum a putut Gigi să facă asemenea declarații, el având 4 femei în casă?! Cum să ajungi să vorbești așa despre o femeie? Pe cuvântul meu de onoare că te deprimă când îi vezi pe unii că au asemenea apucături. Cine acceptă așa ceva, ce susține Becali, atunci trebuie să rămână cu el în grotă, să trăiască acolo!

S-a descurcat excelent, oricum mai bine decât mulți așa-ziși arbitri pe care i-am văzut în ultima vreme că s-au făcut de râs. Va fi la Campionatul Mondial, credeți că FIFA duce pe oricine acolo? Bravo ei că a ajuns la acest nivel! Trebuie susținută, în niciun caz nu trebuie să aibă de suferit de pe urma unor declarații de un primitivism imposibil de acceptat și de înțeles”, a declarat Adrian Porumboiu, pentru gsp.ro.

Reclamă 4 / 0/3

FRF a reacționat după declarațiile lui Gigi Becali

„Federația Română de Fotbal dezaprobă total un asemenea comportament și astfel de declarații care nu sunt demne de a fi reproduse, reafirmându-și principiul de zero toleranță pentru discriminarea de gen. FRF susține egalitatea de șanse și promovează activ implicarea femeilor în toate palierele activității fotbalistice, inclusiv prin promovarea meritorie în roluri de răspundere În același timp, FRF le reamintește tuturor celor implicați în fenomenul fotbalistic din România că în fotbal discriminarea de orice natură, intoleranța și rasismul nu sunt acceptate”, se arată în comunicatul emis de FRF, prin care dezaprobă declarațiile patronului FCSB-ului.

Recomandări
  • Adrian Porumboiu felicită CCA pentru protestul pregătit împotriva lui Gigi Becali
  • 72 de ani are Adrian Porumboiu

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:55 LIVE TEXTFarul Constanța – CFR Cluj 1-0. Louis Munteanu a înscris un gol superb! Execuţie de senzaţie a „perlei” lui Hagi 20:39 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele de start 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! Vezi toate știrile
Citește și