Închide meniul

Cardiff cere 100 de milioane de euro despăgubiri de la Nantes, după decesul lui Emiliano Sala

Reclamă

Antena Sport Publicat: 16 mai 2023, 10:46

Cardiff cere 100 de milioane de euro despăgubiri de la Nantes, după decesul lui Emiliano Sala

Cardiff cere 100 de milioane de euro despăgubiri de la Nantes

Omagiu adus lui Emiliano Sala / Profimedia Images

Cardiff cere 100 de milioane de euro despăgubiri de la Nantes, după decesul lui Emiliano Sala. Clubul galez a decis să atace în faţa tribunalului de comerţ fosta echipă a lui Viorel Moldovan, pentru a obţine peste 100 de milioane de euro despăgubiri după decesul accidental al jucătorului Emiliano Sala în 2019, au anunţat avocaţii clubului francez, confirmând o informaţie a publicaţiei L’Equipe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cardiff City a sesizat săptămâna trecută tribunalul de comerţ din Nantes pentru prejudiciul pe care îl estimează că l-a suferit şi reclamă „canarilor” peste 100 de milioane de euro, au anunţat avocaţii lui FC Nantes, Jerome Marsaudon şi Louis-Marie Absil, de la cabinetul de avocatură RMT.

Cardiff cere 100 de milioane de euro despăgubiri de la Nantes, după decesul lui Emiliano Sala

Cazul va fi examinat pe 22 iunie, au precizat avocaţii.

„După ce a fost sever dezavuată de FIFA, TAS (Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv) şi Tribunalul federal elveţian, Cardiff City a deschis un nou front judiciar absurd”, au precizat avocaţii lui Nantes.

Conform L’Equipe, clubul galez reclamă şi aproape 10 milioane de euro în plus corespunzând „în special unei datorii de la primele negocieri de transfer pentru Emiliano Sala”.

Reclamă

Cardiff City cere, totodată, condamnarea clubului din Hexagon la plata a 2 milioane de euro cu titlu de „prejudiciu reputaţional suferit” în acest caz, conform L’Equipe.

Emiliano Sala a murit în 2019

Fotbalistul Emiliano Sala a murit subit din cauza „rănilor la cap şi la corp”, când avionul în care se afla s-a prăbuşit după ce s-a rupt în aer, a stabilit un juriu. De asemenea, este foarte probabil ca fotbalistul să fi fost „profund inconştient” din cauza otrăvirii cu monoxid de carbon în interiorul aparatului.

Sala şi pilotul David Ibbotson au murit după avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Canalul Mânecii, în ianuarie 2019. Tânărul de 28 de ani zbura din Franţa către Ţara Galilor pentru a se alătura echipei Cardiff City.

Reclamă 4 / 0/3

David Henderson, cel care a aranjat zborul, a primit o pedeapsă de 18 luni de închisoare pentru infracţiuni legate de organizarea zborului. Henderson a aranjat ca Ibbotson să-l ducă pe fotbalist de la Cardiff la Nantes şi înapoi, iar avionul s-a prăbuşit în drum spre Cardiff.

Juriul a concluzionat că Sala a murit în accident, fiind asfixiat de nivelurile toxice de monoxid de carbon din sistemul de evacuare defect al aeronavei. Cadavrul pilotului Ibbotson nu a fost găsit. De asemenea, sângele lui Sala avea o saturaţie cu monoxid de carbon de 58 la sută, un nivel pe care un patolog l-a numit „otrăvire severă”.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:22 „Am făcut ofertă!” Gigi Becali, asalt total pentru un jucător al lui Gică Hagi. Răspunsul primit imediat de la Gică Popescu 0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
27
apr.
23:00
Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!”
27
apr.
22:51
Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor
27
apr.
22:43
Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu
27
apr.
22:42
Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!”
Vezi toate știrile
Citește și