Închide meniul

Gabriela Ruse şi Miriam Bulgaru, eliminate în calificările de la Roland Garros

Dan Roșu Publicat: 24 mai 2023, 17:41

Gabriela Ruse şi Miriam Bulgaru, eliminate în calificările de la Roland Garros

Gabriela Ruse şi Miriam Bulgaru, eliminate în calificările de la Roland Garros

Gabriela Ruse, în timpul unui meci / Profimedia Images

  • România are 4 reprezentante pe tabloul principal de la Roland Garros
  • Irina Begu şi Sorana Cîrstea sunt capi de serie

Gabriela Ruse şi Miriam Bulgaru au fost eliminate în calificările de la Roland Garros. Gabriela Ruse, numărul 156 mondial, a fost eliminată, miercuri, în turul doi al calificărilor turneului de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ruse a fost învinsă de favorita 25, sportiva belgiană Greet Minnen (119 WTA), scor 6-4, 6-1, într-o oră şi 23 de minute.

Gabriela Ruse şi Miriam Bulgaru, eliminate în calificările de la Roland Garros

Tot miercuri, a pierdut în turul doi al calificărilor Miriam Bulgaru, locul 232 WTA, scor 4-6, 1-6 cu favorita 26, sportiva americană Kayla Day (138 WTA).

Reclamă

România rămâne cu patru jucătoare pe tabloul principal de la Roland Garros. Irina Begu (27) şi Sorana Cîrstea vor fi capi de serie. Ana Bogdan şi Patricia Ţig sunt şi ele calificare direct pe tabloul feminin.

Iga Swiatek este favorita celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Aryna Salabenka şi Elena Rybakina sunt două jucătoare care însă au învins-o în acest sezon pe cea mai bună jucătoare a lumii.

Reclamă

Iga Swiatek, pregătită să-și apere trofeul de la Roland Garros

Iga Swiatek este pregătită să-și apere trofeul de la Roland Garros. Poloneza este încrezătoare în șansele ei, după ce a fost nevoită să abandoneze sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Roma, informează agenţia EFE.

Turneul de la Roland Garros se va desfășura în perioada 28 mai – 11 iunie. Simona Halep nu este pe tabloul principal, după ce în continuare este în așteptarea procesului de dopaj.

Swiatek a abandonat în setul al treilea al meciului cu kazaha Elena Rîbakina (la scorul de 2-2) din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Poloneza se impusese cu 6-2 în primul act, iar campioana de la Wimbledon a câştigat setul secund cu 7-6 (7/3), dar câştigătoarea ultimelor două ediţii ale competiţiei de la Foro Italico a acuzat dureri la genunchi în tiebreak, la 5-3 pentru Rybakina, abandonând ulterior, cu zece zile înaintea turneului de Mare Şlem de la Roland Garros (28 mai-11 iunie).

Reclamă 4 / 0/3

„Practic, la finalul celui de-al doilea set, la finalul tiebreak-ului, am simţit dureri la coapsa dreaptă. A fost forte brusc şi la început nu am ştiu dacă este ceva grav sau nu, dar după examenele medicale cu kinoterapeutul nu ar trebui să fie ceva grav şi sunt convinsă că voi reveni în curând pe teren”, a declarat Swiatek, citată de site-ul oficial al WTA Tour.

„Sunt obosită. Cred că a fost decizia corectă să nu mai joc, pentru că am suferit şi în timpul încălzirii şi atunci când am făcut mişcări bruşte. Pentru mine, cel mai important lucru este să joc în siguranţă şi să nu-mi expun prea mult corpul în astfel de circumstanţe dificile, după ce am disputat mai multe jocuri în sesiunea de noapte şi după miezul nopţii”, a explicat ea.

„Pentru a fi pregătită de Roland Garros trebuie să-mi revin rapid, îmi voi lua câteva zile libere pentru a mă odihni şi, după eşecul meu în sferturi la Roma, am timp să mă antrenez înainte de turneul de la Roland Garros. Mă bucur că am aceste zile libere, pentru că de la Stuttgart nu am mai avut timp să mă recuperez cu un program atât de strâns”, a mai spus Iga Swiatek.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula 8:20 Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui” 6:56 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 6:10 VIDEOLily Zhang – Eliza Samara 2-3! Românca s-a calificat spectaculos în optimile WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gabriela Ruse a pierdut încă din primul tur la turneul din Antalya
Tenis • 27 mart., 18:32
Gabriela Ruse a pierdut încă din primul tur la turneul din Antalya. Premiul de consolare primit de româncă
Irina Bara, în timpul unui meci
Australian Open • 7 ian., 13:19
Româncele şi-au aflat adversarele din calificările Australian Open! Cu cine joacă Irina Bara, Andreea Mitu şi Miriam Bulgaru
Emma Răducanu a eliminat-o pe Gabriela Ruse de la Auckland
WTA • 2 ian., 13:08
Emma Răducanu a eliminat-o pe Gabriela Ruse de la Auckland! Prima victorie după opt luni pentru jucătoarea cu origini româneşti
Programul meciurilor din duelul Serbia - România, din Billie Jean King Cup
WTA • 9 nov., 14:20
Programul meciurilor din duelul Serbia – România, din Billie Jean King Cup! Gabriela Ruse deschide „balul”
Gabriela Ruse, cu ochii în lacrimi după ce a pierdut finala Transylvania Open
WTA • 22 oct., 20:50
Gabriela Ruse, cu ochii în lacrimi după ce a pierdut finala Transylvania Open: „Dumnezeu mi-a scos această săptămână în cale!”