Închide meniul

România se va duela cu Serbia, în play-off-ul Billie Jean King Cup! Când vor avea loc meciurile

Viviana Moraru Publicat: 24 mai 2023, 19:57

Reclamă
România se va duela cu Serbia, în play-off-ul Billie Jean King Cup! Când vor avea loc meciurile

România se va duela cu Serbia, în play-off-ul Billie Jean King Cup

Jucătoarele României, în timpul unui meci de dublu/ Hepta

România se va duela cu Serbia, în play-off-ul Billie Jean king Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate miercuri, la Londra. Româncele luptă pentru un loc în calificările pentru turneul final al competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duelul va avea loc 10-11 sau 11-12 noiembrie, echipa câştigătoare urmând să evolueze în calificările pentru turneul final al competiţiei, iar învinsa în Grupa I.

România se va duela cu Serbia, în play-off-ul Billie Jean King Cup

În aprilie, România a fost învinsă de Slovenia, la Koper, cu 3-2, după ce a condus cu 2-0, ratând calificarea la turneul final.

Serbia a câştigat Grupa B a zonei Europa/Africa a Grupei valorice I, după 1-2 cu Suedia şi 3-0 cu Croaţia, 2-1 cu Bulgaria, 3-0 cu Danemarca şi 2-1 cu Norvegia.

Serbia conduce România cu 2-1 în meciurile directe, după ce s-a impus cu 2-1 în 2007, în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa, la Plovdiv, şi cu 2-1 în 2008, în aceeaşi fază. În 2014, la Bucureşti, România câştiga cu 4-1 şi promova în Grupa Mondială a Fed Cup (actuala Billie Jean King Cup).

Reclamă

Serbia nu are nicio jucătoare în prima sută mondială la simplu, cele mai bine clasate fiind Olga Danilovic – locul 104, Aleksandra Krunic – 133, Natalija Stevanovic – 214, Lola Radivojevic – 272 şi Mia Ristic – 417, anunţă agerpres.ro.

Programul meciurilor din play-off-ul Billie Jean King Cup:

În ceea ce priveşte turneul final din acest an, din 7-12 noiembrie, de la Sevilla, deţinătoarea trofeului, Elveţia, va juca în grupă cu Cehia şi SUA.

Reclamă 4 / 0/3

Componenţa grupelor:

  • Grupa A: Elveţia, Cehia, SUA
  • Grupa B: Australia, Kazahstan, Slovenia
  • Grupa C: Spania, Canada, Polonia
  • Grupa D: Franţa, Italia, Germania

Gabriela Ruse şi Miriam Bulgaru, eliminate în calificările de la Roland Garros

Gabriela Ruse şi Miriam Bulgaru au fost eliminate în calificările de la Roland Garros. Gabriela Ruse, numărul 156 mondial, a fost eliminată, miercuri, în turul doi al calificărilor turneului de la Paris.

Ruse a fost învinsă de favorita 25, sportiva belgiană Greet Minnen (119 WTA), scor 6-4, 6-1, într-o oră şi 23 de minute.

Tot miercuri, a pierdut în turul doi al calificărilor Miriam Bulgaru, locul 232 WTA, scor 4-6, 1-6 cu favorita 26, sportiva americană Kayla Day (138 WTA).

România rămâne cu patru jucătoare pe tabloul principal de la Roland Garros. Irina Begu (27) şi Sorana Cîrstea vor fi capi de serie. Ana Bogdan şi Patricia Ţig sunt şi ele calificare direct pe tabloul feminin.

Iga Swiatek este favorita celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Aryna Salabenka şi Elena Rybakina sunt două jucătoare care însă au învins-o în acest sezon pe cea mai bună jucătoare a lumii.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:08 Oleksandr Pielieshenko a murit pe frontul din Ucraina! Halterofilul participase la Jocurile Olimpice de la Rio 8:56 Arabii nu i-au dat nicio şansă lui Gigi Becali! Transferul anunţat. Jucătorul, surprins pe aeroport 8:32 „Nu e plăcut că toată lumea te înjură!” Alexandru Băluţă a reacţionat după ce a fost huiduit de tot stadionul la Craiova 8:17 Ce a putut spune Gigi Becali despre venirea lui Mircea Lucescu la Rapid. Declaraţii incredibile ale patronului de la FCSB 0:36 FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible 0:19 Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo” 0:15 Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova 0:00 Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!” 6
mai
23:58
Gigi Becali, „aroganţa” serii după înfrângerea cu Universitatea Craiova: „Aduceţi-ne antrenori, Gâlcă nu e de talia mea”
6
mai
23:41
Decizie peste capul lui Gigi Becali la FCSB! Jucătorul care a lipsit fără acordul milionarului: „I-a dat drumul fără să-mi spună”
Vezi toate știrile
Citește și