Închide meniul

România se va duela cu Serbia, în play-off-ul Billie Jean King Cup! Când vor avea loc meciurile

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 24 mai 2023, 19:57

România se va duela cu Serbia, în play-off-ul Billie Jean King Cup! Când vor avea loc meciurile

România se va duela cu Serbia, în play-off-ul Billie Jean King Cup

Jucătoarele României, în timpul unui meci de dublu/ Hepta

România se va duela cu Serbia, în play-off-ul Billie Jean king Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate miercuri, la Londra. Româncele luptă pentru un loc în calificările pentru turneul final al competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duelul va avea loc 10-11 sau 11-12 noiembrie, echipa câştigătoare urmând să evolueze în calificările pentru turneul final al competiţiei, iar învinsa în Grupa I.

România se va duela cu Serbia, în play-off-ul Billie Jean King Cup

În aprilie, România a fost învinsă de Slovenia, la Koper, cu 3-2, după ce a condus cu 2-0, ratând calificarea la turneul final.

Serbia a câştigat Grupa B a zonei Europa/Africa a Grupei valorice I, după 1-2 cu Suedia şi 3-0 cu Croaţia, 2-1 cu Bulgaria, 3-0 cu Danemarca şi 2-1 cu Norvegia.

Serbia conduce România cu 2-1 în meciurile directe, după ce s-a impus cu 2-1 în 2007, în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa, la Plovdiv, şi cu 2-1 în 2008, în aceeaşi fază. În 2014, la Bucureşti, România câştiga cu 4-1 şi promova în Grupa Mondială a Fed Cup (actuala Billie Jean King Cup).

Reclamă

Serbia nu are nicio jucătoare în prima sută mondială la simplu, cele mai bine clasate fiind Olga Danilovic – locul 104, Aleksandra Krunic – 133, Natalija Stevanovic – 214, Lola Radivojevic – 272 şi Mia Ristic – 417, anunţă agerpres.ro.

Programul meciurilor din play-off-ul Billie Jean King Cup:

În ceea ce priveşte turneul final din acest an, din 7-12 noiembrie, de la Sevilla, deţinătoarea trofeului, Elveţia, va juca în grupă cu Cehia şi SUA.

Reclamă 4 / 0/3

Componenţa grupelor:

  • Grupa A: Elveţia, Cehia, SUA
  • Grupa B: Australia, Kazahstan, Slovenia
  • Grupa C: Spania, Canada, Polonia
  • Grupa D: Franţa, Italia, Germania

Gabriela Ruse şi Miriam Bulgaru, eliminate în calificările de la Roland Garros

Gabriela Ruse şi Miriam Bulgaru au fost eliminate în calificările de la Roland Garros. Gabriela Ruse, numărul 156 mondial, a fost eliminată, miercuri, în turul doi al calificărilor turneului de la Paris.

Ruse a fost învinsă de favorita 25, sportiva belgiană Greet Minnen (119 WTA), scor 6-4, 6-1, într-o oră şi 23 de minute.

Tot miercuri, a pierdut în turul doi al calificărilor Miriam Bulgaru, locul 232 WTA, scor 4-6, 1-6 cu favorita 26, sportiva americană Kayla Day (138 WTA).

România rămâne cu patru jucătoare pe tabloul principal de la Roland Garros. Irina Begu (27) şi Sorana Cîrstea vor fi capi de serie. Ana Bogdan şi Patricia Ţig sunt şi ele calificare direct pe tabloul feminin.

Iga Swiatek este favorita celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Aryna Salabenka şi Elena Rybakina sunt două jucătoare care însă au învins-o în acest sezon pe cea mai bună jucătoare a lumii.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
0:27
Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2
26
apr.
0:10
Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out
23:58 FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off 23:55 Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!” 23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor Vezi toate știrile
Citește și