Închide meniul

Cardiff cere 100 de milioane de euro despăgubiri de la Nantes, după decesul lui Emiliano Sala

Antena Sport Publicat: 16 mai 2023, 10:46

Cardiff cere 100 de milioane de euro despăgubiri de la Nantes, după decesul lui Emiliano Sala

Cardiff cere 100 de milioane de euro despăgubiri de la Nantes

Omagiu adus lui Emiliano Sala / Profimedia Images

  • Cardiff cere 100 de milioane de euro despăgubiri de la Nantes
  • Emiliano Sala a murit în 2019, în urma unui accident aviatic

Cardiff cere 100 de milioane de euro despăgubiri de la Nantes, după decesul lui Emiliano Sala. Clubul galez a decis să atace în faţa tribunalului de comerţ fosta echipă a lui Viorel Moldovan, pentru a obţine peste 100 de milioane de euro despăgubiri după decesul accidental al jucătorului Emiliano Sala în 2019, au anunţat avocaţii clubului francez, confirmând o informaţie a publicaţiei L’Equipe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cardiff City a sesizat săptămâna trecută tribunalul de comerţ din Nantes pentru prejudiciul pe care îl estimează că l-a suferit şi reclamă „canarilor” peste 100 de milioane de euro, au anunţat avocaţii lui FC Nantes, Jerome Marsaudon şi Louis-Marie Absil, de la cabinetul de avocatură RMT.

Cardiff cere 100 de milioane de euro despăgubiri de la Nantes, după decesul lui Emiliano Sala

Cazul va fi examinat pe 22 iunie, au precizat avocaţii.

Reclamă

„După ce a fost sever dezavuată de FIFA, TAS (Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv) şi Tribunalul federal elveţian, Cardiff City a deschis un nou front judiciar absurd”, au precizat avocaţii lui Nantes.

Conform L’Equipe, clubul galez reclamă şi aproape 10 milioane de euro în plus corespunzând „în special unei datorii de la primele negocieri de transfer pentru Emiliano Sala”.

Reclamă

Cardiff City cere, totodată, condamnarea clubului din Hexagon la plata a 2 milioane de euro cu titlu de „prejudiciu reputaţional suferit” în acest caz, conform L’Equipe.

Emiliano Sala a murit în 2019

Fotbalistul Emiliano Sala a murit subit din cauza „rănilor la cap şi la corp”, când avionul în care se afla s-a prăbuşit după ce s-a rupt în aer, a stabilit un juriu. De asemenea, este foarte probabil ca fotbalistul să fi fost „profund inconştient” din cauza otrăvirii cu monoxid de carbon în interiorul aparatului.

Sala şi pilotul David Ibbotson au murit după avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Canalul Mânecii, în ianuarie 2019. Tânărul de 28 de ani zbura din Franţa către Ţara Galilor pentru a se alătura echipei Cardiff City.

Reclamă 4 / 0/3

David Henderson, cel care a aranjat zborul, a primit o pedeapsă de 18 luni de închisoare pentru infracţiuni legate de organizarea zborului. Henderson a aranjat ca Ibbotson să-l ducă pe fotbalist de la Cardiff la Nantes şi înapoi, iar avionul s-a prăbuşit în drum spre Cardiff.

Juriul a concluzionat că Sala a murit în accident, fiind asfixiat de nivelurile toxice de monoxid de carbon din sistemul de evacuare defect al aeronavei. Cadavrul pilotului Ibbotson nu a fost găsit. De asemenea, sângele lui Sala avea o saturaţie cu monoxid de carbon de 58 la sută, un nivel pe care un patolog l-a numit „otrăvire severă”.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ladislau Boloni a "spart gheaţa" în Franţa | Metz, prima victorie după trei luni
Ligue 1 • 3 mart., 18:44
Ladislau Boloni a „spart gheaţa” în Franţa! Metz, prima victorie după trei luni
Cardiff a plătit 17 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala
Extra • 19 iul., 10:53
Cardiff a plătit 17 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala
Philippe Montanier antrenorul Toulouse bucurie câștigat Cupa Franței
Fotbal extern • 30 apr., 8:32
Philippe Montanier, antrenorul lui Toulouse, reacție de bucurie după ce a câștigat Cupa Franței: „Nici măcar în vise nu mi-aș fi imaginat o finală ca asta!”
Motivul pentru care jucătorii lui Toulouse au primit medalii de argint, după ce au învins-o categoric pe Nantes în finala Cupei Franţei
Fotbal extern • 30 apr., 8:24
Motivul pentru care jucătorii lui Toulouse au primit medalii de argint, după ce au învins-o categoric pe Nantes în finala Cupei Franţei! Federaţia a venit cu explicaţii
Nantes - Toulouse a câştigat Cupa Franţei
AntenaPLAY • 29 apr., 23:50
Nantes – Toulouse 1-5. Finala Cupei Franței a fost exclusiv în AntenaPLAY. Toulouse a câştigat trofeul, după o finală fabuloasă