Închide meniul

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz, calificare în turul 2! Debut în forță la Paris

Reclamă

Antena Sport Publicat: 29 mai 2023, 20:00 / Actualizat: 29 mai 2023, 22:38

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz, calificare în turul 2! Debut în forță la Paris

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz, calificare în turul 2

Carlos Alcaraz, la Roland Garros / Profimedia Images

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz a obținut o calificare în turul 2, la Paris. Liderul mondial nu a avut probleme în meciul de debut la Roland Garros, învingându-l pe italianul Flavio Cobolli (6-0, 6-2, 7-5), aflat pe locul 159 şi venit din calificări, care a reuşit să reziste doar în setul al treilea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În turul următor, numărul 1 mondial îl va înfrunta pe japonezul Taro Daniel (locul 112).

Roland Garros 2023 | Carlos Alcaraz, calificare în turul 2

Într-un turneu mai deschis ca niciodată la masculin, cei doi principali favoriţi, Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic, nu au ratat primul tur la Porte d’Auteuil.

Alcaraz este principalul favorit al caselor de pariuri, la Roland Garros, el având o cotă de 2.35 la câștigarea trofeului.

El a ajuns în această postură și după retragerea lui Rafael Nadal. Liderul mondial s-a declarat întristat de vestea dată de „El Matador”, însă speră ca acesta să poată reveni pe teren, pentru a-şi încheia cariera aşa cum merită.

Reclamă

Fără Rafael Nadal la Roland Garros

Rafael Nadal a susţinut o conferinţă de presă, şi a anunţat că nu va putea participa la Roland Garros. Campionul iberic a mărturisit, totodată, că se va retrage din tenis anul viitor.

„Mult succes, Rafa! Foarte dureros şi trist faptul că nu poţi juca la Roland Garros, şi nici în restul sezonului, dar sper ca 2024 să fie un sezon grozav pentru tine şi să poţi spune adio tenisului ca un mare campion ce eşti!”, se arată în mesajul postat de Carlos Alcaraz, pe contul oficial de Twitter.

Rafael Nadal va rata ediţia din acest an a Roland Garros, după 18 participări consecutive. Ibericul este şi campion en-ttre, sezonul trecut câştigand Grand Slam-ul parizian pentru a 14 oară.

Reclamă 4 / 0/3

Novak Djokovic, despre absenţa lui Rafael Nadal, de la Roland Garros

„Faptul că Rafael Nadal nu joacă la Roland Garros e o mare pierdere pentru tenis. Sincer să fiu nu mi-e dor să-l văd pe tablou aici (râde). Nu am avut prea mult succes aici cu el pe tablou. Dar mereu vrei să îi vezi pe cei mai buni jucând la turneele mari, e fără îndoială o mare pierdere.

Sper să revină măcar de la sfârșitul acestui an. Faptul că nu joacă anul acesta la Roland Garros deschide tabloul pentru foarte mulți jucători, pentru că altfel ar fi fost favoritul clar.

Când a anunțat că 2024 va fi ultimul său sezon în circuit, am simțit că și o parte din mine va pleca odată cu el. El a fost unul dintre cei mai mari factori de motivație din cariera mea, m-a făcut să reflectez asupra carierei mele și m-am simțit emoționat. Am avut o rivalitate extraordinară, ne-am împins unul pe celălalt spre rezultate și mai mari. Anunțul lui mă face să mă întreb cât timp voi mai juca și eu”, a spus Djokovic.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și